نویسنده کتاب ادیان در جنبش اکنکار محمدحسین کیانی است. این کتاب توسط انتشارات موسسه فرهنگی بهداشت معنوی-عصر آگاهی منتشر شده است. مهمترین عناوین این کتاب عبارتاند از: فلسفه پیدایش ادیان، ادیان بزرگ و کارکرد آنها، اکنکار سرچشمه تمامی ادیان، جریانشناسی برتری اکنکار بر ادیان، رهبران ادیان و روحانیت، ماهانتا و استادان اکنکار، کتب و آموزههای ادیان بزرگ، کتاب مقدس اکنکار: شریعت کی، سوگماد و.. است.
در مقدمه این کتاب آمده است که در انواع مصادیق عرفانهای نوظهور مؤلفههای مشترکی وجود دارد که یکی از آنها نقد ادیان بزرگ است. در میان انواع عرفانهای نوظهور، فرقه اکنکار به لحاظ ساختار منسجمتر و دارای اهمیت بیشتری است. ضمن اینکه، نقد ادیان بزرگ در این عرفان باقوت بیشتری همراه است. یکی از مباحث اساسی در فرقه اکنکار، نگرش انتقادی به آموزهها، رهبران، کتب مقدس و نوع سازمان ادیان و مذاهب است. رویکرد این نگرش انتقادی شامل دو حوزه متفاوت است. یکی اینکه اکنکار گزارههای ادیان دیگر را یکسره نقد می کند و ادیان بزرگ را فاقد روشی مناسب برای راهگشای معنوی انسان میداند.... و دیگری اینکه معتقد است مذاهب و تعالیم رهبران آنان تلاشی خواسته و ناخواسته برای ترویج گزارههای معنوی اکنکار است. نگارنده این عرفان را یکی از ساختارمندترین عرفانهای نوظهور دانسته و در عین حال معتقد است که اکنکار برای بسیاری از ادعاهای خود دلیلی نیاورده است.
در این کتاب ادیانی مانند هندوئیسم، بودیسم، کنفسیونیزم، تاتوئیسم، اسلام، یهودیت، زرتشت، سیکیزم، الهیشناسی و غیره بررسی شده است.