معرفی کتاب کاوشی در عرفان حلقه در کتاب «حلقه اسارت»

معرفی کتاب کاوشی در عرفان حلقه در کتاب «حلقه اسارت»

کتاب «حلقه اسارت؛ واکاوی عملکرد و نقد اندیشه‌های فرقه شبکه شعور کیهانی(عرفان حلقه) به قلم جمعی از استادان حوزه و دانشگاه از سوی خبرگزاری رسا با همکاری انتشارات تسنیم اندیشه منتشر شد. این کتاب از یک پیشگفتار و چهار فصل با عناوین «آشنایی با مفاهیم و کلیات»، «اصطلاحات و مفاهیم در عرفان انحرافی»، «مبانی فکری عرفان حلقه» و «تعالیم و آموزه‌های عرفان حلقه» تشکیل شده است.

در بخشی از پیشگفتار این کتاب آمده است: انسان‌ها در طول تاریخ همواره دو نیاز اساسی داشته‌اند: نیاز جسمی و نیاز روحی. با تبدیل زندگی ساده به زندگی پیشرفته تا حدودی نیازهای جسمی انسان، تأمین شده، آسایشی نسبی برای او رقم خورد؛ اما با این حال نیازهای روحی انسان نه تنها برطرف نشد، بلکه بحران‌های روحی دیگری نیز فراروی او قرار گرفت.شر روزی فکر می‌کرد با پیشرفت هرچه بیشتر فناوری دیگر مشکلی نخواهد داشت، اما روز به روز بر نگرانی‌ها و مشکلات روحی او افزوده شد و او همچون تشنه‌ای در کویر خشکیده به این سوی و آن سوی رفت.در این میان، راهزنانی نیز در کمین این انسان لب تشنه بودند و به جای راهنمایی او به سوی چشمه دین و معنویت الهی، او را به سرداب عرفان‌واره‌های دروغین سوق دادند و یکی از این عرفان‌واره‌ها که البته بانی آن تطبیق آن با عرفان اسلامی و آیات قرآن را نیز ادعا دارد؛ «عرفان حلقه» است.

پرسش‌های اساسی درباره عرفان حلقه، مدیریت آموزش و پژوهش خبرگزاری رسا را بر آن داشت تا بر اساس رسالت طلبگی و رسانه‌ای خود، با همکاری گروهی از پژوهشگران حوزوی و نویسندگان دانشگاهی پژوهشی جامع درباره آثار این فرقه داشته باشد .بر همین اساس، با هماهنگی‌ها صورت گرفته با رهبر فرقه، آقای محمد علی طاهری؛ ملاقات و با کارشناس پرونده وی گفتگوهای اختصاصی توسط خبرنگاران محترم خبرگزاری رسا انجام شد که گروه نویسندگان حوزوی ودانشگاهی؛ نتایج این تحقیقات را در چهار فصل تدوین کرده‌اند.در قسمتی از عنوان «طاهری و ادعای کشف تناقض در قرآن!» در فصل چهارم این کتاب می‌خوانیم: طاهری در سخنانی می‌گوید، قرآن با خودش مشکل دارد! او اسراییل را «حزب الله» می‌داند، معنایی که بی‌سابقه است و در جایی دیده و یافت نشده است؛ او هنگامی که بین دریافت‌های خود و آیات قرآن با تناقض و تضاد مواجه می‌شود، می‌گوید: «نباید تضاد داشته باشه؛ یه جایی اصلاً دیگه مشکل ما نیستیم؛ مشکل تضاد آیات قرآن با خودشه! یعنی ما باید هم این‌رو بیاییم بگیم، هم خود مسأله قرآن رو با همین مسائل، در واقع، پاسخ بدیم. من که مطمئنم پاسخ داده. بحث قوم بنی‌اسرائیل؛ اسرائیل یعنی همون حزب الله! به زبان عبری، خدا، عزرائیل، عزازیل، عزیز خدا، نمی‌دونم، اسراییل، حزب الله. اینکه «ان حزب الله هم الغالبون» که ما داریم، اونا هم دارن. در واقع همینی که قوم بنی اسراییل می‌گن ما سرور دنیاییم.» طاهری با بیان سخنان خود؛ قرآن را دارای تناقض و کاستی در مفاهیم می‌داند؛ در حالی که خداوند سبحان می‌فرماید:‌«قرآنا عربیا غیر ذی عوج لعلهم یتقون»؛ قرآنی عربی، بی هیچ کژی؛ باشد که آنان راه تقوا پویند. نیز در اول سوره کهف به بندگانش آموخته است که چگونه او را در برابر بزرگ‌ترین نعمت‌هایش بستایند و اشاره فرموده است که مهم‌ترین نعمت او همین قرآن است که آن را بر پیامبرش نازل فرموده و آن تنها سبب نجات آن‌ها است و کمترین کژی در حقایق آن نیست. معنی خاص و متضادی را که طاهری درباره بنی اسراییل گفته، آن‌ها را با حزب الله برابر می‌داند، هدفمندانه است و او هدفی جز برتری دانستن یهود بر دیگران ندارد. در تفسیر نمونه در توضیح بنی‌اسرائیل نامیده شدن یهودیان آمده است: اسرائیل یک از نام‌های یعقوب علیه السلام، پدر یوسف علیه السلام بوده است و در علت نام‌گذاری یعقوب علیه السلام به این نام؛ مورخان غیرمسلمان مطالبی گفته‌اند که با خرافات آمیخته است.کسی که قرآن را دارای تناقض می‌داند، نمی‌تواند مبنای خود را استدلالات قرآنی بداند. طاهری تناقض نظریه غلط خود را به حساب تناقض در قرآن گذاشته؛ مشکل خود را با قرآن کریم، با آیات خودش می‌خواند! اگر کسی به قرآن ایمان داشته باشد آن را کلام الهی می‌داند، وجود تناقض در قرآن را نخواهد پذیرفت.

