تجربه تأثير عضويت در شبكه‌هاي اجتماعي بر روابط زناشويي

تجربه تأثير عضويت در شبكه‌هاي اجتماعي بر روابط زناشويي

تجربه تأثير عضويت در شبكه‌هاي اجتماعي بر روابط زناشويي
(دانشجويان متأهل دانشگاه علوم پزشكي تبريز: مطالعه پديدارشناسي)

نویسنده: علي ايمان زاده*

شبكه‌هاي اجتماعي علاوه بر اينكه مي‌تواند به‌عنوان يك ابزار نوين آموزشي، اطلاعاتي و تفريحي مورد استفاده قرار گيرند، خطراتي نيز به دنبال دارد كه عدم آشنايي و آگاهي كامل از آنها مي‌تواند روابط زناشويي را با بحران‌هايي مواجه سازد. هدف اين مقاله، بررسي تأثير عضويت در شبكه‌هاي اجتماعي بر روابط زناشويي است. پژوهش حاضر، كيفي با رويكرد پديدارشناسي است. در اين پژوهش با 15 دانشجوي متأهل دانشگاه علوم پزشكي تبريز با نمونه‌گيري مبتني بر هدف انتخاب‌شده، مصاحبه شده است. داده‌ها به روش تحليل محتواي كيفي مورد تجزيه‌وتحليل قرار گرفته است. يافته‌هاي پژوهش نشان مي‌دهد عضويت دانشجويان متأهل در شبكه‌هاي اجتماعي مجازي داراي 2 درون‌مايه اصلي علل گرايش و پيامدهاي عضويت و 14 درون‌مايه فرعي است. از درون‌مايه‌هاي فرعي علل گرايش مي‌توان به برقراري ارتباط اجتماعي آسان، نقش جبراني، سرگرمي، انجام پروژه‌هاي درسي، مقرون‌به‌صرفه بودن، وجود امكانات متنوع در انتقال داده‌ها، آگاهي از اطلاعات، اخبار و ايده‌ها و استفاده از شبكه‌هاي آموزش مهارت‌هاي زندگي، اشاره كرد؛ همچنين از درون‌مايه‌هاي فرعي پيامدها نيز مي‌توان به احساس خيانت زناشويي، تضعيف روابط عاطفي، شكاكيت و بدبيني نسبت به همسر، كم شدن روابط رودررو، بي‌توجهي به نياز جنسي زوجين، دخالت ديگران در زندگي خصوصي و عدم مسئوليت نسبت به زندگي، اشاره كرد.

واژگان كليدي: شبكه‌هاي اجتماعي، تأثيرات، روابط زناشويي، پديدارشناسي.

 

----------------------------

* . دكتري فلسفه تعليم و تربيت اسلامي و عضو هيئت علمي دانشگاه ملاير.  ايميل:  aliimanzadeh@yahoo.com  



Experiencing the Effects of Social Network Membership on Marital Relation
(Married students of the University of Medical Sciences in Tabriz, phenomenology study)

Ali Imanzade*

 

In addition to the modern educational, informational, and entertainment usages of social networks, lack of full knowledge of them may have some threats that can cause marital crisis. The present research, using a qualitative phenomenology method, aims to study the effects of social networks, membership on marital relation. 15 married students of Tabriz Medical Sciences University have been selected and interviewed based on purposive sampling. Data was analyzed based on qualitative content analysis. The findings show that membership of married students in virtual social networks has 2 main themes and 14 sub-themes. The main themes extracted of the research are the causes of inclination and the membership consequences. The sub-themes of the causes of inclination include: making easy social relation, compensating role, entertainment, performing class projects, being economical, existence of different facilities to transfer data, being informed of the news, information, ideas, and making use of life skill education networks. The sub-themes of membership consequences include: sense of marital betrayal, weakening of affective relations, being skeptical about the spouse, lowering of face-to-face relations, ignoring the sexual needs of the spouse, intervention of others in personal life, and lack of responsibility to the life.              

  Keywords: social network, effects, marital relation, phenomenology.

