روش‌هایی برای کاهش نگرانی و اضطراب

روش‌هایی برای کاهش نگرانی و اضطراب

نگرانی برای رسیدن به اهداف در زندگی، می‌تواند تعادل سیستم عصبی ما را مختل کند و برای سلامتی زیان‌آور است.

روانشناسان، هفت راه‌کار را برای دور کردن نگرانی مطرح کرده‌اند که شامل موارد زیر است:

1.       فراموش کردن مواردی که نمی‌توانید تغییر دهید؛ اتفاقاتی که درگذشته باعث نگرانی شما شده است را فراموش کنید. یادآوری خاطرات بد گذشته برای سلامتی بسیار زیانبار است.

2.       نوشتن یک لیست از نگرانی‌ها؛ تمام مواردی که شما را نگران می‌کنند در یک لیست بنویسید؛ سپس آنها را از یکتا 10 اولویت‌بندی کنید. بعد از آن شما می‌توانید مواردی را که باعث نگرانی شما می‌شوند، از بین ببرید. اینک احساس آرامش را بعد از خط زدن مورد نگران‌کننده تجربه می‌کنید که راهی مطمئن برای افزایش شادی و رفع نگرانی‌ها است.

3.       افکار خود را نظم دهید؛ تمام موارد منفی را از ذهن خود پاک ‌کنید و موارد مثبت را جایگزین آنها نمایید. تبدیل منفی‌ها به مثبت‌ها یک‌راه بسیار سازنده برای برخورد با نگرانی‌ها است. خود را غرق مسائل کوچک نکنید و به مسائل مهم‌تر بیندیشید. همیشه این احتمال وجود دارد که بسیاری از مردم مشکلی بدتر از ما دارند.

4.       منحرف کردن ذهن با تمرکز اعصاب؛ هنگامی‌که نگران هستیم، مغز ما معمولاً در جستجوی پیدا کردن یک‌راه حل منطقی برای رفع مشکلات است. در این موارد از طریق بینی و دهان، نفس خود را بیرون دهید. پس از چند دقیقه آرامش را به دست می‌آورید و نگرانی از بدن خارج می‌شود. در این حالت شما موقعیت بهتری برای مقابله با مشکل دارید.

5.       بحث با دوستان و خانواده؛ یک مشکل وقتی با دیگران مطرح شود، نصف مشکل حل شده است. با خانواده، دوستان و یا یک کارشناس که شما با او رابطه خوبی دارید صحبت کنید. گاهی اوقات مشکلات خود را با صدای بلند گفتن هم می‌تواند کارگشا باشد. با کسانی که به شما نزدیک‌اند، هر اندازه که دوست دارید بخندید و گریه کنید. این‌یک راه سالم برای از بین بردن استرس است.

6.       مقابله با مشکلات؛ برخی از نگرانی‌ها را نمی‌توان از طریق صحبت کردن با دیگران از بین برد و باید با آن مشکل برخورد کرد. گاهی اوقات، چیزهای زیادی در ذهن ما است که نمی‌دانیم، چطور با آنها برخورد کنیم. تصمیم‌گیری برای آن مشکل و پیدا کردن راهی برای از بین بردن آن، بهترین راه‌حل است.

7.       قرار دادن مسائل در چشم‌انداز؛ خود را غرق مسائل کوچک نکنید و به مسائل مهم‌تر بیندیشید. همیشه این احتمال وجود دارد که بسیاری از مردم مشکلی بدتر از ما دارند. آیا شما هنوز هم برای یک مورد هفته‌ها یا ماه‌ها نگران هستید؟ اگر پاسخ منفی باشد، پس آن مورد واقعاً ارزش نگرانی را ندارد. برای کاهش اضطراب خود، پوست پرتقال را بکنید و آن را مقابل بینی خود بگیرید و عطر آن را استشمام کنید.

راه‌های خانگی برای کاهش اضطراب؛ اگر اضطراب طولانی شود، می‌تواند مشکل و ناراحتی‌های جدی ایجاد کند. اضطراب باعث می‌شود که ضربان قلب تندتر شود و فشارخون افزایش پیدا کند. کارشناسان بهداشت روانی تأکیددارند که با چهار روش زیر، حتی اگر اضطراب شما به‌طور کامل درمان نشود، اما علائم آن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند  راه اول این است که پوست پرتقال را به‌عنوان بخشی از رژیم ضد اضطراب خود در نظر داشته باشید. بر اساس دو مطالعه معلوم شد که پخش بوی پوست پرتقال در هوا می‌تواند اعصاب بیماران مضطرب را آرام کند. برای بهره‌مند شدن از این تأثیر، کافی است پوست پرتقال را بکنید و آن را مقابل بینی خود بگیرید و عطر آن را استشمام کنید. این اقدام موجب می‌شود که فشارخونتان کاهش پیدا کند. راه دوم این است که هر وقت علائم اضطراب را در خود حس کردید، مثلاً دچار افزایش سرعت ضربان قلب شدید، یک قاشق چای‌خوری عسل را به همراه یک نوک انگشت جوزا داخل یک فنجان آب‌پرتقال ریخته و پس از هم زدن آن را بنوشید تا این معجون شما را سرحال بیاورد .راه سوم گیاه رزماری است. این گیاه تأثیر آرامش بخشی روی اعصاب دارد. برای بهره‌مندی از تأثیر آرام‌بخش رز ماری، از دم‌کرده آن استفاده کنید. به‌این‌ترتیب که یکتا دو قاشق چای‌خوری رز ماری خشک را داخل یک فنجان آب جوش بریزید. 10 دقیقه آن را کنار بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را بنوشید. بوکردن رزماری هم می‌تواند به شما آرامش دهد و می‌توانید از عطر این گیاه برای کاهش اضطراب استفاده کنید. راه چهارم این است که یک‌سوم فنجان جوش‌شیرین و یک‌چهارم فنجان زنجبیل تازه رنده شده را داخل وان آبگرم بریزید و مدت 15 دقیقه داخل وان دراز بکشید. این کار تنش و اضطراب شما را کاهش می‌دهد. علاوه بر این ها تمرین تنفس عمیق و یوگا نیز می‌توانند به شما آرامش بدهند. رای کاهش اضطراب، آب و عسل و آب لیموترش را با هم مخلوط کنید و بنوشید.

