اعتياد اينترنتي و پيامدهاي آن بر ابعاد مختلف تربيت

اعتياد اينترنتي و پيامدهاي آن بر ابعاد مختلف تربيت

نویسندگان: رحيم دهقان* و ولي الله نصيري**

يكي از آسيب‌‌هاي جدي استفاده بي‌‌رويه از اينترنت، «اعتياد اينترنتي» است كه امروزه مي‌‌توان آن را تهديدي براي تربيت جوانان، نوجوانان و حتّي كودكان دانست. اين مسئله علاوه بر اينكه آسيب‌‌هايي چون نگراني و بي‌‌حوصلگي، اختلالات عاطفي، افسردگي، بدخلقي و از هم گسيختگي روابط خانوادگي و اجتماعي را به دنبال دارد، پيامدهاي ناگواري، همچون ضعف باورهاي ديني، گرايش به پورنوگرافي و مسائل جنسي، ايجاد روابط ناسالم اجتماعي، كاهش تأثيرپذيري اطفال از والدين، افزايش كجروي‌‌ها و انحرافات اجتماعي، دوست‌‌يابي‌‌هاي خطرناك اينترنتي و مواردي از اين قبيل را نيز در پي خواهد داشت. پژوهش حاضر تلاش خواهد نمود تا پيامدهاي اعتياد به اينترنت را در سه بُعد عمدۀ تربيت ديني، اخلاقي و اجتماعي با روشي تحليلي مورد بررسي قرار دهد.

واژگان كليدي: اعتياد اينترنتي؛ تربيت ديني؛ تربيت اخلاقي؛ تربيت جنسي؛ فضاي مجازي.

 

-------------------------------------

* . دانشجوي دكتري دين­پژوهي. R.dehghan@urd.ac.ir

** . دانشجوي دكتري دين­پژوهي دانشگاه اديان و مذاهب قم.



Internet addiction and its consequences on the different educational aspects

Rahim Dehqan*

Waliullah Nasiri**

 

“Internet addiction” is a serious damage caused by excessive use of internet. Today it may be considered as a threat for the education of the youth, teenagers, and even children. In addition to different damages caused by this matter including stress and lack of patience, affection disorders, anxiety, bad temper, and disruption of family and social relations it has many unpleasant consequences like weakening of religious beliefs, inclination to pornography and sexual matters, creating unhealthy social relations, lowering the influence of parents on children, increasing social deviations, seeking dangerous friends on internet, and so on. The present research, using an analytical method, attempts to study the consequences of internet addiction in three major religious education, moral and social dimensions.

Keywords: Internet addiction, religious education, moral education, sexual education, cyberspace.

 

----------------------------------------

* .PhD student of religious study, R.dehghan@urd.ac.ir       

** . PhD student of religious study, University of religions and denominations in Qom

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

No image

معیارهای تولید مطلوب در اقتصاد اسلامی

این معیارها به سیاست گذاران اقتصادی کمک می کند تا با توجه به اطلاعاتی که بر اساس آنها به دست می آورند تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
معرفی کتاب مفاتیح الحیات

معرفی کتاب مفاتیح الحیات

موضوعات این کتاب در ۵ بخش موضوعی تقسیم‌بندی شده و بیش از ۶ هزار حدیث در آن بکار رفته است. کتاب از فصل‌های متعددی تشکیل شده و در هر فصل احادیث معتبری در خصوص موضوعات آن فصل ارائه شده است...
کتاب نگرشی در مسئله سبک زندگی

کتاب نگرشی در مسئله سبک زندگی

کتاب «نگرشی در مسئله سبک زندگی» سومین مجموعه از سری کتابک‌های نشر «تمدن نوین اسلامی»، حاصل ترکيب و بازنويسي دو سخنراني استاد سید محمدمهدی ميرباقري در موضوع سبک زندگي است که در آبان 1391 و ارديبهشت 1393 ارائه‌شده است.
 معرفی کتاب سبک زندگی مسلمان ایرانی

معرفی کتاب سبک زندگی مسلمان ایرانی

در این کتاب، نگاهی جامع به دستورهای اسلامی شده است و در جهت کمّی کردن و ارتباط دادن آن با میدان عمل، یک آزمون برای آن ساخته شده است.
No image

سبک زندگی

Powered by TayaCMS