معرفی کتاب نگاهی متفاوت به افکار نیل دونالد والش

معرفی کتاب نگاهی متفاوت به افکار نیل دونالد والش

نویسنده کتاب نگاهی متفاوت به افکار نیل دونالد والش رسول حسن‌زاده است. این کتاب توسط انتشارات موسسه علمی فرهنگی بهداشت معنوی منتشر شده است.

این کتاب با محوریت تحلیل و نقد آموزه‌های دونالد والش، یکی از مهم‌ترین جنبش‌های عصر حاضر با عنوان «جنبش تفکر دینی» را مورد بررسی قرار می‌دهد. فعالیت گسترده رهبران این جنبش‌ها در سراسر دنیا و در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و دینی حکایت از حرکتی حساب شده و شبکه‌ای دارد. از همین رو بررسی افکار والش، بر اساس مانیفستی از یک حرکت جهانی سلطه گرایانه به منظور تسخیر عمیق‌ترین لایه‌های اعتقادی و ارزشی است که در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است.

آنچه در این کتاب می‌خوانید تفکر نوین در یک برنامه‌ریزی خاص، اولین فعالیتی که در دستور کار دارد، کمرنگ جلوه دادن ادیان الهی است. در واقع در این کتاب افکار والش را بررسی می‌کند که او مردم را به فرهنگ جدید و تمدنی تازه هدایت می‌کند که ادعای معنویت است و طرفدار صلح اما در واقع این مسائل تنها جریانی است برای زنده نگه داشتن تمدن مدرنیته تا دوباره این تمدن جان تازه گرفته و معنویت کاذب را به جامعه تزریق کند. این در حالی است که تنها چیزی که در کتاب‌های والش وجود ندارد، معنویت است و او قائل به معنویتی است که تمام ارزش‌های حاکم در غرب اعم از اباحه‌گری و مسائل جنسی و به سؤال بردن عقلانیت و خدا را ترویج می‌دهد. این کتاب در دو فصل با عنوان عبور از ادیان و تفکر نوین جایگزین ادیان تدوین شده است.

در مقدمه کتاب آمده است که مردم دنیا از وضع موجود خسته شده‌اند و جهان در آستانه یک تحول بزرگ قرار دارد. پرسش اصلی این است که این تحول بزرگ چیست؟ و جهان را به کدام سو می برد؟ باورها و بینش‌های منجی گرایانه اسلامی شیعی پاسخ مشخصی به این پرسش‌ها دارد. نجات بخشی از نسل پیامبران آماده است تا مردم دنیا به نهایت اضطرار و نیاز برسند و پذیرای حضور او باشند. اما به نظر شما، ابرقدرت‌هایی که وضع موجود منافع آنها را تأمین می‌کند، می‌نشینند، تا جهان به مسیر خودش به سوی روشنایی و پاکی ادامه دهد؟

آیا قابل تصور است که کانون‌های تفکر نظام لیبرال سرمایه‌داری چشم خود را به روی ناکامی‌های انسان معاصر ببندند و بی تفاوت به تزلزل پایه های قدرت و نظام سرمایه داری نگاه کنند؟

اساساً فلسفه وجود کانون‌های تفکر و مراکز آینده‌پژوهی وابسته به ابرقدرت‌ها این بوده است که بحران‌های پیش رو را پیش‌بینی کنند و برای برون‌رفت از آنها راهبرد ارائه دهند. در میان همه بحران‌هایی که انسان امروز را به چالش می‌برد، شاید بحران معنویت، ریشه‌ای‌ترین و رنج‌آورترین و حیرت زاترین بحرانی است که تازیانه‌های خود را بر پیکر تمدن مادی و معنویت گریز مدرن می‌نوازد.

بی‌تردید، نیافتن راه‌حل برای گذر از این بحران، به معنای مرگ نظام لیبرال سرمایه‌داری و جابجایی قدرت و به زیر آمدن ابرقدرت‌های جهانی از موضع برتر و سلطه جویانه آنهاست. پس نباید شک کرد که کانون‌های تفکر و مراکز آینده‌پژوهی وابسته به ابرقدرت‌ها برای گذر از بحران معنویت چاره‌اندیشی می‌کنند و مدل‌هایی از معنویت را ارائه می‌دهند، که با مبانی و ارزش‌های آنها هماهنگ باشد.

قدرتمندان اجازه نخواهند داد که الگوهای رقیب برای پاسخ به نیاز معنوی انسان معاصر رواج پیدا کند؛ بنابراین با هر نیرنگی رقبا را از صحنه خارجی می‌کنند و معنویتی جایگزین را با استفاده از پشتوانه‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی خود در دنیا ترویج خواهند کرد.

در اینجا باید بگویم که همه این اتفاقات افتاده و تمام این مراحل طی شده است. کانون‌های تفکر وابسته به ابرقدرت‌ها معنویتی هماهنگ با مبانی و آرمان‌های نظام سرمایه‌داری طراحی کرده‌اند و شبکه‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی برای عرضه جهانی آن تلاش می‌کنند و امروز یکی از پیامبران این معنویت ساختگی و سلطه‌گرانه «نیل دونالد والش» است. او مدعی است مأموریت جهانی‌اش، تغییر نگرش مردم دنیا نسبت به خدا بوده است. یعنی تحریف بنیادین‌ترین باور معنوی انسان و امروزه مشارکت فعالی در همکاری با شبه جنبش رهبران تکاملی دارد...

