بررسی سایت‌های ازدواج اینترنتی و همسریابی

بررسی سایت‌های ازدواج اینترنتی و همسریابی

تیتر آنلاین: سؤال مهم اینکه آیا ازدواج اینترنتی ازدواج موفقی می‌شود؟

پاسخ: به‌هرحال جرقه آشنایی از هر پل ارتباطی ممکن است، می‌خواهد در محل کار باشد یا دانشگاه یا آموزشگاه، یا در تاکسی و یا در اینترنت اما مسلماً اینکه فردی را مدتی در نظر داشته باشی و بعد پیشنهاد ازدواج داده شود عقلانی‌تر و امن‌تر از آن است که ندیده و نشناخته به‌صرف یک ارتباط اینترنتی پیشنهاد ازدواج مطرح شود درعین‌حال حتی اگر ارتباط اولیه از طریق اینترنت باشد، اما آشنایی و شناخت اینترنتی مسلماً شناخت صحیحی نیست و مسلماً اینترنت بستر مناسبی برای شناخت ازدواج نیست اگر دو طرف واقعاً قصد ازدواج دارند از زمانی که پیشنهاد ازدواج مطرح شد الزام‌آور است که یک جلسه حضوراً باهم ملاقات داشته باشند و عامل مهمی که مخصوصاً خانم‌ها در نظر ندارند، اطلاع خانواده‌هاست نیاز نیست همه افراد خانواده مطلع شوند اما پدر یا مادر این حق رادارند مسلماً دیدار حضوری خیلی متفاوت است تا ارتباط اینترنتی یا تلفنی.

اکثر دختران در بهترین شرایط خواهر یا مادر خود را از آشنایی اینترنتی با فرد موردنظر مطلع می‌کنند.

متأسفانه یکی از دلایلی که در اکثر سو استفاده‌های اینترنتی دختران در دام افراد سودجو قرار می‌گیرند، عدم اطلاع پدر دختر از آشنایی اینترنتی آن است، در بهترین شرایط دختران خواهر یا مادر خود را در جریان روابط خود قرار می‌دهند، این در حالی است که نظر پدر دختر در جامعه کنونی ما تأثیر مستقیم و نقش‌آفرینی در امر ازدواج دختران دارد؛ اگر خوش‌بین باشیم و از سو استفاده‌های اینترنتی پرهیز کنیم، خیلی از دخترخانم‌ها با آقاپسری در اینترنت آشنا شده و خواهر و مادر خود را در جریان گذاشته و به نظر مثبت مادر خود اکتفا کرده و بدون اطلاع پدر خود مدت 6 ماه تا یک سال را با پسری ارتباط به‌منظور شناخت بیشتر برقرار کرده، آن‌ها همه‌چیز را تمام‌شده فرض کرده، اما با رسمی شدن موضوع و اطلاع پدر با مخالفت صد درصد پدر دختر مواجه شده درنتیجه آن باید یک رابطه بلندمدت که در آن احساسات تا حد زیادی پیشروی کرده را به‌یک‌باره کنار گذاشت یا در مورد آقایان، زمانی که خانواده خود را مطلع می‌کنند با مخالفت آن روبرو شده و نهایتاً تسلیم تصمیم خانواده می‌شوند.

برخی از دلسوزی‌های خواهرانه یا مادرانه است که باعث بروز اتفاقات غیرقابل‌جبران برای دختران در طول روابط با جنس مخالف می‌شود در این موارد فقط دختران آسیب‌پذیر نیستند، چه‌بسا پسری با توجه به اطلاع مادر دختر و نظر مثبت مادر و خواهر دختر برای آینده خود برنامه‌ریزی کرده و با چه ذوق و شوقی به سمت ازدواج با آن دختر پیشروی کرده اما زمانی که پدر آن دخترخانم از جریان مطلع می‌شوند با صراحت پاسخ منفی خود را اعلام می‌کند. در ازدواج با یک دختر فراموش نکنید علیرغم داشتن قدرت استقلال یک دختر تصمیم نهایی در اکثر خانواده‌های ایرانی با خانواده دختر است که البته ما برخی از مخالفت‌های خانواده‌ها را تعیین نمی‌کنیم، چراکه همین مخالفت‌ها باعث ایجاد روابط پنهانی دختران و پسران می‌شود.

