مهمترین توصیه آیت الله قاضى طباطبايی

مهمترین توصیه آیت الله قاضى طباطبايی

مرحوم قاضى در وصيت‌نامه خودشان كه در دوازدهم صفر 1365 نوشته بودند، به دو فصل اشاره کردند؛ يك فصل مربوط به امور دنيا و ديگرى درباره امور آخرت.

مهمترین بخش از فصل دوم درباره اهمیت «توحید» است. چنانچه خداى‌تعالى مى‌فرمايد: «إِنَّ اللّهَ لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَن يَشَاءُ و َمَن يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدِ افْتَرَى إِثْمًا عَظِيمًا؛ مسلما خدا اين را كه به او شرك ورزيده شود نمى‏بخشايد و غير از آن را براى هر كه بخواهد مى‏بخشايد و هر كس به خدا شرك ورزد به يقين گناهى بزرگ بربافته است» (نسا، ۴۸).

و عمده وصیت دیگر درباره «نماز» است. ایشان توصیه می‌کنند:

«نماز را بازارى نكنيد، اول وقت به جا بياوريد، با خضوع و خشوع. اگر نماز را تحفظ كرديد، همه چيزتان محفوظ مى‌ماند. تسبيح صديقه كبرى (عليها السلام) و آية الكرسى در تعقيب نماز را ترك نکنید ... در امور مستحب، درباره تعزيه‌دارى و زيارت حضرت سيدالشهدا (عليه السلام) مسامحه ننماييد. روضه هفتگى - ولو دو سه نفر باشید – را به جا آورید؛ چرا که اسباب گشايش امور است، اگر از اول عمر تا آخرش در خدمات آن بزرگوار تعزيت و زيارت به جا بياوريد، هرگز حق آن بزرگوار ادا نمى‌شود و اگر روضه‌ی هفتگى ممكن نشد، هرگز در دهه اول محرم ترك نشود.

ديگر آنكه، گرچه اين حرف‌ها آهن سرد كوبيدن است، ولى بنده لازم است بگويم: اطاعت والدين، حسن خلق، ملازمت صدق، موافقت ظاهر با باطن، ترك خدعه و حيله، تقدم در سلام، و نيكويى‌كردن با هر برّ و فاجر، مگر در جايى كه خدا نهى‌كرده. اينها را كه عرض كردم و امثال اينها را مواظبت نماييد! الله الله كه دل هيچ كس را نرنجانيد. تا توانى دلى به دست‌آور *** دل شكستن هنر نمى‌باشد».

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

در نوشتار حاضر، با تکیه بر مشاهدات و مطالعات میدانی نگارنده و الهام گرفتن از دسته‌بندی‌های محققین غربی، یک سنخ‌شناسی دو سطحی هفت‌گانه- سه‌گانه عرضه شده است.
قانون جذب

قانون جذب

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

مدیتیشن بر کاهش اضطراب اثري غير مستقیم دارد، به اين صورت كه با کنار زدن افکار اضافی و منفی، فرد را وارد بخش آرام ذهن می‌کند و میزان تمرکز را در افراد بهنجار افزایش می‌دهد، در واقع مي‌توان مفهوم این کلمه را با واژه‌هایی نظیر فکر و اندیشه (تفکر و تعمق) بیان کرد...
تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

با تحقیق در باب داروهای فعال‌ساز روانی، علائق عرفانی به تجربه‌ي عرفانی گسترش یافته است. اعتقاد عمومی این بوده که چنین داروهایی برآورنده‌ی احوال عرفانی یا حالات اسکیزوفرنیک‌اند. گرچه میان این دو گونه حالت، شباهت‌های فیزیولوژیک یا پدیدارشناختی وجود دارد، ولی...
Powered by TayaCMS