جریانی که حتی نزدیک شدن به اعضایش نیز مضر و زیانبار است (بخش اول)

جریانی که حتی نزدیک شدن به اعضایش نیز مضر و زیانبار است (بخش اول)

📝محمد باغچقی

👈عضو گروه امت و تمدن پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام قم

❌بیست و هفتم دی ماه بود که خبر فوت سید حسن افتخارزاده (لیدر و سرکرده انجمن حجتیه) رسانه ای شد و دقیقا همین مسئله، موجب شد بار دیگر مسئله ماهیت حجتیه و آراء و افکار پیروان این انجمن در بسیاری از محافل علمی (اعم از حقیقی و یا مجازی)، مورد نقد و بررسی پژوهشگران و محققان قرار گیرد. از این رو نگارنده نیز درصدد آن است تا در نوشتار مختصر پیش رو با طرح چند گزاره، نکاتی را پیرامون انجمن حجتیه بیان نماید. شایان ذکر است این گزاره ها، از فرمایشات عالمان و اندیشمندان شیعه در عصر معاصر اخذ شده اند.

1️⃣گزاره اول: انحرافی و مضر بودن تفکرات انجمن حجتیه

🔺بدون تردید بسیاری از آراء شیخ محمود حلبی و انجمنی که او تحت عنوان «حجتیه» تاسیس کرد، آرائی مضر و انحرافی به حساب می آیند. چنانکه در نامه امام خمینی (ره) به آیت الله محمد علی گرامی، به این مهم، اینگونه تصریح می شود:

🔹«راجع به شخصى‌ [محمود حلبى] كه مرقوم شده بود جلساتش‌ [جلسات انجمن حجتيه] ضررهايى دارد؛ از وقتى مطلع شده‌ام، تأييدى از او نكرده‌ام و ان شاء اللَّه تعالى نمى‌كنم.»

📚(صحیفه امام(ره)، ج2، ص357.)

2️⃣گزاره دوم: فهم ناصحیح از نصوص و ادله شرعی

🔺در گزاره قبل گفته شد انحراف یکی از شاخصه های اصلی انجمن حجتیه می باشد. حال ممکن است عده ای از مصادیق این انحرافات بپرسند که در پاسخ باید گفت: قطعا یکی از مهم ترین مسائلی که نشان دهنده انحراف حجتیه مسلکان می باشد، فهم ناصحیح آنان از نصوص و ادله شرعی است. چنانکه به تصریح آیت الله نوری همدانی (دامت برکاته)، آنچیزی که موجب شده تا پیروان انجمن حجتیه، مخالف تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بوده و حتی تشکیل چنین حکومتی را حرام قلمداد کنند، فهم نادرست آنان نسبت به روایاتی است که در آن ها چنین می خوانیم:

🔹«هرکسی که در زمان غیبت امام زمان علیه السلام پرچم ولایت را بلند کند و حکومتی تشکیل بدهد طاغوت است..»

📚(سایت مدرسه فقاهت، درس خارج فقه آیت الله نوری همدانی (دامت برکاته) در تاریخ 1 دی 1394.)

✍️شایان ذکر است عالمان شیعه، پاسخ های متقنی نسبت به ادعای مزبور بیان فرموده اند که نوشتار حاضر، چون عهده دار بیان پاسخ ها نیست لذا از تبیین آنها صرف نظر می کند.

ادامه دارد....

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

با تحقیق در باب داروهای فعال‌ساز روانی، علائق عرفانی به تجربه‌ي عرفانی گسترش یافته است. اعتقاد عمومی این بوده که چنین داروهایی برآورنده‌ی احوال عرفانی یا حالات اسکیزوفرنیک‌اند. گرچه میان این دو گونه حالت، شباهت‌های فیزیولوژیک یا پدیدارشناختی وجود دارد، ولی...
مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

این مقاله برآن است تا نشان دهد عرفان اسلامی تحت تعلمیات پیامبر اکرم- نگاهی متعالی در عین اعتدال و همراهی با فطرت در مساله زن و زناشویی ارائه کرده است.
قانون جذب

قانون جذب

روانشناسی دین در مصاحبه با حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی

روانشناسی دین در مصاحبه با حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی

تعریف روان‏شناسی دین و امهات بحث روان‏شناسی دین کدام است؟ چه چیز باعث می‏شود که این دانش از دانش‏های دیگر جدا شود؟ وجه افتراق آن چیست؟
بحران پوچ‌گرایی انسان معاصر و معنای زندگی از دیدگاه قرآن

بحران پوچ‌گرایی انسان معاصر و معنای زندگی از دیدگاه قرآن

در این مقاله اصول و مبانی معنای زندگی از دیدگاه قرآن با تکیه بر آراء تفسیری آیت‌الله جوادی آملی مورد بحث قرار می‌گیرد.
Powered by TayaCMS