گزارش اولین نشست از سلسه نشست‌های جنبش‌های نوپدید معنوی

گزارش اولین نشست از سلسه نشست‌های جنبش‌های نوپدید معنوی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام، آقای محمد حسین کیانی – مدیرگروه جنبش‌های نوپدید معنوی و سردبیر فصلنامه مطالعات معنوی - ضمن اعلام گزارش از روند برگزاری سلسله نشست‌هایی پیرامون جنبش‌های نوپدید معنوی، چنین گفت: گروه جنبش­های معنوی پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام حدود پنج سال است که به صورت فعال شروع به کار کرده و حدود شش کتاب و سه فصلنامه و چندین طرح و همایش را در دست اجراء دارد، از جمله طرح‌ها‌ی‌ گروه، می‌توان به پروژه­ جدیدی به‌نام «معنویت‌پژوهی معاصر» اشاره کرد. این پروژه به‌صورت سلسله نشست‌ها اجرا خواهد شد و بحمدالله با پی­گیری­های مکرر کادر اجرایی گروه، حدود یک ماه است که فرایند ابتدایی آن آغاز شده و بعد از روند تصویب ابتدایی طرح، اولین جلسه آن نیز برگزار شد. هدف این سلسله نشست‌ها عبارت است‌از:

  1. شناسایی جنبش‌های مطرح و تاثیر‌گذار در حوزه فرهنگی ایران و نقد و بررسی آنها توسط اساتید صاحب‌نظر؛
  2. بررسی راهکارهای مقابله با این پدیده‌ها و همچنین ارائه‌ی راهکارهای مواجهه و هم‌افزایی آن راهکارها؛
  3. با توجه به اینکه در سالیان گذشته اغلب راهکارهای مقابله جنبه سلبی داشته و در بیان نقاط قوت معنویت اسلامی - در رابطه با ادعای مربوطه - غفلت شده است، از دیگر اهداف سلسله نشست‌ها، می‌توان به بیان نقاط قوت و جذاب معنویت اسلامی اشاره کرد؛
  4. تهیه رساله‌ای جامع پیرامون راهکارها و نحوه‌ی مقابله با جنبش‌های نوپدید معنوی.

امید است که توانسته باشیم با استطاعات اندک خود، قدمی در راستای اعتلای آرمان­های انقلاب و فرمایشات مقام معظم رهبری برداشته باشیم؛ ان‌شاءالله.

لازم به ذکر است که اولین جلسه در تاریخ 94/12/18 در پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام برگزار شد. در این جلسه جناب حجت الاسلام حمیدرضا مظاهری‌سیف مقاله خود تحت عنوان «نظریه جذب و راهکارهای مواجه با آن» را ارائه کردند. سپس جناب حجت‌الاسلام دکتر محمدجواد رودگر، حجت‌الاسلام حسین عرب، دکتر حسین قشقایی، دکتر ابوالقاسم جعفری و محمد حسین کیانی به ارائه نظرات و تکمیل بحث پیرامون راهکار مقابله پرداختند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

فرقه حلقه که این روزها سرکرده آن در زندان به سر می برد، همچنان قربانی می گیرد. متاسفانه این فرقه که در قالب عرفان خود را معرفی کرده و حدود دو دهه است که در ایران فعالیت می کند علی رغم ممنوعیت برگزاری کلاس، همچنان به رهبری مسترهای دست پرورده ...
چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

‌سؤال ‌اصلی ‌در ‌این ‌نوشتار، ‌چیستی ‌ماهیت ‌شادی ‌در ‌قرآن ‌و ‌روایات ‌و ‌دیدگاههای ‌پژوهشگران ‌اجتماعی ‌است؟ ‌و ‌اینکه ‌راهکارهای ‌عملی ‌برای ‌شاد ‌زیستن ‌چیست؟
خانواده از منظر پیامبر اسلام (ص)

خانواده از منظر پیامبر اسلام (ص)

رهنمودهای اخلاقی پیامبر اعظم صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله درباره خانواده
آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

در این پژوهش نگارندگان به بررسی مهمترین آسیب های فضای مجازی و تأثیرات آن بر خانواده ها پرداخته و راهكارهايي جهت مقابله و كاهش تهديدات اينترنتي در ابعاد اجتماعی، فرهنگي، آموزشی و ... ارايه می شود...
ارتباط فقر با انحراف

ارتباط فقر با انحراف

فقر زمينه و بستر مناسبي براي پيدايش بسياري از انحرافات است. بر اساس آموزه هاي دين مبين اسلام، فقر نه تنها بر کردار و رفتار افراد فقير تأثير منفي دارد، بلکه حتي بنيان هاي فکري و اعتقادي آنان را نيز مضطرب و لرزان مي سازد؛ چرا که کسب درجات بالاي ايمان نيازمند شناخت قوي و خرد ديني است.
Powered by TayaCMS