معرفی کتاب سبک اقتصادی و فرهنگی زندگی

معرفی کتاب سبک اقتصادی و فرهنگی زندگی

در این کتاب عوامل و موانع فرهنگی اجتماعی پیشرفت، تولید، سرمایه و اشتغال موردبررسی قرارگرفته است.

فصل اول کتاب به موضوع «توطئه‌های خارجی» مصادیق این توطئه­ها علیه ملت ایران اختصاص دارد.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: مواردی همچون دلایل وابستگی اقتصاد کشور به نفت، توطئه علیه فرهنگ پیشرفت، اهداف مشابه آمریکا و انگلیس و نفوذ در ایران، سیاست‌ها و استراتژی مشترک غرب، مصادیق توطئه‏­های خارجی ازجمله توطئه سازمان سیا برای ترویج اعتقاد به شانس و تلاش انگلیس برای ترویج مصرف‌گرایی ازجمله مباحث این فصل می­باشند.

فصل دوم «توهم نفتی» نام‌گرفته است و میزان تصور غلط مردم از درآمدهای نفتی کشور را با اعداد و ارقام به نمایش می­گذارد.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: علل پیشرفت کشورهای غیرنفتی، منابع خداداد ایران، تصور مردم از درآمدهای نفتی، امید به زندگی (طول عمر متوسط)، نسبت صادرات نفت در ایران و امارات متحده عربی، مقایسه صادرات نفت ایران و عربستان، ذخایر نفت و گاز ایران، سهمیه اوپک، اسراف در مصرف سوخت‎های فسیلی، منابع بودجه عمومی دولت، سرنوشت درآمدهای نفتی، نفت در بودجه سالانه، سایر منابع درآمدی دولت، افزایش صوری درآمدها، نسبت حقوق با درآمدهای نفتی، سهم دانشجویان از نفت، افزایش بودجه، مقایسه درآمد نفتی با درآمد از تولید کالا، ضرورت رهایی از وابستگی به نفت، بودجه شرکت‌های دولتی، شیوه غلط مدیریت شرکت‌های دولتی، اختصاص عادلانه بودجه، عوارض توهّم نفتی در انتخابات، توهّم منابع، توهّم مضاعف نفتی در ایران برخی از مباحث این فصل را تشکیل داده است.

فصل سوم با عنوان «یارانه‌ها» بر یارانه­ فرآورده­های سوختی تمرکز کرده و آمارهایی در این زمینه ارائه می­دهد.

بامطالعه این فصل روشن خواهد شد که افزایش قیمت سوخت نه‌تنها موجب فقیرتر شدن فقرا نخواهد شد، بلکه ارزانی مصنوعی و یارانه­ای سوخت است که افراد بسیاری را فقیر و فقرا را فقیرتر کرده و از موانع مهم عدالت و پیشرفت است. در این بخش آثار ارزانی سوخت در اسراف در مصرف، قاچاق، رانت، اتلاف سرمایه­ها و محروم ماندن ایران در استفاده از این سرمایه­ها در اموری نظیر استفاده از انرژی­های نو و یا مانع سرمایه­گذاری در منابع مشترک نفت و گاز ارزیابی‌شده است.

فهرست برخی از مطالب این فصل عبارت‌اند از: هدفمندی یارانه‎های سوخت، سرنوشت نفت مصرفی در داخل، قیمت واقعی نفت خام، قیمت واردات بنزین، قیمت تمام‌شده فرآورده‌های نفتی، واردات بنزین، تفاوت یارانه نقدی و یارانه پنهان، مقدار یارانه نقدی، کسری بودجه برای پرداخت یارانه نقدی، چند سناریو، برنج در پمپ‌بنزین، تقاضای پول بنزین از عابرین، دریافت پول تاکسی از مسافرین اتوبوس، فروش خانه، اموال عمومی، فقدان بیمه درمانی 7 میلیون نفر، یارانه هرروز مصرف بنزین معادل بیش از دو تن طلا، 11 قرن تولید طلا، یارانه سه قلم سوخت طی یک سال، یارانه هرماه بنزین هواپیما معادل بیش از 3 تن طلا است، سود قاچاق سوخت، قاچاق سوخت به کشتی‌ها، روزانه 20 میلیون لیتر قاچاق سوخت، مقایسه یارانه سوخت و صدقات مردم، اقتصاد اتلاف سرمایه‎ها، اسراف در مصرف سوخت، زیان عدم سرمایه‌گذاری در منابع مشترک نفت و گاز، رهایی از خام فروشی نفت، عدم‌النفع اسراف در مصرف سوخت، هزینه ساخت نیروگاه هسته‌ای، معادل 900 تن طلا، مقایسه اسراف در سوخت با ذخایر طلای کشورها، بیش از 37 تن طلا یارانه بنزین سفرهای 15 روز نوروز 93، اقتصاد اسراف و اتلاف سرمایه‌ها، روی دوم سکه، آثار واقعی شدن قیمت‌ها، هدفمندسازی در شرایط تحریم، راهکارهای هدفمندسازی یارانه‎ها، نفرین منابع،20 سال روشنگری، مقاله 20 سال قبل، نامه سری به خاتمی در سال 1376 در مورد یارانه‌ها، متن نامه سری به خاتمی، ضمیمه نامه سری: متن پیشنهادی مراحل هدفمندسازی.

