معرفی کتاب «همیشه بهار»

معرفی کتاب «همیشه بهار»

کتاب «همیشه بهار، اخلاق و سبک زندگی اسلامی» متن درسی طرح ضیافت دانشجویی در تابستان سال 1391 است که به همت فاضل ارجمند حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین شریفی و همکاران ایشان تدوین شده است. در این اثر پس از معناشناسی آداب و سبک زندگی به مباحث بنیادین و بیان مبانی پرداخته شده و سپس حوزه‌های مختلف زندگی از منظر دین به‌تفصیل ذکر شده است. در این کتاب بعد از طرح برخی از مباحث مفهوم‌شناسی و مبانی اعتقادی به توضیح سبک زندگی در حوزه‌های اوقات فراغت، شادی و نشاط، روابط دختر و پسر، مهار غریزه جنسی، علم آموزی، ارتباط با دیگران، روابط خانوادگی و کسب‌وکار پرداخته می‌شود. کتاب حاضر که مخاطبان اصلی آن دانشجویان هستند، به‌صورت آموزشی تدوین شده و در پایان هر فصل نویسنده خلاصه فصل، پرسش‌ها، مسائلی برای گفت‌وگو و مباحثه و منابعی برای مطالعه را ارائه می‌‌دهد.

این کتاب که در ده فصل تنظیم شده در فصل اول با عنوان معناشناسی آداب و سبک زندگی دو مفهوم مهم و کلیدی ادب و سبک زندگی و ارتباط آن‌ها با فقه و اخلاق و به‌طور کلی دین توضیح داده شده است.

توحید و سبک زندگی اسلامی، انسان‌شناسی اسلامی و سبک زندگی، قرب الهی به‌عنوان کمال نهایی انسان، رعایت اعتدال در امر دنیا و آخرت و رابطه ظاهر و باطن از موضوعات مباحث فصل دوم با عنوان مباحث بنیادین است؛ که مهم‌ترین بنیان‌های اعتقادی و ارزشی که تأثیر مستقیم‌تری در سبک زندگی اسلامی دارند را نگارنده مورد بررسی قرار داده است.

در فصل سوم اوقات فراغت مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و موضوعاتی همانند اوقات فراغت در آیات و روایات، کارکردهای اوقات فراغت، اهمیت این اوقات و چگونگی گذراندن اوقات فراغت مطرح شده و در فصل چهارم موضوع شادی و نشاط اسلامی تبیین می‌شود.

آیا ارتباط دختر و پسر روا است؟ در صورت روا بودن چه حد و مرزی دارد؟ چه نکاتی باید پیرامون ارتباط با نامحرم رعایت کنیم؟ نگاه منابع دینی به روابط دوستانه مرد و زن چیست؟ چه عواملی باعث می‌شود تا دختران و پسران به روابط دوستانه روی می‌آورند؟ پیامدهای این ارتباط کدام است؟ از پرسش‌هایی است که در فصل پنجم با عنوان سبک زندگی اسلامی در روابط دختر و پسر پاسخ داده می‌شود.

فصل ششم کتاب موضوع مهار غریزه جنسی و نگاه اسلام پیرامون این موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد و در فصل هفتم نیز اصول کلی اخلاقی و اسلامی در تعامل دانشجو بادانش و استاد بیان می‌شود.

در فصل هشتم و نهم سبک زندگی اسلامی در ارتباط با دیگران و سبک زندگی اسلامی در روابط خانوادگی تبیین می‌شود و مخاطب با مباحثی همانند انواع معاشرت‌ها، معیارهای کلی معاشرت، رعایت اصول در انتخاب همسر، ارتباط محبت آمیز و مسئولیت‌پذیری اعضای خانواده آشنا می‌شود. سبک زندگی اسلامی در کسب‌وکار عنوان فصل دهم است که نگاه اسلام در برابر نگاه غیردینی تبیین و به اهمیت و جایگاه کسب‌وکار در اسلام، آداب اسلامی کسب‌وکار، آسیب‌شناسی اخلاقی کسب‌وکار و رابطه اخلاق با معیشت اشاره می‌شود. سبک زندگی اسلامی در اوقات فراغت، در شادی و نشاط، در روابط دختر و پسر، در مهار غریزه جنسی، در علم آموزی، در ارتباط با دیگران، در روابط خانوادگی و در کسب و کار.

