نویسنده کتاب کارلوس کاستاندا و مسئله سلوک محمد حسین کیانی است. این کتاب توسط انتشارات موسسه فرهنگی بهداشت معنوی- عصر آگاهی منتشر شده است. مهمترین عناوین این کتاب عبارتاند از: ویژگیهای ادیان ابتدایی، شمنیسم و عرفانهای سرخپوستی، کارلوس کاستاندا، عرفان کارلوس کاستاندا، ویژگیهای سلوک در عرفان کاستاندا، دستورات عملی در عرفان کارلوس کاستاندا و برخی توضیحات هنر رؤیا دیدن، گیاهان روانگردان، از دست دادن اهمیت اشخاص، خیره شدن، درست راه رفتن، عمل بدون چشمداشت منفعت، بهکارگیری دومین دقت و.
بررسی ویژگیها و بیان اصول و مبانی عرفان مطرحشده از سوی «کارلوس کاستاندا» بهعنوان یکی از «عرفانهای نوظهور» است. عرفان ساحری، جادوگری، آیین «شمنیسم»، ناوالیسم، درمانگری، عرفان عقاب و... از جمله نامهای عرفانی است که کاستاندا پایهگذار آن بوده است. او ادعا نموده است که قصد تأسیس نظام فلسفی یا ارائه نظریات تئوری را ندارد، بلکه میخواهد نظام عملی را بیان نماید که بر پایه معرفت از نوع شهودی است. این عرفان بهعنوان گرایشی از عرفانهای سرخپوستی دارای ویژگیهایی است که برخی از آنها عبارتاند از: جایگاه ویژه و حیاتی ناگوال یا پیر و مرشد، عقلستیزی، جنگجویی، اقتدار و قدرت، کهولت، شکارچیگری و جنون اختیاری. دویدن در تاریکی، خودداری از آمیزش جنسی، تغییر نوع تصور از خود، مصرف گیاهان روانگردان، خیرهشدن، درست راه رفتن و عمل بدون چشمداشت، برخی از آموزههای عملی این عرفان به شمار میرود.
در صفحه 47 این کتاب به دستورات عملی در این عرفان اشاره شده است که هدف این فنون موارد است. رسیدن به معرفت شهودی و ادراک واقعی، خاموشی ذهن و توقف گفتوگوی درونی، کسب قدرت و اقتدار؛ در ادامه این مطلب دستورات عملی بیان شده است.