در فصل چهارم موضوع «فرهنگ و اشتغال» موردتوجه قرارگرفته است. فرمایش­های مقام معظم رهبری حفظه­الله، حضرت امام (ره)، امیرکبیر، کریم­خان زند و بیانیه ۱۱۰ سال پیش علمای اصفهان در حمایت از تولید داخلی نیز ذکر گردیده است.

فهرست برخی از مطالب این فصل عبارت‌اند از: قوت‌ها و ضعف‌های فرهنگ کار، تأثیر فرهنگ بر اشتغال، راه‌های تأمین سرمایه، عوامل مؤثر بر سرمایه‌گذاری، مراحل تشکیل سرمایه تا حل مشکل اشتغال، عوامل و موانع تشکیل سرمایه، عوامل و موانع تبدیل سرمایه به سرمایه‌گذاری، پاتک به توطئه‌های دشمن.

الف) سخنان مقام معظم رهبری، ابعاد توطئه‌های استعمار، تأثیرات اسراف، منکرات در جامعه، نقش مردم در حمایت از تولید ملی، سیاست‌های ایران در مورد کار، سیاست‌های کلی اشتغال

ب) حضرت امام خمینی (ره)، جنگ اقتصادی در کلام امام خمینی (ره)، وصیت امام خمینی (ره) برای پرهیز از کالاهای وارداتی

ج) امیرکبیر

د) بیانیه ۱۱۰ سال پیش علمای اصفهان در حمایت از تولید داخلی

هـ ) کریم‌خان زند.

در فصل پنجم «ضعف­ها و قوت­ها» مورد ارزیابی قرارگرفته و با مورد توجّه قرار دادن پدیده خودتحریمی، مقایسه­ای فرهنگی بین ایران و کشوری دیگر انجام‌شده است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: سخنان مقام معظم رهبری در مورد نقاط قوت و ضعف فرهنگی، خود تحریمی، نقاط ضعف فرهنگی، عدم رعایت حقوق و مقرّرات، فرهنگ کار، ضعف فرهنگ و وجدان کار در ایران، ضعف نگرش به کار، نیمه‌پر، نیمه‌خالی، ضعف فرهنگ کار گروهی، باورهای غلط در سیستم اداری، فرهنگ نمونه و نمونه فرهنگی، مجازات متخصصین ایرانی غارت‌گر منابع مشترک، ضعف‌های مدیریتی، مراحل تصمیم‌گیری و اجرا، ضعف‌های فرهنگی مدیریت، ضعف فرهنگ عمومی در ارزیابی مدیریت‌ها، توسعه و تورم، فرهنگ مالیات، فرهنگ صادرات.

در فصل ششم «مطالبات مردمی و راهکارهای تحقق آن» همراه با نمودارهایی که فهم موضوع را آسان می­سازد مورد کنکاش قرارگرفته است. چرایی وجود تورم و راهکارهای حل آن، چگونگی افزایش حقوق و درآمدها و قدرت خرید کشور، راهکار افزایش قدرت پول ملی و 13 مورد از مطالبات عمومی مورد ارزیابی قرارگرفته که عبارت‌اند از:

1. تورّم مهار شود و اجناس ارزان گردد. عوامل تأثیرگذار برگرانی و ارزانی.

2. وقتی حقوق زیاد می‌شود، قیمت اجناس گران نشود.

3. سطح عمومی حقوق افزایش یابد.

4. قدرت خرید مردم و رفاه عمومی بهبود یابد.

5. قدرت ریال نسبت به ارزهای خارجی افزایش یابد.