چرا نمی‌شود به شناخت اینترنتی تکیه کرد؟

پاسخ: چه چیزی می‌تواند باعث تداوم یک ارتباط اینترنتی باشد؟ تعامل و تفاهم؟ احساس و وابستگی؟ اصالت خانوادگی؟ فرهنگ و سطح اقتصادی یکسان خانواده‌ها؟ ظاهر و اندام؟ شغل و موقعیت اجتماعی؟ اخلاق و ایمان؟ رفتار مسئولیت‌پذیری؟ سالم بودن و نجیب بودن؟ تحصیلات؟

هیچ‌کدام را نمی‌شود از طریق اینترنت به‌درستی بررسی کرد، اکثر انسان‌ها به‌صورت غیرحضوری بهتر می‌توانند صحبت کنند و حرفه‌ای زیبایی بزنند آن‌ها می‌توانند تصویر فردی باشخصیت مسئولیت‌پذیر بافرهنگ و سایر محسنات را صرفاً با نحوه نگارش خود در ذهن فرد مقابل طراحی کنند این تصاویر زیبا برای فرد مقابل وابستگی ایجاد می‌کند از کجا باید به صحت حرفه‌ای طرف پی برد؟ وقتی‌که شما وابسته شدید کار از کار گذشته و فرد مقابل با بهانه‌جویی می‌تواند ارتباط را در مسیر دلخواه خود ادامه دهد؛ نکته مهم اینکه ارتباط اینترنتی باعث آن می‌شود که معمولاً برداشت‌های طرفین از صحبت‌ها درست نباشد، چراکه در این ‌ارتباط حالت چهره و لحن گفتگو منتقل نمی‌شود و طرفین آن‌طور که خود احساس می‌کنند مطالب را برداشت می‌کنند ازاین‌جهت سوءتفاهمت دراین‌ارتباط زیاد است، اما در یک ارتباط رودررو حالت چهره و بدن و لحن گفتگو می‌تواند به‌راحتی منظور صحبت‌های طرفین را منتقل کند.

نتیجه بررسی 6 ماهه سایت‌های همسریابی موجود

بر آن شدیم تا سایت‌های همسریابی را مورد بررسی قرار دهیم ازاین‌رو پس از عضویت در این سایت‌ها و ارتباط با سایر اعضای این سایت‌ها از آنها خواستیم تا بدون در نظر گرفتن تحقیقات ما روش همسریابی خود را ادامه دهند که نتایج زیر حاصل شد.

در یکی از بزرگ‌ترین و کامل‌ترین این سایت‌ها که امکانات شایسته‌ای هم در آن وجود داشت از 1000 کاربر آقا( مجرد- متأهل – مطلقه – همسر مرحوم ) و از 1000 کاربر خانم ( مجرد – مطلقه – همسر مرحوم ) از شهرهای تهران – کرج – اصفهان – شیراز – یزد – همدان – قم – تبریز و کرمان که در سنین 23 تا 35 سال بودند تحقیقات به عمل آمد.

بررسی پروفایل آقایان

68 درصد از آنها جز تعریف از خود چیز دیگری درج نکرده بودند؛

54 درصد آنها دو پروفایل متفاوت داشتند؛

21 درصد آنها بیش از دو پروفایل متفاوت داشتند؛

ایجاد پروفایل‌های مختلف را به‌منظور امتحان کردن صحت حرف‌های فرد مقابل عنوان کرده بودند که البته سیستم نظارتی یکی از این سایت‌ها کاربرانی را که بیش از یک پروفایل داشتند را حذف می‌نمود.

71 درصد آقایانی که در این سایت‌ها عضو بودند، هدف اصلیشان دوستی و ازدواج موقت بود.

بیشترین پیشنهاد مطرح شده از آقایان مربوط به خانم‌هایی بود که مطلقه و یا همسر مرحوم بودند.

68 درصد آقایان گزینه ازدواج موقت و دائم را انتخاب کرده بودند.

28 درصد از آقایان عضو سایت‌های همسریابی متأهل بودند.

