معرفی کتاب آفتاب و سایه‌ها

معرفی کتاب آفتاب و سایه‌ها

نویسنده کتاب آفتاب و سایه‌ها(نگرشی بر جریان‌های نوظهور معنویت‌گرا) دكتر محمدتقی فعالی است. این کتاب توسط انتشارات نجم الهدی منتشر شده است.

این کتاب، به کنکاش پیرامون برخی از مهم‌ترین انواع کیش‌های مدعی عرفان که از رواج نسبی در جامعة امروز ایران برخوردارند، می‌پردازد. نويسنده به زندگی و سلوک شخصی پدیدآورندگان آنها نظر می‌افکند و اصول فکری و اخلاقی آنها را در معرض قضاوت قرار می‌دهد. نگارنده در نقد مکاتب، گاه به نشان دادن تناقضات درونی مکتب، گاه به بیان کاستی‌های آن مکتب و گاه به بیان ناسازگاری‌های آموزه‌های هریک با اصول مسلم عقلی پرداخته است. در پاره‌ای از موارد نیز، تضاد این مکاتب با عرفان قرآن و اسلام بررسی شده‌است.کتاب، در شش فصل، به توصیف و تحلیل شش مکتب عرفانی بزرگ و شاخه‌های فرعی هریک پرداخته است. در این اثر، فصول کلی زیر آمده است: عرفان هندی (12 آیین)، عرفان‌های آمریکایی (5 آیین)، عرفان مسیحی، عرفان یهود، آیین زن، فراعلم و روانشناسی (25 طریق).در خاتمه، ویژگی‌های مهم عرفان اسلامی که این مکاتب از آن محرومند، آمده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

 معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

گروه­هايي از انسانهاي بدوي، به علت نسبت دادن پديده‌هاي منفي به موجودات شرير (از جمله شيطان) قائل به نوعي دوگانه گرايي و ثنويت شدند و در کنار تعليمات انبياء به تعظيم و تجليل از قدرت­هاي شر گرايش پيدا نمودند
معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی(مجموعه مقالات) به اهتمام محمد حسین کیانی و توسط انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شده است. این اثر شامل مجموعه مقالاتی است که در باب «جنبش‏های نوپدید دینی- معنوی» در شماره‌های مختلف فصلنامه مطالعات معنوی توسط متخصصان این حوزه نوشته و منتشر شده است.
معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

كتاب به بررسي تجربه عرفاني در سنت‌های معنوي بوميان قاره امريكا تايوييسم بوديسم و هندوييسم و مطالعه عرفان مسيحي يهودي و اسلامي...
جنبش‌های نوین دینی (محدودیت‌ها و امکانات)

جنبش‌های نوین دینی (محدودیت‌ها و امکانات)

ما در ایران با "بازگشت امر دینی" روبرو نیستیم و یا به قول دوستی، دین کی از جامعه ما رفت که حالا در شکل جنبش‌هایی جدید، ظهور مجددی داشته باشد؟
Powered by TayaCMS