6. اشتغال در کشور ایجاد و بیکاری مهار گردد.

7. شرایط ازدواج جوانان بیش‌ازپیش فراهم گردد.

8. امنیت عمومی تقویت گردد.

9. جلوی فساد اخلاقی و اعتیاد گرفته شود.

10. سود وام بانکی کاهش یابد.

11. قاچاق کالا به ایران مهار گردد.

12. کشور از وابستگی اقتصاد به فروش نفت خام رهایی یابد.

13.توطئه‌های اقتصادی و تحریم‌های غرب بی­اثر گردد.

فصل هفتم به موضوع «اقتصاد استراحتی» اختصاص‌یافته و با ذکر آمار و ارقام، وضعیت کار و تلاش ازجمله مقایسه تعطیلات، ساعات مفید کاری، بار تکفل و تنبلی اجتماعی در ایران با آمار دیگر کشورهای جهان مقایسه شده است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: مقایسۀ تعطیلات رسمی در ایران و سایر کشورها، توجیهات رایج برای کم‌کاری، خستگی از کار، شمار حقوق‌بگیران از دولت، حراج بیت‌المال با بازنشستگی زودهنگام، سن بازنشستگی در ایران، کمک دولت به صندوق‌های بازنشستگی، بازنشستگی در کشورهای پیشرفته، جدول سن بازنشستگی در کشورهای پیشرفته، ساعات مفید کاری ایران، مقایسه کار مفید در ایران و کره جنوبی، یک و نیم‌سال کار در طول عمر، حقوق کارکنان دولت از جیب ملت، بار تکفل، ساعات مفید کاری خانواده، مافیای تنبلی اجتماعی فراگیر در کشور، زیان تعطیلات برای اقتصاد ایران، میزان تعطیلات مناسبتی در ایران و جهان، سیاست کاهش تعطیلات، تعطیلات طولانی نوروز، مقایسۀ تنبلی در ایران با جهان، تنبلی اجتماعی، تنبلی و انواع آن در جامعه، ویژگی‌های تنبلی فردی، ویژگی‌های تنبلی اجتماعی، نگاهی به عوامل ایجاد تنبلی اجتماعی، علت گریز از کار، ریشه تنبلی اجتماعی کجاست، دشمن درونی ایرانیان، اقتصاد استراحتی، اقتصاد ریاضتی، شعارهای سال کشور، مرحلۀ گذار اقتصادی.

فصل هشتم به موضوع «اسراف­ها» پرداخته و آمار حیرت­آوری ارائه می­نماید که بامطالعه آن می­توان پی برد متأسفانه ملت ایران یکی از مسرف­ترین ملت­ها است. اسرافی که یکی از موانع مهم پیشرفت کشورمان هست.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: مصرف و اشتغال، آیات و احادیث درباره اسراف، توطئه خارجی برای ترویج مصرف‌گرایی، مقایسه مصرف در ایران و جهان، اسراف مواد غذایی، اسراف در مصرف دارو، اسراف انرژی. آمارهایی از اسراف در ایران، رتبه ایران در مصرف لوازم‌آرایشی، خسارات تصادفات رانندگی، سه هزار پروژه نیمه‌کاره عمرانی.

فصل نهم به موضوع «ریشه­های پر­طرفدار فساد اقتصادی و راه­حل­ها» اختصاص دارد که به دوازده مورد از ریشه­ها اشاره می­کند. پرطرفداری این ریشه­ها باعث شده مردمی که خود خواستار ریشه‌کنی رانت­ها، مفاسد و قاچاق هستند، وقتی برای رفع آن اقدام می­شود خود با آن مخالفت می­کنند.

مباحث این فصل عبارت‌اند از:

الف- یارانه‌ای بودن قیمت سوخت

ب- چند نرخی بودن دلار

ج- یارانه‌ای بودن هر کالا و یا خدمتی

د – دولتی بودن تولیدات

هـ - وام‌های بانکی با سودی کمتر از میزان تورم

و – سود سپرده‌گذاری کمتر از میزان تورم

ز – کمک‌های کالایی دولت به افراد

ح – واگذاری پروژه‌های عمرانی خارج از مناقصه

ت – فروش اموال دولتی خارج از مزایده

ی – عدم شفافیت اطلاعات اداری

ک – کم‌کاری

ل- فساد در برگزاری انتخابات مجلس و مخارج زیاد نامزدها، نقش مردم در تغییر وضعیت از نگاه اسلام، سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی».