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

اين نوشتار با روش توصيفي-تحليلي به جايگاه انسان كامل در نظام هستي ا ز منظر عارفان مسلمان پرداخته است. از منظر آنان انسان كامل، خليفه حق‌تعالي، قطب عالم امكان و واسطه دريافت فيض از حق‌تعالي است. به عقيده بسياري از عرفا، انسان كامل به منزله روح عالم هستي مي‌ماند؛ همان‌گونه که روح امور بدن را تدبير مي‌كند، انسان كامل هم امور عالم را تدبير مي‌نمايد؛ گرچه به لحاظ بشري خود وي توجه نداشته باشد. هرگاه انسان كامل از عالم دنيا به عالم آخرت منتقل شود، خزائن الهي نيز به آن عالم منتقل خواهند شد، بساط عالم ماده جمع خواهد شد و رستاخيز قيام خواهد كرد. اين باور اهل تصوف، با عقايد شيعي، بسيار هماهنگ است؛ زيرا روايات شيعي نيز در اين معنا، صراحت دارد كه هرگاه حجت خدا از روي زمين ارتحال يابد، زمين متلاشي خواهد شد؛ ويژگي‌هاي كه از زبان اهل تصوف براي اهليبت بيان شده است، حاكي از اين مطلب است كه از منظر آنان انسان كامل، منطبق بر اهلبيت (ع) مي‌شود.
حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي، حقيقتي است كه از هر قيدي رها است؛ از اين حقيقت به غيب الغيوب و هويت مطلقه و وجود من حيث هو هو، نيز تعبير كرده‌اند. اين حقيقت در مرتبه اطلاق هيچ حكمي را نمي‌پذيرد، به همه موجودات نسبت يكسان دارد؛ اما از لازمه آن، علم به ذات و شعور به كمال ذاتي و اسمائي است. علم به ذات موجب، افتادن بي‌تعين در دام تعين مي‌شود.
جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

عقل در نظام سلوکی عرفا، دارای دو جایگاه مجزا است. عقل در مراحل ابتدایی سلوک هدایتگر، راهگشا و روشنگر است؛ اما در مراحل عالی‌تر سلوکشان هدایتگری و راهبری از عقلانیت و تعقل جدا می‌شود؛ در این راستا باید توجه داشت که منزلت عقل نفی نمی‌شود، بلکه عقلانیت در صیرورت وجودی عارف به امری فراعقلی و نه غیرعقلی تبدّل و تحول می‌یابد. متاسفانه نزد برخی راهروان طریق سلوک این امر به مثابه ضد عقلی بودن تعالیم عرفانی تلقی می‌شود، حال آن‌که میان امر فراعقلی و امر غیر عقلی تفاوت و تمایز معناداری است که می بایست مورد توجه و تأمل عرفان پژوهان و سالکان راه قرار گیرد؛ در این مقاله ضمن پرداختن به مفهوم انسان‌شناختی و وجودشناختی مفهوم عقل، به تفاوت و تمایز میان این دو ساحت اشاره و لوازم معرفت شناختی آن استخراج خواهد شد.
الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

قرآن کریم با استفاده از آیات خویش انسان را به‌سوی کمال سوق می‌دهد؛ پس باید بر طبق این فرمان‌ها روند زندگی را در مسیر رویش قرارداد. با بررسی و تحلیل الگوی رویش می‌توان اصلی‌ترین نقش را در خود فرد و آن جامعه جستجو کرد که ایمان را در درون خویش حس نمودند و فطرتشان علی‌رغم، القائات منفی افراد دیگر، ایشان را به این مسیر نزدیک نمودند، مانند همسر فرعون که با توجه به محیطی دور از معنویات، به دیندار شد...

پر بازدیدترین ها

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

این پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد رابطه درست بین فرد و مسائل خود، ایجاد رابطه درست بین فرد و دیگران و ایجاد رابطه با خدا و کسب آرامش در پرتو آن از آثار رشد معنوی است؛ همچنین، تفکر، ایمان، انجام خوبی و ترک زشتی از علل رشد معنوی و جهل، کفرورزی و پیروی از شهویات از موانع رشد معنوی است.
آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

مقاله حاضر ضمن بررسی فلسفه تفاوت‌ها و تنوع‌های میان انسان‌ها، تنوع و اختلاف از دیدگاه اسلام و انواع اختلافات مذهبی را تبیین و سپس به عوامل پیدایش اختلاف و تفرقه مذاهب را به لحاظ درونی و بیرونی پرداخته و نتایج و آثار ناشی از آن را بیان می‌کند...
حقیقت یوگا

حقیقت یوگا

در این مقاله با تکیه بر اصلی‌ترین متن یوگا، یعنی یوگاسوتره، حقیقت یوگا بررسی شده است و رابطه آن با آیین هندوییسم، اهداف و آثار آن مورد بررسی قرار گرفته است...
جهانی شدن، دین و چالش های دینی

جهانی شدن، دین و چالش های دینی

رابطه ی بین دین و جهانی شدن به چه نحو است؟ مذهب چگونه در چشم انداز جهان گرایانه جای می گیرد؟ آیا جهانی شدن ...
Powered by TayaCMS