79 درصد از آقایان در پروفایلشان اعلام کرده بودند پس از دوره چندماهه شناخت خانواده‌ها را در جریان می‌گذارند.

بررسی پروفایل خانم‌ها

42 درصد خانم‌ها فقط از خودشان تعریف کرده بودند.

21 درصد از الگوی پیش‌فرض سایت در مورد توضیحات پروفایل استفاده کرده بودند.

34 درصد خانم‌ها به قصد سرگرمی عضو این سایت‌ها بودند.

4 درصد از خانم‌ها دوستانشان آن‌ها رو ثبت‌نام کرده بودند ازاین‌جهت محتویات خوب وبد پروفایلشان نظر دوستشان بوده است.

29 درصد خانم‌ها دو پروفایل داشتند.

12 درصد خانم‌ها بیش از دو پروفایل مختلف داشتند.

43 درصد خانم‌های سن20 تا 25 سال ظاهر – موقعیت اجتماعی – تحصیلات – قد بلند – درامد خوب را بین معیارهای اول تا سوم خود قرار داده بودند.

39 درصد خانم‌های سن 20 تا 24 سال در پاسخ به این سؤال که آیا فکر می‌کنید به سن ازدواج و رشد کافی برای ازدواج رسیدید پاسخ دادند نمی‌دانم.

9 درصد از خانم‌های عضو این سایت گزینه ازدواج موقت و دائم را انتخاب کرده بودند.

حدوداً 66 درصد از خانم‌ها قصدشان از عضویت در سایت ازدواج بوده نه دوستی.

76 درصد از خانم‌ها در پروفایلشان اعلام کرده بودند پس از دوره چندروزه کمتر از یک ماه شناخت خانواده‌ها را در جریان می‌گذارند.

جالب اینکه حدود 70 درصد خانم‌ها با نیت ازدواج عضو سایت‌های همسریابی می‌شوند و تقریباً به همین مقدار آقایان به‌منظور دوستی و ازدواج موقت عضو سایت‌های همسریابی می‌شوند..

از نکات منفی سایت‌های همسریابی می‌توان به این مسئله اشاره کرد که هر فرد هم‌زمان با افراد زیادی ارتباط برقرار کرده و به‌محض آنکه فرد مقابل تنها یکی از ملاک‌ها را نداشت به‌راحتی حذف و فرد دیگری جایگزین می‌شود و افراد وقتی برای شناخت یکدیگر نمی‌گذارند، این در حالی است که اکثر خانم‌های عضو این سایت‌ها مثلاً اگر فردی یکی از معیارهایشان را نداشت و تصمیمش برای ازدواج جدی بود رها کرده و با فرد دیگری ارتباط برقرار می‌کردند که پروفایل پر باری از خود تایپ کرده بود اما خب هدفش ازدواج شاید نبود و برای جذب خانم‌ها پروفایل خوبی از خودساخته بود و این چرخه ادامه داشت. یا آقایان به همین ترتیب هم‌زمان با تعداد زیادی خانم در ارتباط بودند.

البته خانم‌هایی که درسن بالای 26 سال قرار داشتند معمولاً تا مشخص نشدن رابطه جاری با فرد جدیدی ارتباط برقرار نمی‌کردند.

آنچه در تحقیقات مشخص شد اینکه کمتر از 15درصد از افرادی که عضو سایت‌های همسریابی می‌شوند شانس آن را دارند تا با فردی آشنا شوند که بتوانند در مورد ازدواج به مرحله شناخت برسند و موضوع خانوادگی بشه البته سیستم نظارتی یکی از این سایت‌ها بسیار قوی و کار آمد بود و نمیتوان به مدیران این سایت‌ها گله کرد چون نیت آنها ایجاد بستر مناسب بوده و این مهم در امکانات جامع یکی از این سایت‌ها به وضوح ملموس و محسوس بود و اشکال از فرهنگ کاربرانی است که به صورت نا صحیح از این تکنولوژی استفاده میکنند که در اینترنتی فرق بین خوب و بد را براحتی نمی شود تشخیص داد