این در حالی است که طاهری در صحبت‌هایش از تورات و انجیل تحریف شده، همواره با احترام یاد کرده، آن‌ها را «کتاب مقدس» می‌خواند! وی کلمه «اسرائیل» را که در حقیقت به معنی «بنده خدا» و لقب حضرت یعقوب علیه السلام است، حزب الله می‌خواند! و هنگامی که به اشکالات بنی‌اسرائیل اشاره می‌کند، می‌گوید: اشکالی که برای قوم بنی‌اسرائیل پیش آمده، ممکن است برای حزب الله هم پیش بیاید.

به راستی این همه دفاع از «بنی‌اسرائیل» با چه هدفی صورت می‌پذیرد؟ آیا این تعریف و تمجیدها فرضیه و همسویی پنهان طاهری را با صهیونیزم بین‌الملل برای ترویج عرفان یهودی تقویت نمی‌کند؟

 گفتنی است، کتاب «حلقه اسارت؛ واکاوی عملکرد و نقد اندیشه‌های فرقه شبکه شعور کیهانی(عرفان حلقه)» به کوشش خبرگزاری رسا با شمارگان 5000 نسخه در 343 صفحه به قیمت 15 هزار تومان از سوی انتشارات تسنیم اندیشه منتشر شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

اين نوشتار با روش توصيفي-تحليلي به جايگاه انسان كامل در نظام هستي ا ز منظر عارفان مسلمان پرداخته است. از منظر آنان انسان كامل، خليفه حق‌تعالي، قطب عالم امكان و واسطه دريافت فيض از حق‌تعالي است. به عقيده بسياري از عرفا، انسان كامل به منزله روح عالم هستي مي‌ماند؛ همان‌گونه که روح امور بدن را تدبير مي‌كند، انسان كامل هم امور عالم را تدبير مي‌نمايد؛ گرچه به لحاظ بشري خود وي توجه نداشته باشد. هرگاه انسان كامل از عالم دنيا به عالم آخرت منتقل شود، خزائن الهي نيز به آن عالم منتقل خواهند شد، بساط عالم ماده جمع خواهد شد و رستاخيز قيام خواهد كرد. اين باور اهل تصوف، با عقايد شيعي، بسيار هماهنگ است؛ زيرا روايات شيعي نيز در اين معنا، صراحت دارد كه هرگاه حجت خدا از روي زمين ارتحال يابد، زمين متلاشي خواهد شد؛ ويژگي‌هاي كه از زبان اهل تصوف براي اهليبت بيان شده است، حاكي از اين مطلب است كه از منظر آنان انسان كامل، منطبق بر اهلبيت (ع) مي‌شود.
حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي، حقيقتي است كه از هر قيدي رها است؛ از اين حقيقت به غيب الغيوب و هويت مطلقه و وجود من حيث هو هو، نيز تعبير كرده‌اند. اين حقيقت در مرتبه اطلاق هيچ حكمي را نمي‌پذيرد، به همه موجودات نسبت يكسان دارد؛ اما از لازمه آن، علم به ذات و شعور به كمال ذاتي و اسمائي است. علم به ذات موجب، افتادن بي‌تعين در دام تعين مي‌شود.
جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

