معرفی کتاب روش‌های آسیب‌زا در تربیت از منظر تربیت اسلامی

معرفی کتاب روش‌های آسیب‌زا در تربیت از منظر تربیت اسلامی

 نویسنده کتاب روش‌های آسیب‌زا در تربیت از منظر تربیت اسلامی محمدرضا قائمی مقدم است. این کتاب توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است. این کتاب شامل نه فصل است. کتاب روش‏هاى آسیب‏‌زا در تربیت، در قالب یک درآمد، یک مقدمه و نه فصل تنظیم شده است. نویسنده در مقدمه‏‌ى کتاب ضمن اشاره به اهمیت و ضرورت تربیت و ناشناخته بودن روش‏هاى درست تعلیم و تربیت، به تبیین مفاهیم اساسى به کار رفته در تحقیق خود پرداخته است. مهم‏ترین بحث مقدمه، تعریفى است که نویسنده از روش‏هاى آسیب‏زا بیان داشته است: «مقصود ما از روش‏هاى آسیب‏‌زا، گفتارها، رفتارها و حالت‏‌هایى است که از مربى صادر مى‏شود و در مسیر تحقق اهداف تربیتى اختلال ایجاد می‌کند و بر متربى تأثیر منفى می‌گذارد». نویسنده در ادامه به اهداف نظرى و عملى، روش و مشکلات و محدودیت‏هاى تحقیق اشاره کرده است.

فصل اول کتاب به بحث «نام‏گذارى نامناسب و القاب ناشایست» اختصاص داده شده است. نویسنده در این فصل پس از بیان مقدماتى درباره‏‌ى نام‏گذاری موجودات و انسان‏ها و فلسفه‏‌ى نام‏گذارى و اهمیت آن، به ذکر آیات و روایاتى در باب «نهى از نام‏گذارى نامناسب» و «نهى از القاب ناشایست» پرداخته و در پایان به پیامدهاى فردى و اجتماعى این امر غیراخلاقى اشاره کرده است.

 فصل دوم کتاب به مسئله‏‌ى «تبعیض و بى‏عدالتى در رفتار مربیان با متربیان» اختصاص داده شده است. در این فصل نیز نویسنده ابتدا به نادرستى «تبعیض و نابرابرى در نگاه متون دینى» پرداخته، دلایل خاص و عام آن را برمى‌‏شمارد و سپس به اهمیت و جایگاه مساوات در نظام تربیتى اسلام اشاره مى‏‌کند. فصل سوم کتاب به شرح و توضیح روش آسیب‏‌زاى «اکراه، اجبار، تحمیل و تحکّم» اختصاص داده شده است. در این روش، امور تربیتى برخلاف میل و خواست متربى، در قالب‏هاى مختلف به وى تحمیل مى‏‌شود و آثار مخرب تربیتى به همراه مى‏‌آورد. «تحقیر و اهانت» روش آسیب‏‌زاى دیگرى است که در فصل چهارم کتاب به آن پرداخته شده است. پنجمین روش از روش‏هاى آسیب‏‌زا در تربیت که در فصل پنجم این کتاب به آن اشاره شده، «جدال» و «مراء» و به تعبیرى «جروبحث و بگومگو کردن» مربى با متربیان است. روش ششم از روش‏هاى آسیب‏‌زا در امر تربیت «ناهماهنگى در گفتار و رفتار» مربّى است که نویسنده آن را در فصل ششم کتاب خود مورد بحث و بررسى قرار داده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

 کتاب داستان‌های شگفت‌انگیزی از تربیت فرزند

کتاب داستان‌های شگفت‌انگیزی از تربیت فرزند

این کتاب دربردارنده داستان‌های جذاب و خواندنی و آموزنده در باب مسائل تربیتی است.
معرفی کتاب تربیت دینی فرزندان

معرفی کتاب تربیت دینی فرزندان

نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب به دغدغه اصلی خود برای نگارش این کتاب اشاره می‌کند و می‌گوید: «فرزندان چه جایگاهی در زندگی ما دارند؟ تابه‌حال برای فرزندان خود چه کرده‌ایم؟ برای تربیت صحیح آن‌ها چقدر کوشیده ایم؟ برای برطرف کردن مشکلات روحی و روانی آن‌ها چند کتاب مطالعه و با چند نفر متخصص مشاوره کرده ایم؟
معرفی کتاب روان‌شناسی تربیتی

معرفی کتاب روان‌شناسی تربیتی

در این کتاب، روان‌شناسی به‌عنوان علمی که جنبه‌های مختلف رفتار آدمی و ارتباط آن‌ها را باهم مورد بحث قرار می‌دهد، معرفی شده است. ضمن بررسی جنبه‌های مختلف رفتار و عوامل مؤثر در رشد هر جنبه آنچه را که مربیان باید انجام دهند بیان‌شده است.
معرفی کتاب تربیت فرزند با رویکرد فقه تربیتی

معرفی کتاب تربیت فرزند با رویکرد فقه تربیتی

این پژوهش از روش استنباطی و اجتهادی رایج در فقه شیعی، بهره برده و اساسی‌ترین دستاورد آن، عبارت‌اند از: نظام بایدونبایدهای رفتاری...
معرفی کتاب تربیت نامه

معرفی کتاب تربیت نامه

. این کتاب به 4000 راهکار عملی و مؤثر برای تربیت فرزند از کودکی تا نوجوانی پرداخته است...
Powered by TayaCMS