نظر کلی در مورد ازدواج‌های اینترنتی

باز هم تأکید می‌کنم اصلاً بد نیست که شما با فردی در اینترنت آشنا شوید اما مهم آن است که اگر قصد ازدواج، همکاری یا هر ارتباط مهم دیگری خارج از دنیای مجازی را دارید اولاً در مورد ازدواج خانواده‌ها را در جریان بگذارید دوما در مورد همکاری مدارکی قابل استعلام و تحقیق از فرد مقابل دریافت کنید و مهم‌ترین آیتم اینکه شناخت صحیح و مطمئن برای ازدواج از طریق تلفن و از طریق اینترنت حاصل نمی‌شود شاید شما بگوید طرف مقابل شما با دیگران فرق دارد اما همیشه این سؤال را از خود بپرسید آیا فردی هم که گرفتار افراد سودجو شده بود مثل شما فکر نمی‌کرده؟

پس سایت‌های همسریابی چرا ….؟

مسلماً بستن سایت‌های همسریابی پاک کردن صورت مسئله است برخی از مدیران این سایت‌ها زحمت‌های زیادی برای امنیت و کنترل آنها کشیده‌اند که نیت آنها مسلماً امری خیر بوده، سایت‌های همسریابی بسته شده جامعه را چه کنیم؟ این واقعیت جامعه است باید فرهنگ‌سازی به‌درستی انجام شود، نمی‌شود بدون آموزش صحیح از کسی انتظار قبولی داشت، آموزش‌های ما غلط بوده و آن را نباید بر سر دیگران گذاشت باید بستر ازدواج و تأمین نیازهای جوانان فراهم شود تا پیشنهاد ازدواج ابزاری برای تأمین سایر نیازها نباشد.

اگر بستر مناسب و آینده امنی برای ازدواج فراهم شود کدام جوانی است که از تکامل و ازدواج فرار کند؟

اگر بستر ازدواج فراهم شد و جوانی با داشتن موقعیت آن و امنیت آن به دنبال سو استفاده از پیشنهاد ازدواج رفت آن‌وقت باید سرکوب شود پس به‌جای بستن و حذف صورت‌مسئله بهتر است راه حل آن را دنبال کرد. درنهایت توصیه می‌شود هر ارتباطی به‌منظور ازدواج بااطلاع خانواده‌ها همراه باشد تا امنیتی بر رابطه و انتخاب بهتر باشد.

خانواده‌ها توجه کنند ارتباط با جنس مخالف یک نیاز است و امر ازدواج یک مسئله مهم برای هر جوان به انتخاب‌های فرزندان خود احترام بگذارید تا به نظرات شما احترام گذاشته شود. با فرزندان خود دوست باشید و آنها را در انتخابی مناسب راهنمایی کنید، و در این راهنمایی سلیقه فرزند خود را ملاک قرار دهید به فرزند خود اجازه دهید نظرات خودش را آزادانه مطرح کند و با دلایل منطقی تائید یا مخالفت کنید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

بررسی پیوند قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین پیامدهای حاصل از آن با تأکید بر متون دینی

بررسی پیوند قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین پیامدهای حاصل از آن با تأکید بر متون دینی

قناعت از‌جمله ویژگی‌های فرهنگی و از تعالیم و آموزه‌های قرآن و سنت است که پیوسته مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته است. اهمیت این فضیلت به ‌اندازه‌ای است که در قرآن از آن به‌عنوان «حیات طیبه» تعبیر شده و در سنت، عامل تأمین ‌کننده سعادت است؛ از ‌آنجایی ‌که درک این جایگاه و روی آوردن به آن، مستلزم آگاهی و کسب شناختی دقیق از فضایل مرتبط با قناعت و تبیین آثار آن است، پژوهش حاضر با مبنا قراردادن متون دینی و به‌کارگیری روش تحلیل محتوا، بررسی پیوند میان قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین آثار و پیامدهای حاصل از آن را هدف خود قرار داده و از شرایط قناعت‌پیشگی نیز به منزله پیش‌درآمدی جهت ورود به این بحث، سخن به میان ‌آورده است. بر اساس یافته‌های پژوهش، عزم، برخورداری از یقین و پذیرش سختی‌ها از مهم‌ترین ملزومات و شرایط قناعت‌پیشگی است. در رابطه با پیوند قناعت با دیگر فضایل نیز، نتایج پژوهش با ذکر شواهدی، بیانگر ارتباط قناعت با فضایل اخلاقی‌ای، چون زهد، شکر، صبر، توکل و رضا و تسلیم است؛ همچنین در این پژوهش، مهم‌ترین پیامدهای قناعت‌پیشگی در ذیل هشت عنوان مطرح شده است.
تأثیرپذیری سبک زندگی از تربیت و باورهای اسلامی با رویکرد جامعه‌شناختی