در فصل دهم با عنوان «دیدگاه اسلام»، آیات و احادیث موردبررسی قرارگرفته است.

مباحث این فصل عبارت‌اند از: نقاط قوت، نقاط ضعف، نقش دین در پیشرفت جوامع، تنبلی، نقش شانس در موفقیت، آثار مخرب اعتقاد به شانس، انگیزه کار در اسلام، بالاترین تفریح، پاکیزه‏ترین کار، انتظار کمک از بیت‏المال، زینت دنیا، توقع شغل از دولت، مرز کار خوب و بد، خوب کار کردن، توقع از بودجه دولت، امام علی (علیه­السلام) و بودجه عمومی، کار و فقر، نتایج حاصل از فقر، نقش حجاب در پیشرفت.

فصل یازدهم به ذکر «اشعار، جملات قصار و ضرب‌المثل‌های ایرانی و خارجی» پرداخته است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: اشعار فارسی، ضرب‌المثل‌های ایرانی، ضرب‌المثل‌های خارجی، جملات قصار، آموخته‌های برنده نوبل ادبی، آموخته‌ام که: فقیر واقعی کیست؟

فصل دوازدهم «علل پیشرفت و عقب‌ماندگی سایر ملل» را موردبررسی قرار داده است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: نقش کار در پیشرفت ملل، تجربه سایر کشورها در پیشرفت، محورهای فرهنگی عامل پیشرفت سایر ملل، رابطۀ علم‌آموزی با ثروت طبیعی کشورها، چیزی که خودتان آن را ساخته‌اید، ویژگی‌های ژاپن و علل رشد اقتصادی آن و مقایسه با ایران، اقتصاد ژاپن، توسعه اقتصادی ژاپن و علل کلیدی آن، یـازده صـفت اصـلی ژاپـنی‌ها، ویژگی‌های مدارس دوره ابتدایی و راهنمایی در ژاپن، رفت‌وآمد دانش‌آموزان مدارس ژاپن، تفاوت آموزش در ایران و ژاپن، 8 هزار دکتر آمریکایی پیش‌خدمت هستند، قدم‌های مهم برای موفقیت، پنج قدم مهم برای پیشرفت فوق‌العاده، افراد مشهوری که از شکست‌ نهراسیدند.

فصل سیزدهم به «بحران در غرب» و ریشه­های آن پرداخته است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: بحران در نظام سرمایه‌داری، ریشه‌یابی بحران اقتصادی غرب، پیشی گرفتن خرج بر دخل، نظام‌های حزبی حاکم بر غرب، نظام سرمایه‌داری، نظام بانکداری در غرب، ریاضت اقتصادی، از هیچ، پول می‌آفرینند، سرمایه‌گذاری بانک‌ها در کازینوها و فساد، درآمدها و بدهی‌های آمریکایی‌ها، 20 میلیون کودک آمریکایی در گرسنگی، سقوط فرانسه، مالیات در فرانسه، دهه پرتلاطم بحران.

فصل چهاردهم به «بررسی محیط بین‌الملل؛ فشارها و فرصت‌ها» پرداخته است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: موضو‌عات فرهنگی مؤثر در وضعیت اقتصاد و اشتغال در ایران، تحریم و تخریب، تحریم‌های اقتصادی، فهرست تحریم‌های صورت گرفته علیه ایران، خسارت ۱۷۵ میلیارد دلاری آمریکا از تحریم ایران، جاسوسی اقتصادی، رشوه، اعمال‌نفوذ سیاسی در سایر کشور‌ها، تبلیغ و تحریک ،همان‌طور که قبلاً تأکید شد، علاوه بر مصرف کالا‌های خارجی، اسراف زیادی، دامپینگ، تخریب فرهنگ کار و تولید در کشور، بازار مصرف در ایران، فرهنگ مصرف‌زدگی، توطئه فرهنگی، تأثیر مصرف کالا‌های خارجی در اقتصاد کشور، قاچاق، قاچاق مواد مخدر، تخریب بازار ایران در خارج، بازار خارجی برای کالا‌ها و خدمات ایران، فرش، پسته، آدامس، خدمات فنی و مهندسی، توطئه‌ها علیه جذب سرمایه‌ها، مصادیقی از توطئه‌‌های خارجی، مصادرۀ اموال ایران، ممانعت از سرمایه‌گذاری خارجی در ایران، صدور حکم جرائم کلان توسط دادگاه‌های فرمایشی، وام‌های توطئه آمیز، سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور، سرمایه‌های خارجی، اعطای وام و اعتبار برای کالا‌های مصرفی، نقش مهاجرت‌ها در اشتغال، مهاجرت‌های اتباع خارجی به ایران، مهاجرت‌های اتباع ایرانی به خارج، مهاجرت‌های صورت گرفته به خارج، مهاجرت‌های آینده، مهاجرین خائن، مهاجرت کارآفرینان، اشتغال و گردشگری، عزیمت گردشگران ایرانی به خارج، فشار‌های بین‌المللی.

