هنگامیکه برای کودک اسباببازی میخرید با خودتان آن را میسازید، باید چند نکته مهم را در نظر داشته باشید؛ قیمت آن، دوام و استقامت آن، ایمنی آن و جنبه تفریحی آن. ممکن است چیزی که به نظر شما خیلی جالب و خوب طراحیشده است، برای کودک کاملاً بیمعنی و بیارزش باشد. او بیشتر علاقهمند است بداند آن اسباببازی چقدر سروصدا دارد. چقدر بادوام است و با باطریاش چه مدت کار خواهد کرد. شاید اگر او را در مغازه اسباببازی آزادانه رها کنید او سراغ سگ پلاستیکی صورتیرنگ با خرس پشمالوی نارنجی برود و نه آن معما چیستان (جورچین) جویی زیبایی که شما از آن خوشتان آمده است.
اگر از فروشگاه معروفی اسباببازی میخرید نگران ایمنی آن نباشید، زیرا آنان مقررات و قوانین دقیقی را در رابطه با جنس کالا، استاندارد بودن و نوع ساخت آنها رعایت میکنند. از خرید اسباببازیهای ارزان از بازارهای خیابانی که چندان نام آشنایی نیستند، خودداری کنید. این نوع اسباببازیها میتوانند از مواد غیراستاندارد و خطرناک تهیهشده باشند.
باید دید که آیا این اسباببازی نیازها و کنجکاویهای او را برآورده میکند وگرنه بهزودی از آن خسته شده و دلش را خواهد زد و آن را در داخل قفسه با پشت کمد پرت کرده و دیگر سراغش نمیرود؟ و آیا آن اسباببازی بیخطر است و نکات ایمنی در آن رعایت شده است؟ حتماً بهخوبی آن را وارسی کنید. علیالخصوص دقت کنید که لبه تیز نداشته باشد. و اگر با باطری کار میکند، آیا میتوانید مدام باطریهای تازه برایش بخرید؟ بسیاری از اسباببازیهایی که با باطری کار میکنند و معمولاً پس از یک ساعت باطری تمام
میکنند، شاید بد نباشد یک دستگاه شارژ باطری بخرید و آیا باعث تشویقش به فکر کردن با خلق کردن میشود؟ منظور آموزشی، بودن آن نیست، بلکه باید در عین سرگرمکننده بودن تا حدی نیز ذهن او را به کار گیرد. و آیا محکم و بادوام است؟ هرگز قدرت تخریب کودک را ناچیز نپندارید، حتی اگر او جزء آن دسته از کودکان مخرب نیست..