تنظیم و نظارت این کتاب با نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‏ها و معاونت مطالعات راهبردى بوده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

اين نوشتار با روش توصيفي-تحليلي به جايگاه انسان كامل در نظام هستي ا ز منظر عارفان مسلمان پرداخته است. از منظر آنان انسان كامل، خليفه حق‌تعالي، قطب عالم امكان و واسطه دريافت فيض از حق‌تعالي است. به عقيده بسياري از عرفا، انسان كامل به منزله روح عالم هستي مي‌ماند؛ همان‌گونه که روح امور بدن را تدبير مي‌كند، انسان كامل هم امور عالم را تدبير مي‌نمايد؛ گرچه به لحاظ بشري خود وي توجه نداشته باشد. هرگاه انسان كامل از عالم دنيا به عالم آخرت منتقل شود، خزائن الهي نيز به آن عالم منتقل خواهند شد، بساط عالم ماده جمع خواهد شد و رستاخيز قيام خواهد كرد. اين باور اهل تصوف، با عقايد شيعي، بسيار هماهنگ است؛ زيرا روايات شيعي نيز در اين معنا، صراحت دارد كه هرگاه حجت خدا از روي زمين ارتحال يابد، زمين متلاشي خواهد شد؛ ويژگي‌هاي كه از زبان اهل تصوف براي اهليبت بيان شده است، حاكي از اين مطلب است كه از منظر آنان انسان كامل، منطبق بر اهلبيت (ع) مي‌شود.
حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي، حقيقتي است كه از هر قيدي رها است؛ از اين حقيقت به غيب الغيوب و هويت مطلقه و وجود من حيث هو هو، نيز تعبير كرده‌اند. اين حقيقت در مرتبه اطلاق هيچ حكمي را نمي‌پذيرد، به همه موجودات نسبت يكسان دارد؛ اما از لازمه آن، علم به ذات و شعور به كمال ذاتي و اسمائي است. علم به ذات موجب، افتادن بي‌تعين در دام تعين مي‌شود.
جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

عقل در نظام سلوکی عرفا، دارای دو جایگاه مجزا است. عقل در مراحل ابتدایی سلوک هدایتگر، راهگشا و روشنگر است؛ اما در مراحل عالی‌تر سلوکشان هدایتگری و راهبری از عقلانیت و تعقل جدا می‌شود؛ در این راستا باید توجه داشت که منزلت عقل نفی نمی‌شود، بلکه عقلانیت در صیرورت وجودی عارف به امری فراعقلی و نه غیرعقلی تبدّل و تحول می‌یابد. متاسفانه نزد برخی راهروان طریق سلوک این امر به مثابه ضد عقلی بودن تعالیم عرفانی تلقی می‌شود، حال آن‌که میان امر فراعقلی و امر غیر عقلی تفاوت و تمایز معناداری است که می بایست مورد توجه و تأمل عرفان پژوهان و سالکان راه قرار گیرد؛ در این مقاله ضمن پرداختن به مفهوم انسان‌شناختی و وجودشناختی مفهوم عقل، به تفاوت و تمایز میان این دو ساحت اشاره و لوازم معرفت شناختی آن استخراج خواهد شد.
الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

قرآن کریم با استفاده از آیات خویش انسان را به‌سوی کمال سوق می‌دهد؛ پس باید بر طبق این فرمان‌ها روند زندگی را در مسیر رویش قرارداد. با بررسی و تحلیل الگوی رویش می‌توان اصلی‌ترین نقش را در خود فرد و آن جامعه جستجو کرد که ایمان را در درون خویش حس نمودند و فطرتشان علی‌رغم، القائات منفی افراد دیگر، ایشان را به این مسیر نزدیک نمودند، مانند همسر فرعون که با توجه به محیطی دور از معنویات، به دیندار شد...

پر بازدیدترین ها

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

این پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد رابطه درست بین فرد و مسائل خود، ایجاد رابطه درست بین فرد و دیگران و ایجاد رابطه با خدا و کسب آرامش در پرتو آن از آثار رشد معنوی است؛ همچنین، تفکر، ایمان، انجام خوبی و ترک زشتی از علل رشد معنوی و جهل، کفرورزی و پیروی از شهویات از موانع رشد معنوی است.
آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

مقاله حاضر ضمن بررسی فلسفه تفاوت‌ها و تنوع‌های میان انسان‌ها، تنوع و اختلاف از دیدگاه اسلام و انواع اختلافات مذهبی را تبیین و سپس به عوامل پیدایش اختلاف و تفرقه مذاهب را به لحاظ درونی و بیرونی پرداخته و نتایج و آثار ناشی از آن را بیان می‌کند...
انسان از منظر کریشنا مورتی

انسان از منظر کریشنا مورتی

کریشنامورتی در جای‌جای گفته‌های خویش به موضوع دانستگی اشاره می‌کند و سرانجام پند او این است که باید از هر دانستگی رها شد تا آزاد گشت و انسان شد...
حقیقت یوگا

حقیقت یوگا

در این مقاله با تکیه بر اصلی‌ترین متن یوگا، یعنی یوگاسوتره، حقیقت یوگا بررسی شده است و رابطه آن با آیین هندوییسم، اهداف و آثار آن مورد بررسی قرار گرفته است...
Powered by TayaCMS