تأثیرپذیری سبک زندگی از تربیت و باورهای اسلامی با رویکرد جامعه‌شناختی

نوشتار حاضر به تأثیر‌پذیری سبک‌زندگی از تربیت و باورهای‌دینی می‌پردازد و بر رعایت رویکرد درون‌دینی و ارائه راهکارهای عملی و دینی تأکید دارد. پژوهش پیش‌رو، کیفی بوده و به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده ‌است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای و اسنادی صورت گرفته و همچنین از منابع دیداری و شنیداری و وب‌گاه‌های مرتبط با این حوزه استفاده شده است.
مبانی انسان‌شناختی تربیت اخلاقی از دیدگاه ملا مهدی نراقی (قدس سره)

مبانی انسان‌شناختی تربیت اخلاقی از دیدگاه ملا مهدی نراقی (قدس سره)

تربيت اخلاقي فرآيند زمينه‌سازي و به‌كارگيري شيوه‌هايي براي شكوفا‌سازي، تقويت و ايجاد رفتارهاي اخلاقي و اصلاح آداب ضد اخلاقي در انسان است. هدف پژوهش حاضر، بررسی مبانی انسان‌شناختی تربیت اخلاقی از دیدگاه ملا مهدی نراقی (قدس سره) است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. نتایج بررسی آراء تربیتی علامه نراقی (قدس سره) بیانگر آن است که اساسی‌ترین مسئله در تربیت اخلاقی آدمی، شناخت مبانی انسان‌شناختی است؛ با معرفت به این مبانی است که می‌توان اهداف تربیتی را شناسایی کرد؛ اصول و بایدونبایدهای کلی تربیت را کشف نمود و مسیر تربیت اخلاقی را در جهت نیل به سعادت و حیات طیبه‌ای که سرشار از شفقت، مودت و آرامش روانی است، هموار ساخت.
تحلیل تبارشناختی از سیر تحول گفتمان‌های تربیتی

تحلیل تبارشناختی از سیر تحول گفتمان‌های تربیتی

حاصل پژوهش حاضر، تاکید بر این نکته است که مبتنی بر نوع نگاه تبارشناسانه فوکو در طول زمان در نظام‌های تربیتی نیز همچون سایر بخش‌های جامعه، سبک‌های خشن مجازات و تنبیه به مرور زمان جای خود را به اشکال بسیار نرم سازمان‌یافته نظارت و کنترل داده‌اند
No image

تربیت اسلامی در نظام تعلیم و تربیت: ضرورت تبیین مبانی، اهداف و شاخص‌ها

تربیت دینی از دیرباز موضوع بحث و بررسی اندیشمندان تربیتی با دیدگاه‌های گوناگون فلسفی، علمی و دینی بوده است. همه متخصصان حوزه دین و تعلیم ‌و ‌تربیت بر این باورند که اگر افراد جامعه زندگی خود را برمدار دین و خداباوری قرار دهند، سلامت و سعادت جامعه در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تضمین می‌شود.

پر بازدیدترین ها

No image

تربیت اسلامی در نظام تعلیم و تربیت: ضرورت تبیین مبانی، اهداف و شاخص‌ها

تربیت دینی از دیرباز موضوع بحث و بررسی اندیشمندان تربیتی با دیدگاه‌های گوناگون فلسفی، علمی و دینی بوده است. همه متخصصان حوزه دین و تعلیم ‌و ‌تربیت بر این باورند که اگر افراد جامعه زندگی خود را برمدار دین و خداباوری قرار دهند، سلامت و سعادت جامعه در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تضمین می‌شود.
تأثیرپذیری سبک زندگی از تربیت و باورهای اسلامی با رویکرد جامعه‌شناختی

