چگونه فرزند خود را به نماز علاقه مند کنیم؟

چگونه فرزند خود را به نماز علاقه مند کنیم؟

پرسش:

پسر 14 ساله‌ای دارم که در دوران کودکی نمازش را مرتب می‌خواند، اما دو سال است که به نماز اصلاً اهمیت نمی‌دهد و می‌گوید در دوران کودکی نماز می‌خواندم تا دیگران مرا دوست داشته باشند.

پاسخ:

فرزند شما دو سال است وارد دوره نوجوانی (Teenage) شده و دقیقاً از همان زمان به نماز اهمیت نمی‌دهد.

علت این مسئله به‌احتمال فراوان ویژگی استقلال‌طلبی او است. نوجوان شما دوست ندارد به دیگران اتکا کند و مایل است روی پای خود بایستد. او دوست ندارد مورد امرونهی دیگران واقع شود و دیگران حتی پدر و مادر برایش تکلیف معین کنند. نوجوان دوست دارد به رأی و اندیشه‌اش احترام بگذارند و مهم‌تر از همه این‌که می‌خواهد انتخاب‌گر باشد.

چند توصیه

  1. به رأی و اندیشه او احترام بگذارید و اجازه دهید خود به ارزش نماز پی ببرد و خود آن را برگزیند.
  2. با توجه به فاصله زمانی یک‌ساله تا تکلیف و وجوب نماز بر او برای بی‌توجه‌اش به نماز حساسیت بسیار نشان ندهید. حساسیت بیش‌ازحد جلو تفکر او را می‌گیرد اجازه دهید مسئولیت‌پذیری از دوره ایجاد شود.
  3. از روش الگویی استفاده کنید؛ یعنی خودتان در عمل به نماز اهمیت دهید نمازتان را به‌موقع اقامه کنید؛ نماز در حضور این نوجوان، یادآور خوبی است.
  4. از روش القای غیرمستقیم (هدیه کتاب درباره نماز، داستان‌هایی در باب نماز و...) استفاده کنید.
  5. ارتباط او را با همسالان اهل نماز بیشتر کنید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

فرقه حلقه که این روزها سرکرده آن در زندان به سر می برد، همچنان قربانی می گیرد. متاسفانه این فرقه که در قالب عرفان خود را معرفی کرده و حدود دو دهه است که در ایران فعالیت می کند علی رغم ممنوعیت برگزاری کلاس، همچنان به رهبری مسترهای دست پرورده ...
چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

‌سؤال ‌اصلی ‌در ‌این ‌نوشتار، ‌چیستی ‌ماهیت ‌شادی ‌در ‌قرآن ‌و ‌روایات ‌و ‌دیدگاههای ‌پژوهشگران ‌اجتماعی ‌است؟ ‌و ‌اینکه ‌راهکارهای ‌عملی ‌برای ‌شاد ‌زیستن ‌چیست؟
آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

در این پژوهش نگارندگان به بررسی مهمترین آسیب های فضای مجازی و تأثیرات آن بر خانواده ها پرداخته و راهكارهايي جهت مقابله و كاهش تهديدات اينترنتي در ابعاد اجتماعی، فرهنگي، آموزشی و ... ارايه می شود...
خانواده از منظر پیامبر اسلام (ص)

خانواده از منظر پیامبر اسلام (ص)

رهنمودهای اخلاقی پیامبر اعظم صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله درباره خانواده
ارتباط فقر با انحراف

ارتباط فقر با انحراف

فقر زمينه و بستر مناسبي براي پيدايش بسياري از انحرافات است. بر اساس آموزه هاي دين مبين اسلام، فقر نه تنها بر کردار و رفتار افراد فقير تأثير منفي دارد، بلکه حتي بنيان هاي فکري و اعتقادي آنان را نيز مضطرب و لرزان مي سازد؛ چرا که کسب درجات بالاي ايمان نيازمند شناخت قوي و خرد ديني است.
Powered by TayaCMS