معرفی کتاب آفتاب و سایه‌ها

معرفی کتاب آفتاب و سایه‌ها

نویسنده کتاب آفتاب و سایه‌ها(نگرشی بر جریان‌های نوظهور معنویت‌گرا) دكتر محمدتقی فعالی است. این کتاب توسط انتشارات نجم الهدی منتشر شده است.

این کتاب، به کنکاش پیرامون برخی از مهم‌ترین انواع کیش‌های مدعی عرفان که از رواج نسبی در جامعة امروز ایران برخوردارند، می‌پردازد. نويسنده به زندگی و سلوک شخصی پدیدآورندگان آنها نظر می‌افکند و اصول فکری و اخلاقی آنها را در معرض قضاوت قرار می‌دهد. نگارنده در نقد مکاتب، گاه به نشان دادن تناقضات درونی مکتب، گاه به بیان کاستی‌های آن مکتب و گاه به بیان ناسازگاری‌های آموزه‌های هریک با اصول مسلم عقلی پرداخته است. در پاره‌ای از موارد نیز، تضاد این مکاتب با عرفان قرآن و اسلام بررسی شده‌است.کتاب، در شش فصل، به توصیف و تحلیل شش مکتب عرفانی بزرگ و شاخه‌های فرعی هریک پرداخته است. در این اثر، فصول کلی زیر آمده است: عرفان هندی (12 آیین)، عرفان‌های آمریکایی (5 آیین)، عرفان مسیحی، عرفان یهود، آیین زن، فراعلم و روانشناسی (25 طریق).در خاتمه، ویژگی‌های مهم عرفان اسلامی که این مکاتب از آن محرومند، آمده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

فرقه حلقه که این روزها سرکرده آن در زندان به سر می برد، همچنان قربانی می گیرد. متاسفانه این فرقه که در قالب عرفان خود را معرفی کرده و حدود دو دهه است که در ایران فعالیت می کند علی رغم ممنوعیت برگزاری کلاس، همچنان به رهبری مسترهای دست پرورده ...
آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

در این پژوهش نگارندگان به بررسی مهمترین آسیب های فضای مجازی و تأثیرات آن بر خانواده ها پرداخته و راهكارهايي جهت مقابله و كاهش تهديدات اينترنتي در ابعاد اجتماعی، فرهنگي، آموزشی و ... ارايه می شود...
چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

‌سؤال ‌اصلی ‌در ‌این ‌نوشتار، ‌چیستی ‌ماهیت ‌شادی ‌در ‌قرآن ‌و ‌روایات ‌و ‌دیدگاههای ‌پژوهشگران ‌اجتماعی ‌است؟ ‌و ‌اینکه ‌راهکارهای ‌عملی ‌برای ‌شاد ‌زیستن ‌چیست؟
سی روز، سی گفتار

سی روز، سی گفتار

رفتار زشت کودک (چه کسی به آداب اهمیت می دهد؟)

رفتار زشت کودک (چه کسی به آداب اهمیت می دهد؟)

فرزند شما ناراحت است، چون در مقابل جمع او را وادار کرده اید کار زشتی که کرده عذرخواهی کند. گاهی در مقابل دیگران فرزندتان را مجبور می کنید تشکر کند و تا این کار را نکرد از سر موضوع نمی گذرید. می گویید: "پسرم خداحافظی و تشکر می کند"، قبل از اینکه خودتان آن کار را کرده باشید. اشکال تربیتی با کودکان ۱۲-۶ ساله این است که آنها دوست دارند احساس بزرگی کنند، در حالیکه شما شخصیت آنها را جلوی گروه خرد کرده و تصویر ذهنی او را از خودش با نق زدن و سبک کردن او، خراب می‌کنید. می‌توانید موقعی که با او تنها هستید آداب معاشرت صحیح را بیاموزید. وظیفه او نسبت به دوست، معلم، جامعه و خانواده اگر با ملاطفت و دوستانه بیان شود، مؤثر خواهد بود.
Powered by TayaCMS