تأثیرپذیری سبک زندگی از تربیت و باورهای اسلامی با رویکرد جامعه‌شناختی

نوشتار حاضر به تأثیر‌پذیری سبک‌زندگی از تربیت و باورهای‌دینی می‌پردازد و بر رعایت رویکرد درون‌دینی و ارائه راهکارهای عملی و دینی تأکید دارد. پژوهش پیش‌رو، کیفی بوده و به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده ‌است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای و اسنادی صورت گرفته و همچنین از منابع دیداری و شنیداری و وب‌گاه‌های مرتبط با این حوزه استفاده شده است.
تربیت فکری و عقلانی کودکان در الگوی تربیتی اسلام با نگاهی تطبیقی به طرح «آموزش فلسفه به کودکان»

تربیت فکری و عقلانی کودکان در الگوی تربیتی اسلام با نگاهی تطبیقی به طرح «آموزش فلسفه به کودکان»

گستردگی توصیف اسلام از تفکر و تعقل، گشودن باب وسیعی از ارزش‏‌های عقلی، آموزش ضمنی و تدریجی ارزش‏‌های عقلی بر اساس اولویت‏‌های یادگیری سنین مختلف و کاربرد طیف وسیعی از روش‏‌های بینشی، علاوه بر روش‏‌های گرایشی و رفتاری برای آموزش تفکر به فرزندان، نشان‏‌دهنده تمایز اساسی الگوی اسلامی تربیت فکری و عقلانی با الگوهای سکولار، به‏‌ویژه طرح آموزش فلسفه به کودکان است. این تحقيق با رویکردی تطبیقی و با بهره‏‌گیری از روش توصیفی – تحلیلی به تبیین و تحلیل تفاوت‏‌های اساسی این دو الگو می‏‌پردازد...
صفات و ویژگی‌های تربیتی مبلغان از منظر قرآن کریم

صفات و ویژگی‌های تربیتی مبلغان از منظر قرآن کریم

تبليغ در قرآن به بلاغ، بيان، تبيين آمده و بیان‌ شده که يكي از وظايف مقدس و مهم انبياء، علماء، متفكران، دانايان و مصلحان است. با این زمینه، سؤال اساسی این خواهد بود که مبلغان برای چنین رسالت و وظیفه‌ مهمی باید دارای چه صفات و ویژگی‌هایی باشند؟
بررسی پیوند قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین پیامدهای حاصل از آن با تأکید بر متون دینی

بررسی پیوند قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین پیامدهای حاصل از آن با تأکید بر متون دینی

قناعت از‌جمله ویژگی‌های فرهنگی و از تعالیم و آموزه‌های قرآن و سنت است که پیوسته مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته است. اهمیت این فضیلت به ‌اندازه‌ای است که در قرآن از آن به‌عنوان «حیات طیبه» تعبیر شده و در سنت، عامل تأمین ‌کننده سعادت است؛ از ‌آنجایی ‌که درک این جایگاه و روی آوردن به آن، مستلزم آگاهی و کسب شناختی دقیق از فضایل مرتبط با قناعت و تبیین آثار آن است، پژوهش حاضر با مبنا قراردادن متون دینی و به‌کارگیری روش تحلیل محتوا، بررسی پیوند میان قناعت با دیگر فضایل اخلاقی و تبیین آثار و پیامدهای حاصل از آن را هدف خود قرار داده و از شرایط قناعت‌پیشگی نیز به منزله پیش‌درآمدی جهت ورود به این بحث، سخن به میان ‌آورده است. بر اساس یافته‌های پژوهش، عزم، برخورداری از یقین و پذیرش سختی‌ها از مهم‌ترین ملزومات و شرایط قناعت‌پیشگی است. در رابطه با پیوند قناعت با دیگر فضایل نیز، نتایج پژوهش با ذکر شواهدی، بیانگر ارتباط قناعت با فضایل اخلاقی‌ای، چون زهد، شکر، صبر، توکل و رضا و تسلیم است؛ همچنین در این پژوهش، مهم‌ترین پیامدهای قناعت‌پیشگی در ذیل هشت عنوان مطرح شده است.
Powered by TayaCMS