فصل پانزدهم «استراتژی­ها» در ابعاد مختلف ترسیم گردیده است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: نقاط ضعف و قوت بیکاری، نقاط ضعف ناشی از بیکاری، نقاط قوت ناشی از بیکاری، تهدیدات بیکاری، فرصت‌ها، مراحل تدوین استراتژی، اهداف فرهنگی اجتماعی در راستای حل معضل اشتغال، سیاست‌های فرهنگی اجتماعی، استراتژی‌ها، استراتژی کلی، استراتژی اصلاح فرهنگ عمومی، استراتژی اجتماعی واداری، استراتژی توسعه نیروی انسانی، استراتژی اجتماعی، استراتژی تأمین اجتماعی، استراتژی اصلاح ساختار اقتصاد، استراتژی جامع.

فصل شانزدهم نیز به «راهکارها» اختصاص‌یافته است.

فهرست مطالب این فصل عبارت‌اند از: ضعف‌های آموزشی، اهداف آموزشی، نیازهای آموزشی، آموزش بایگانی و آرشیو موضوعی، آموزش حسابداری، آموزش مکاتبات اداری و حقوق اساسی، ثبت شرکت‌ها، آموزش فیش‌برداری، راهکار آموزشی، اصلاح سیستم آموزشی، صفت‌های دانش‌آموختگان، پرورش نیروهای کارآفرین، شایسته‌سالاری یا امنیت شغلی، چگونگی انتصابات، شفاف‌سازی اقتصادی، عوارض قیمت‌های یارانه‌ای، شفاف‌سازی هزینه‌های آموزشی، فرهنگ‌سازی، نقطه عطف حرکت اصلاحی، پیشنهادهایی برای تحقیق.

درنهایت «پیشنهادهایی برای تحقیق»، «منابع تحقیق» و تصاویر نمونه­هایی از آثار مؤلف پایان‌بخش کتاب خواهد بود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

مؤلفه‌های حفظ کرامت زن در سبک زندگی اسلامی

مؤلفه‌های حفظ کرامت زن در سبک زندگی اسلامی

این نوشتار بر آن است تا با روش توصیفی‌تحلیلی به این سؤال پاسخ دهد که مؤلفه‌های حفظ کرامت زن در سبک زندگی اسلامی چیست. این پژوهش نشان می‌دهد دو نوع کرامت داریم: 1. کرامت ذاتی که همة انسان‌ها از آن برخوردارند؛ 2. کرامت اکتسابی که با تقوا به دست می‌آید.
واکاوی پیامدهای بی‌حجابی از منظر قرآن و روایات

واکاوی پیامدهای بی‌حجابی از منظر قرآن و روایات

مقالة حاضر با روش مروری- کتابخانه‌ای به بررسی پیامدهای بی‌حجابی پرداخته و نتیجه می‌گیرد بی‌حجابی در زمینة دنیوی و اخروی این پیامدها را بر جای می‌گذارد: ابتذال زن و سقوط شخصیت او، از بین‌رفتن آرامش روانی، تحریک مردان، گسترش‌یافتن فساد و فحشا، افزایش آمار طلاق، در احاطة شیطان قرارگرفتن، مورد عقوبت قرارگرفتن زنان و همسرانشان و مورد آزار و اذیت قرارگرفتن توسط افراد پست و... .
معیارهای معاشرت اسلامی

معیارهای معاشرت اسلامی

این نوشتار درصدد بررسی معیارهای معاشرت در اسلام ‏است. از جمله موضوع‌هایي كه پژوهش در آن جايگاه ويژه‌اي دارد، نوع معاشرت انسان‌ها است. در متون دینی معیار‌هاي عدیده‌ای برای معاشرت بیان شده است. بررسی هر یک از این عناوین، وجه تمايز و امتياز این نوع هم‌زیستی را با ديگر روش‌ها روشن می‌کند.
واكاوى آسیب‌ها و پیامدهای منفی مدرنیته در ساختار خانواده مسلمان