 

------------------------------------

* . PhD in Islamic Philosophy of Education and faculty member of Malayer University

Email: aliimanzadeh@yahoo.com 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

اين نوشتار با روش توصيفي-تحليلي به جايگاه انسان كامل در نظام هستي ا ز منظر عارفان مسلمان پرداخته است. از منظر آنان انسان كامل، خليفه حق‌تعالي، قطب عالم امكان و واسطه دريافت فيض از حق‌تعالي است. به عقيده بسياري از عرفا، انسان كامل به منزله روح عالم هستي مي‌ماند؛ همان‌گونه که روح امور بدن را تدبير مي‌كند، انسان كامل هم امور عالم را تدبير مي‌نمايد؛ گرچه به لحاظ بشري خود وي توجه نداشته باشد. هرگاه انسان كامل از عالم دنيا به عالم آخرت منتقل شود، خزائن الهي نيز به آن عالم منتقل خواهند شد، بساط عالم ماده جمع خواهد شد و رستاخيز قيام خواهد كرد. اين باور اهل تصوف، با عقايد شيعي، بسيار هماهنگ است؛ زيرا روايات شيعي نيز در اين معنا، صراحت دارد كه هرگاه حجت خدا از روي زمين ارتحال يابد، زمين متلاشي خواهد شد؛ ويژگي‌هاي كه از زبان اهل تصوف براي اهليبت بيان شده است، حاكي از اين مطلب است كه از منظر آنان انسان كامل، منطبق بر اهلبيت (ع) مي‌شود.
حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي، حقيقتي است كه از هر قيدي رها است؛ از اين حقيقت به غيب الغيوب و هويت مطلقه و وجود من حيث هو هو، نيز تعبير كرده‌اند. اين حقيقت در مرتبه اطلاق هيچ حكمي را نمي‌پذيرد، به همه موجودات نسبت يكسان دارد؛ اما از لازمه آن، علم به ذات و شعور به كمال ذاتي و اسمائي است. علم به ذات موجب، افتادن بي‌تعين در دام تعين مي‌شود.
جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

عقل در نظام سلوکی عرفا، دارای دو جایگاه مجزا است. عقل در مراحل ابتدایی سلوک هدایتگر، راهگشا و روشنگر است؛ اما در مراحل عالی‌تر سلوکشان هدایتگری و راهبری از عقلانیت و تعقل جدا می‌شود؛ در این راستا باید توجه داشت که منزلت عقل نفی نمی‌شود، بلکه عقلانیت در صیرورت وجودی عارف به امری فراعقلی و نه غیرعقلی تبدّل و تحول می‌یابد. متاسفانه نزد برخی راهروان طریق سلوک این امر به مثابه ضد عقلی بودن تعالیم عرفانی تلقی می‌شود، حال آن‌که میان امر فراعقلی و امر غیر عقلی تفاوت و تمایز معناداری است که می بایست مورد توجه و تأمل عرفان پژوهان و سالکان راه قرار گیرد؛ در این مقاله ضمن پرداختن به مفهوم انسان‌شناختی و وجودشناختی مفهوم عقل، به تفاوت و تمایز میان این دو ساحت اشاره و لوازم معرفت شناختی آن استخراج خواهد شد.
الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

قرآن کریم با استفاده از آیات خویش انسان را به‌سوی کمال سوق می‌دهد؛ پس باید بر طبق این فرمان‌ها روند زندگی را در مسیر رویش قرارداد. با بررسی و تحلیل الگوی رویش می‌توان اصلی‌ترین نقش را در خود فرد و آن جامعه جستجو کرد که ایمان را در درون خویش حس نمودند و فطرتشان علی‌رغم، القائات منفی افراد دیگر، ایشان را به این مسیر نزدیک نمودند، مانند همسر فرعون که با توجه به محیطی دور از معنویات، به دیندار شد...

پر بازدیدترین ها

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

این پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد رابطه درست بین فرد و مسائل خود، ایجاد رابطه درست بین فرد و دیگران و ایجاد رابطه با خدا و کسب آرامش در پرتو آن از آثار رشد معنوی است؛ همچنین، تفکر، ایمان، انجام خوبی و ترک زشتی از علل رشد معنوی و جهل، کفرورزی و پیروی از شهویات از موانع رشد معنوی است.
آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

مقاله حاضر ضمن بررسی فلسفه تفاوت‌ها و تنوع‌های میان انسان‌ها، تنوع و اختلاف از دیدگاه اسلام و انواع اختلافات مذهبی را تبیین و سپس به عوامل پیدایش اختلاف و تفرقه مذاهب را به لحاظ درونی و بیرونی پرداخته و نتایج و آثار ناشی از آن را بیان می‌کند...
حقیقت یوگا

حقیقت یوگا

در این مقاله با تکیه بر اصلی‌ترین متن یوگا، یعنی یوگاسوتره، حقیقت یوگا بررسی شده است و رابطه آن با آیین هندوییسم، اهداف و آثار آن مورد بررسی قرار گرفته است...
جهانی شدن، دین و چالش های دینی

جهانی شدن، دین و چالش های دینی

رابطه ی بین دین و جهانی شدن به چه نحو است؟ مذهب چگونه در چشم انداز جهان گرایانه جای می گیرد؟ آیا جهانی شدن ...
Powered by TayaCMS