دستورالعمل هاى حاج ميرزا جواد آقا ملكى تبریزی (رحمت الله علیه)

دستورالعمل هاى حاج ميرزا جواد آقا ملكى تبریزی (رحمت الله علیه)

باسمه تعالی

«دستور العمل» شيوه‌هاى تهذيب نفس و اصلاح اخلاق است كه استادان اخلاق براى پيرايش روح و كمال انسان‌ها ارائه مى‌كنند. مرحوم آية الله ملكى در طول حيات خويش دستورالعمل‌هاى بسيارى از خود باقى گذارده، كه هر يك گنجينه‌اى از گوهرهاى عبوديت و بندگى است. از جمله اینکه:

«شناخت نفس» راه مطلوب براى خودسازى است براى اين امر مهمّ بايد به عالم عـقلى رسيد تا انسان پاى به اين عـالم نـگذارد و از دنياهاى ديگر بيرون نرود «معرفت نفس» حاصل نمی‌شود از اين‌رو، در پى اتمام اين معرفت، مرحوم مغفور «ملا حسينقلى همدانىرحمت الله علیه» كه خداوند بهترين جزاى معلمان ما را به او بدهد مى‌فرمود:

بايد انسان مقدار زيادى از خوراك و غذايش را كم كند و از استراحت و خواب خود بكاهد تا جنبه حيوانيت در او كاسته شده، ابعاد روحانى بيشترى به دست آورد. ميزان آن را هم چنين فرمود كه انسان در روز و شب بيش از دو مرتبه غذا نخورد و از خوراكي‌ها در بين دو وعده استفاده نكند، هر وقت غذا مى‌خورد بايد مثلا يك ساعت بعد از گرسنگى بخورد و آنقدر بخورد كه تماماً سير نشود و باز هم ميل به غذا داشته باشد.

گوشت زياد را ترك كند و در شب و روز هر دو وعده گوشت نخورد و اگر بتواند روزه‌هاى سه روز هر ماه را ترك نكند، شبانه روز شش ساعت بخوابد و البته در حفظ زبان و دورى از اهل غفلت كوشش بسيار كند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

در نوشتار حاضر، با تکیه بر مشاهدات و مطالعات میدانی نگارنده و الهام گرفتن از دسته‌بندی‌های محققین غربی، یک سنخ‌شناسی دو سطحی هفت‌گانه- سه‌گانه عرضه شده است.
قانون جذب

قانون جذب

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

مدیتیشن بر کاهش اضطراب اثري غير مستقیم دارد، به اين صورت كه با کنار زدن افکار اضافی و منفی، فرد را وارد بخش آرام ذهن می‌کند و میزان تمرکز را در افراد بهنجار افزایش می‌دهد، در واقع مي‌توان مفهوم این کلمه را با واژه‌هایی نظیر فکر و اندیشه (تفکر و تعمق) بیان کرد...
تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

با تحقیق در باب داروهای فعال‌ساز روانی، علائق عرفانی به تجربه‌ي عرفانی گسترش یافته است. اعتقاد عمومی این بوده که چنین داروهایی برآورنده‌ی احوال عرفانی یا حالات اسکیزوفرنیک‌اند. گرچه میان این دو گونه حالت، شباهت‌های فیزیولوژیک یا پدیدارشناختی وجود دارد، ولی...
Powered by TayaCMS