تاجیکستان مرکز جدید پرورش داعش؟!

تاجیکستان مرکز جدید پرورش داعش؟!

✍️احمد کوثری
مدیرگروه امت و تمدن پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام)

برخلاف آنچه بارها تبلیغ شده افغانستان پایگاه جدید پرورش داعشی ها نیست بلکه در کمال ناباوری نام کشور تاجیکستان به چشم می خورد.
بعد از حادثه تروریستی در روسیه و دستگیری چند داعشی تاجیک، نام این کشور بعنوان پایگاه جدید #داعش و نفوذ عقائد #وهابیت_تکفیری بیشتر به چشم آمد.
همانطور که با مروری بر عملیات تروریستی داعش در شاهچراغ و کرمان و عملیات تروریستی داعش در قندهار افغانستان هم نام داعشی هایی با ملیت تاجیک به چشم می خورد.
لذا باید اذعان نمود متاسفانه اینک تاجیکستان به یک مرکز جدیدی برای تولید داعش تبدیل شده است و میان شاخه داعش خراسان و احتمالا منابع امنیتی تاجیکستان ارتباطی برقرار شده است.
البته این نیز قابل توجه است که آن عده از تاجیکستانی ها که همراه داعش خراسان هستند در عکسهای منتشر شده بعد از عملیات تروریستی معمولا با صورت پوشیده شده هستند
همچنان که بعد از حادثه تروریستی کرمان چنین کردند، تا احتمالا طبق دستور منابع امنیتی خودشان، حداقل بی هویت و مخفی نگهداشته شوند تا فشار بر دولت تاجیکستان کاهش یابد.
این مساله البته به معنای انکار نقش ترکیه در آموزش نیروهای داعشی ندارد، همچنان که برخی از این تروریست ها قبل از عملیات سفری به ترکیه داشته اند و همچنین این مساله به معنای متهم نمودن همه ی تاجیک ها نیست، همچنان که بسیاری از آنان انسان های معتقد و فرهیخته ای هستند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی(مجموعه مقالات) به اهتمام محمد حسین کیانی و توسط انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شده است. این اثر شامل مجموعه مقالاتی است که در باب «جنبش‏های نوپدید دینی- معنوی» در شماره‌های مختلف فصلنامه مطالعات معنوی توسط متخصصان این حوزه نوشته و منتشر شده است.
معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

كتاب به بررسي تجربه عرفاني در سنت‌های معنوي بوميان قاره امريكا تايوييسم بوديسم و هندوييسم و مطالعه عرفان مسيحي يهودي و اسلامي...
 معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

گروه­هايي از انسانهاي بدوي، به علت نسبت دادن پديده‌هاي منفي به موجودات شرير (از جمله شيطان) قائل به نوعي دوگانه گرايي و ثنويت شدند و در کنار تعليمات انبياء به تعظيم و تجليل از قدرت­هاي شر گرايش پيدا نمودند
معرفی کتاب جریان شناسی انتقادی عرفان های نوظهور

معرفی کتاب جریان شناسی انتقادی عرفان های نوظهور

کتاب حاضر تحقیقى است مستند و مستدل درباره شناخت مهم ترین گروه هاى نوظهور عرفانى و معنوى از سراسر جهان که سال هاست در ایران رواج یافته اند. به گفته مؤلف کتاب, این گروه ها به دلیل نفوذ در فرهنگ مسلمانان, تعالیم و روش هاى خود را با برخى از آموزه هاى اسلام, همانند معرفى مى کنند و اذعان مى دارند ما همان چیزى را مى گوییم و مى خواهیم که عرفان اسلامى مى جوید.
Powered by TayaCMS