چهار معجون خانگی

اگر جزء آن دسته افرادی هستید که اضطراب و نگرانی دارید، به‌جای استفاده از داروها و قرص‌های شیمیایی با چند روش ساده و طبیعی می‌توانید اضطراب خود را کاهش دهید.

1.       آب یک عدد لیموترش را با چند عدد لیموشیرین مخلوط‌کنید و بنوشید.

2.       آب و عسل و آب لیموترش را با هم مخلوط کنید و بنوشید.

3.       یک عدد سیب خنک را که در یخچال نگهداری شده، رنده کرده و به‌صورت فالوده در بیاورید. یک قاشق چای‌خوری بادرنجبویه یا فرنچ مشک به آن اضافه کنید. یک استکان عرق بهارنارنج و بیدمشک را نیز به آن بیفزایید و در انتها کمی عسل به آن بیفزایید و بگذارید یک ساعت بماند. هر روز یک قاشق صبح و یک قاشق ظهر و یک قاشق شب قبل از خواب بخورید.

4.       یک قاشق مرباخوری بادرنجبویه و یک لیوان عرق بهارنارنج را با کمی عسل مخلوط کنید و بنوشید.

معصومه آیت‌اللهی

منابع:ایسنا؛ بهترین‌ها- دکتر کیوان ایلچیان

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

نشست علمی

نشست علمی

سرمقاله

سرمقاله

مباني شريعت‏‌گريزي در عرفان‏هاي نوظهور

مباني شريعت‏‌گريزي در عرفان‏هاي نوظهور

در این مقاله برخی از مبانی شریعت‌گریزی این فرقه‌های معنوی مثل انکار خداوند، دین‌ستیزی، اعتقاد به تناسخ، خلقتی بی‌هدف، ترویج اباحی‌گری و بی‌بندوباری را مورد بررسی و نقد قرار می‌دهیم، تا پندارهای نادرست آنان کنار زده و نور حقیقت جلوه‌گر شود.
نسبت عرفان و شريعت نزد عرفاي اسلامي

نسبت عرفان و شريعت نزد عرفاي اسلامي

بررسى ديدگاه بزرگان عرفان نسبت به شريعت و احكام عملىِ دين
معيار سنجش و تمييز شهود رحماني از شهود شيظاني

معيار سنجش و تمييز شهود رحماني از شهود شيظاني

کشف و شهود از ارکان عرفان قلمداد مي‏گردد

پر بازدیدترین ها

رياضت مشروع (آثار معنوي - معرفتي آن)

رياضت مشروع (آثار معنوي - معرفتي آن)

مقاله حاضر در صدد واکاوی معنایی و تبیین ریاضت درست در عرفان‌‌های صادق و ریاضت نادرست در عرفان‌های کاذب اعم از صوفیانه و سکولار برآمده است.
جنبش‌‏هاي ديني و مواجهه بنيادين عرفاني

جنبش‌‏هاي ديني و مواجهه بنيادين عرفاني

مقاله حاضر كوششي براي تهيه پاسخي ولو اجمالي براي دو مسئله است. اول اينكه، گسترش جنبش‌هاي ديني موجب ترويج چه عقايدي در بستر فرهنگ ايراني مي‌شود؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت: روح تعاليم جنبش‌ها حاوي مؤلفه‌هاي است كه بعضا در تعارض با فرهنگ معنوي ايرانيان است. در حقيقت، ترويج جنبش‌هاي نوپديد ديني در فضاي فرهنگي ايرانيان موجب اشاعه باورها و معنويتي ناهمگون مي‌شود. كه در اين مقاله به پنج مورد از آن نظير: اومانيسم معنوي، تحريف فرجام‌گرايي، معنويت اباحه‌گرايانه، تعبير زميني از عشق معنوي، تعبير مادي از آرامش معنوي مي‌پردازيم.
تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

در نوشتار حاضر، با تکیه بر مشاهدات و مطالعات میدانی نگارنده و الهام گرفتن از دسته‌بندی‌های محققین غربی، یک سنخ‌شناسی دو سطحی هفت‌گانه- سه‌گانه عرضه شده است.
نسبت عرفان و شريعت نزد عرفاي اسلامي

نسبت عرفان و شريعت نزد عرفاي اسلامي

بررسى ديدگاه بزرگان عرفان نسبت به شريعت و احكام عملىِ دين
جهاني‏ شدن و معنويت‏گرايي

جهاني‏ شدن و معنويت‏گرايي

نوشتار حاضر نیز تلاشی است برای بررسی رابطه جهانی شدن و معنویت و یافتن پاسخ مناسب به این پرسش که چرا در دهه‌های اخیر شاهد معنویت‌گرایی‌های فزاینده در عرصه جهانی هستیم و فرایند جهانی شدن چه تاثیری در احیاء معنویت‌ها دارد.
Powered by TayaCMS