عقل در نظام سلوکی عرفا، دارای دو جایگاه مجزا است. عقل در مراحل ابتدایی سلوک هدایتگر، راهگشا و روشنگر است؛ اما در مراحل عالی‌تر سلوکشان هدایتگری و راهبری از عقلانیت و تعقل جدا می‌شود؛ در این راستا باید توجه داشت که منزلت عقل نفی نمی‌شود، بلکه عقلانیت در صیرورت وجودی عارف به امری فراعقلی و نه غیرعقلی تبدّل و تحول می‌یابد. متاسفانه نزد برخی راهروان طریق سلوک این امر به مثابه ضد عقلی بودن تعالیم عرفانی تلقی می‌شود، حال آن‌که میان امر فراعقلی و امر غیر عقلی تفاوت و تمایز معناداری است که می بایست مورد توجه و تأمل عرفان پژوهان و سالکان راه قرار گیرد؛ در این مقاله ضمن پرداختن به مفهوم انسان‌شناختی و وجودشناختی مفهوم عقل، به تفاوت و تمایز میان این دو ساحت اشاره و لوازم معرفت شناختی آن استخراج خواهد شد.
الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

قرآن کریم با استفاده از آیات خویش انسان را به‌سوی کمال سوق می‌دهد؛ پس باید بر طبق این فرمان‌ها روند زندگی را در مسیر رویش قرارداد. با بررسی و تحلیل الگوی رویش می‌توان اصلی‌ترین نقش را در خود فرد و آن جامعه جستجو کرد که ایمان را در درون خویش حس نمودند و فطرتشان علی‌رغم، القائات منفی افراد دیگر، ایشان را به این مسیر نزدیک نمودند، مانند همسر فرعون که با توجه به محیطی دور از معنویات، به دیندار شد...

پر بازدیدترین ها

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

این پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد رابطه درست بین فرد و مسائل خود، ایجاد رابطه درست بین فرد و دیگران و ایجاد رابطه با خدا و کسب آرامش در پرتو آن از آثار رشد معنوی است؛ همچنین، تفکر، ایمان، انجام خوبی و ترک زشتی از علل رشد معنوی و جهل، کفرورزی و پیروی از شهویات از موانع رشد معنوی است.
آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

مقاله حاضر ضمن بررسی فلسفه تفاوت‌ها و تنوع‌های میان انسان‌ها، تنوع و اختلاف از دیدگاه اسلام و انواع اختلافات مذهبی را تبیین و سپس به عوامل پیدایش اختلاف و تفرقه مذاهب را به لحاظ درونی و بیرونی پرداخته و نتایج و آثار ناشی از آن را بیان می‌کند...
حقیقت یوگا

حقیقت یوگا

در این مقاله با تکیه بر اصلی‌ترین متن یوگا، یعنی یوگاسوتره، حقیقت یوگا بررسی شده است و رابطه آن با آیین هندوییسم، اهداف و آثار آن مورد بررسی قرار گرفته است...
جهانی شدن، دین و چالش های دینی

جهانی شدن، دین و چالش های دینی

رابطه ی بین دین و جهانی شدن به چه نحو است؟ مذهب چگونه در چشم انداز جهان گرایانه جای می گیرد؟ آیا جهانی شدن ...
Powered by TayaCMS