یکی از توصیههای مهم متخصصان تغذیه این است که به جای خوردن ساندویچ به خوردن سالاد روی بیاورید. اینکار میتواند تاثیر بسیار خوبی برای سلامتی بدن داشته باشد اما بیشتر افراد یک نگرانی و دغدغه مشترک در این زمینه دارند و آن هم این است که از مرغ و ماهی در سالادهای خود استفاده میکنند تا نیاز بدن به پروتئین را فراهم آورند. اینکار باعث میشود خیلی زود از این منابع پروتئینی خسته شوند و خوردن سالاد را کنار بگذارند. اگر شما نیز از این دسته افراد هستید در این مقاله با ما همراه شوید.
کنسرو ماهی ساردین
این ماهیهای کوچک منبعی غنی از مواد مغذی هستند. یک قوطی کنسرو ساردین میتواند 17 گرم پروتئین برای بدن شما فراهم کند. همین مقدار قادر است یک چهارم نیاز بدن شما به کلسیم را رفع کند. حتما میدانید که این ماهی سرشار از اسید چرب امگا 3 است که برای سلامتی قلب و مغز بسیار مفید خواهد بود. همچنین خاصیت ضد التهابی آن برای دانشمندان مشخص شده است. مصرف ساردین میتواند باعث درخشندگی و نرمی موهای سر شود. اگرچه ساردین به تنهایی طعم خوبی دارد، اما میتوانید آن را به همراه پستوی گوجه فرنگی میل کنید. اگر دوست ندارید به همین شکل آن را مصرف کنید میتوانید کمی در روغن تفت دهید و به سالاد خود اضافه کنید.
عدس
تنها نصف پیمانه از عدس میتواند 10 گرم پروتئین و 6 گرم فیبر به همراه ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها وارد بدن کند. همین امر باعث شده است که عدس یک منبع گیاهی عالی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن باشد. برای اینکه عدس طعم بهتری داشته باشد میتوانید آن را در روغن زیتون کمی تفت دهید یا ترکیب زیر را امتحان کنید:
- یک قاشق غذاخوری از سرکه بالزامیک؛
- یک دوم قاشق چایخوری سیر خرد یا له شده؛
- یک قاشق چایخوری خردل؛
- یک قاشق چایخوری آب لیمو؛
- یک قاشق چایخوری ادویه هندی.
تخم مرغ پخته شده
یک عدد تخم مرغ بزرگ تقریبا شش گرم پروتئین دارد. اگر تنها از سفیده تخم مرغ استفاده کنید 3.5 گرم پروتئین وارد بدن شما خواهد شد. شما میتوانید تخم مرغ را آب پز کنید و آن را روی سالاد خود بریزید.
میگوی منجمد
استفاده از میگوی منجمد پخته شده میتواند روشی سریع برای درست کردن سالاد باشد. این ماده جایگزین عالی برای ماهی یا مرغ است. 85 گرم از آن حاوی 70 کالری است و میتواند 17 گرم پروتئین به همراه مواد مغذی دیگر همچون ویتامین B12، مس و روی برای بدن فراهم کند. کافیست میگو را کمی گرم کنید و روی سالاد خود بریزید. از دستور زیر نیز میتوانید استفاده کنید:
- یک قاشق غذاخوری سرکه برنج قهوهای؛
- یک قاشق غذاخوری آب مرکبات تازه (همچون پرتغال یا لیمو)؛
- یک دوم قاشق چایخوری زنجبیل؛
- یک دوم قاشق چایخوری سیر خرد یا له شده؛
- چند برگ از نعناع؛
- فلفل چیلی.
بوقلمون
بیشتر افراد فکر میکنند که بوقلمون تنها برای تهیه همبرگر، کوفته یا پر کردن درون فلفل دلمهای مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید از این ماده برای درست کردن سالاد نیز استفاده کنید. 113 گرم از بوقلمون خام میتواند 15 گرم پروتئین وارد بدن کند. شما میتوانید این منبع پروتئینی را با سس آووکادو ترکیب نمایید. ابتدا یک چهارم آووکادو را داخل میکسر بریزید و خوب پوره کنید. سپس آن را با مواد زیر ترکیب نمایید:
- یک قاشق غذاخوری سرکه سیب؛
- یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه؛
- یک قاشق غذاخوری ریحان تازه؛
- یک دوم قاشق چایخوری سیر؛
- یک چهارم قاشق چایخوری زنجبیل؛
- یک هشتم قاشق چایخوری فلفل سیاه.
اگر ترجیح میدهید آووکادو را به همان شکل استفاده کنید، برشهایی از آن را با بوقلمون سرو کنید.
منبع: http://www.alamto.com