معرفی کتاب فرهنگ ادیان جهان

معرفی کتاب فرهنگ ادیان جهان

نویسنده کتاب معرفی کتاب فرهنگ ادیان جهان (Dictionary of Religions)، جان راسل هینلز است. این کتاب توسط گروهی از مترجمان ترجمه و مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب آن را منتشر کرده است. این کتاب یکی از بزرگ‌ترین فرهنگنامه دین است که با این گستردگی در ایران منتشرشده است.

آیین بودا، جین، دین زرتشتی، اسلام، تنجیم، جادو، جانشینان دیناورز دین، جنبش‌های دینی نو در جوامع غربی، جنبش‌های دینی نو در جوامع نخستین، جنبش‌های دینی نو در ژاپن، این آمریکای لاتین، دین‌های ایرانی، دین پیشا تاریخی، دین نبتی، دین یونانی، دین اروپای باستان، دین‌های آفریقایی، دین‌های کارائیبی، دین اقوام شمالگان و دین اقیانوس آرام و برخی از موضوعات است که در این کتاب آمده است.

این کتاب در حقیقت، اولین فرهنگ نسبتاً جامع درباره‌ ادیان گامی نخست برای آشنایی استادان و پژوهشگران و دانش‌پژوهان رشته‌های مربوط، به‌ویژه گرایش‌های دین‌پژوهی و ادیان و عرفان با ادیان مختلف به شمار می‌رود؛ و اولین فرهنگ ادیان جهان است که در ایران به زبان فارسی ترجمه‌شده است.

در فصل‌بندی این کتاب از دو روش استفاده‌شده:

1- ادیان با توجه به نام آنها تقسیم شده و کیش‌ها و فرقه‌های زیرمجموعه آنها نیز کنار همان فصل آمده شده است. همچون مسیحت، یهودیت و اسلام؛

2- ادیان مختلف با توجه به منطقة جغرافیائی و مکانی که پیروان آنها ساکن هستند، تقسیم‌بندی شده‌اند. یکی از مهم‌ترین کارهای صورت گرفته در این کتاب این است که جنبش‌های نوپدید معنوی در ادیان مختلف، جداگانه و در فصلی جدا و طبق حروف الفبا مطرح‌شده است. بیان این نکته نیز لازم است که نویسنده در گردآوری مقاله‌های این کتاب از گروه 65 نفری دانشمندانی که با این حوزه آشنا بوده‌اند استفاده کرده؛ از قاره‌های مختلف، از آمریکای لاتین گرفته تا ژاپن و اروپا و در رشته‌های مختلف، مثل تاریخ‌نگاری، خاورشناسی، باستان‌شناسی، جامعه‌شناسی، انسان‌شناسی، زبان‌شناسی و الاهی‌دان.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

 معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

گروه­هايي از انسانهاي بدوي، به علت نسبت دادن پديده‌هاي منفي به موجودات شرير (از جمله شيطان) قائل به نوعي دوگانه گرايي و ثنويت شدند و در کنار تعليمات انبياء به تعظيم و تجليل از قدرت­هاي شر گرايش پيدا نمودند
معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی(مجموعه مقالات) به اهتمام محمد حسین کیانی و توسط انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شده است. این اثر شامل مجموعه مقالاتی است که در باب «جنبش‏های نوپدید دینی- معنوی» در شماره‌های مختلف فصلنامه مطالعات معنوی توسط متخصصان این حوزه نوشته و منتشر شده است.
معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

كتاب به بررسي تجربه عرفاني در سنت‌های معنوي بوميان قاره امريكا تايوييسم بوديسم و هندوييسم و مطالعه عرفان مسيحي يهودي و اسلامي...
جنبش‌های نوین دینی (محدودیت‌ها و امکانات)

جنبش‌های نوین دینی (محدودیت‌ها و امکانات)

ما در ایران با "بازگشت امر دینی" روبرو نیستیم و یا به قول دوستی، دین کی از جامعه ما رفت که حالا در شکل جنبش‌هایی جدید، ظهور مجددی داشته باشد؟
Powered by TayaCMS