واكاوى آسیب‌ها و پیامدهای منفی مدرنیته در ساختار خانواده مسلمان

مدرنیته شیوه‌ای نو در حوزه‌های مختلف زندگی انسان است که با ارائه‌ی سبک جدیدی از زندگی، تحولی فراگیر را در جامعه به ارمغان آورد که این مقاله به بررسی پیامدهای مدرنیته در خانواده پرداخته است. مدرنیته دارای تأثیرات مثبتی مانند رفاه و سهولت دسترسی به دنیای اطلاعات بود؛ اما پیامدهای منفی نیز به همراه داشت. هدف از بررسی این موضوع، روشن‌کردن ابعاد منفی مدرنیته بر خانواده است تا با نگاهی نو به این مسئله از منفی آن بر خانواده به‌عنوان مهم‌ترین عضو جامعه کاسته شود. نوشتار حاضر بعد از بررسی منابع اسلامی، تحلیلی، جامعه‌شناسی و سایر منابع، با روش فردی، کتابخانه‌ای، توصیفی و کاربردی پس از اشاره به جایگاه خانواده در اسلام و مؤلفه‌های مدرنیته، به پیامدهای منفی مدرنیته از جمله تغییر در ساختار و فرهنگ خانواده و شیوه‌ی همسرگزینی، کاهش روابط عاطفی خانواده و میزان باروری و افزایش طلاق می‌پردازد.
سبک زندگی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رویکرد فرزند‌آوری

سبک زندگی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رویکرد فرزند‌آوری

پژوهش حاضر به سبک زندگی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رویکرد فرزند‌آوری می‌پردازد. زمینه و هدف پژوهش، تشویق برای فرزند‌آوری و تکثیر آن است. این پژوهش درصدد ارائه‌ی سبک نظری و عملی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در فرزند آوری و تکثیر آن است. روش پژوهش توصیفی تحلیلی است.

پر بازدیدترین ها

بررسی تطبیقی سبک زندگی غربی و اسلامی

بررسی تطبیقی سبک زندگی غربی و اسلامی

پژوهش حاضر کوششی در جهت استخراج و بررسی تطبیقی و تحلیلی سبک زندگی در غرب و اسلام است. به بیانی دقیق‌تر هدف کلی این پژوهش، بررسی تطبیقی سبک زندگی غربی و اسلامی است...
چرایی و چگونگی تبدیل ضد ارزش به ارزش در سبک زندگی

چرایی و چگونگی تبدیل ضد ارزش به ارزش در سبک زندگی

آنچه ما در اینجا به دنبال آن هستیم، این است که چرا گاهی یک ضد ارزش در نظر مردم آن جامعه به‌صورت ارزش تلقی می‌شود؛ ازاین‌رو با استفاده از روش تحقیق استنتاج منطقی در پی بیان احتمالاتی چون تحول در سرشت آدمی، باورهای نادرست، تغییر در نفس فعل، تقلید نابه‌جا، وسوسه‌های نفسانی، عدم اعتقاد قلبی و برخی علت‌های نسبی دیگر خواهیم بود.
سبک زندگی و فرهنگ ازدواج

سبک زندگی و فرهنگ ازدواج

در این مقاله سعی شده با تبیین مفاهیم سبک زندگی و زندگی اسلامی - ازدواج در ادیان - کشورها و فرهنگ‌های مختلف بررسی، موانع و مشکلات موجود در مسیر ازدواج را بیان کرده و پیشنهاداتی برای ازدواج و تشکیل زندگی مطابق فرهنگ و آموزهای دینی و اسلامی ارائه شود...
واکاوی پیامدهای بی‌حجابی از منظر قرآن و روایات

واکاوی پیامدهای بی‌حجابی از منظر قرآن و روایات

مقالة حاضر با روش مروری- کتابخانه‌ای به بررسی پیامدهای بی‌حجابی پرداخته و نتیجه می‌گیرد بی‌حجابی در زمینة دنیوی و اخروی این پیامدها را بر جای می‌گذارد: ابتذال زن و سقوط شخصیت او، از بین‌رفتن آرامش روانی، تحریک مردان، گسترش‌یافتن فساد و فحشا، افزایش آمار طلاق، در احاطة شیطان قرارگرفتن، مورد عقوبت قرارگرفتن زنان و همسرانشان و مورد آزار و اذیت قرارگرفتن توسط افراد پست و... .
Powered by TayaCMS