اهمیت مواظبت از اوقات عمر در سیرة سلوکی علامه طهرانی

اهمیت مواظبت از اوقات عمر در سیرة سلوکی علامه طهرانی

در پایان روایت شریفة عنوان بصری - که مرحوم آیت‌الله قاضی و علامه طهرانی و دیگر بزرگان دستور به مداومت قرائت آن می‌دادند - و پس از آنکه حضرت امام صادق (ع) توضیحاتی را برای عنوان بیان می‌فرمایند، از آن حضرت چنین روایت می‌نمایند: «قم عنی یا ابا عبدالله فقد نصحت لک و لاتفسد علی وردی فانی امرو ضنین بنفسی و السلام علی من اتبع الهدی[1]؛ ای أبا عبدالله، از نزد من برخیز؛ چرا که من شرط خیرخواهی را دربارة تو بجا آوردم و آنچه لازم بود بیان نمودم؛ برخیز و ورد من (قرآن و اذکاری را که بجا می‌آورم) را بر من فاسد نکن؛ زیرا من مردی هستم که بر خودم ضنینم و نسبت به حساب عمر و وقتم مواظبت دارم که هدر نرفته و بیهوده تلف نشود و سلام بر آن کسی باد که از راه هدایت پیرو می‌نماید».

اگر چه جود و کرم و سماحت از صفات و علائم مؤمن است، ولی از این روایت استفاده می‌شود که مؤمن باید در امر وقت و عمرش بخیل و ضنین باشد؛ زیرا عمر انسان سرمایة آخرت و حیات ابدی اوست و هیچ کس مجاز نیست از آخرت خود جود و بخشش نماید.

فرزند علامه طهرانی از پدر بزرگوارشان نقل می‌کنند که علامه همواره این‌گونه بودند. هیچ وقت ندیدم وقت ایشان بدون استفاده بگذرد و فارغ و بیکار باشند یا به امری غیر ضروری بپردازند، حتی هنگامی که به اندرونی می‌آمدند نیز اغلب کتابی همراهشان بود و اگر فارغ می‌شدند، مطالعه می‌نمودند. در محافل و مجالس نیز این‌طور بودند که تا لازم نمی‌شد، صحبت نمی‌فرمودند و عمر شریف خود را با حرف‌ها و سخنان غیر ضروری اتلاف نمی‌کردند؛ دائم المراقبه بودند و اگر سخنی ضروری نبود به سکوت و  ذکر و توّجه مشغول می‌شدند و بهرة خود را به نحوه أوفی از انس و توجّه به حضرت حقّ می‌بردند.

 

برگرفته از نور مجرد

 

پی‌نوشت‌ها:

[1] ـ بحار الأنوار، ج1،ريال ص 226.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

سومین نشست از سری نشست‌های ماهواره و تربیت برگزار شد

سومین نشست از سری نشست‌های ماهواره و تربیت برگزار شد

سومین نشت از سری نشست‌های ماهواره و تربیت بارویکرد آگاهی بخشی با محوریت ارائه راهکارهای کاربردی برای خانواده‌ها در مواجهه با ماهواره در پژوهشکده باقرالعلوم (ع) برگزار شد.
فراخوان مقاله فصلنامه «مطالعات معنوی»

فراخوان مقاله فصلنامه «مطالعات معنوی»

نشریه " فصلنامه مطالعات معنوی" با محوریت نقد جنبش‌های نو پدید معنوی بر اساس نیازهای جامعه و با همکاری نهادهای مرتبط از جمله حوزه و دانشگاه و سازمان تبلیغات آماده دریافت مقالات صاحب‌نظران و اندیشمندان در این حوزه است.
گفتگو با عوامل ساخت برنامه تلوزیونی "حدیث سرو "

گفتگو با عوامل ساخت برنامه تلوزیونی "حدیث سرو "

عوامل «حدیث سرو» از دشواری‌های تولید مستند بازسازی درباره زندگی علما گفتند، اینکه شاگردان آنها سِر نگه دار هستند و آرزوی عوامل همواره این بوده که یکی‌ از آنها لب به سخن گشوده و از پرده نشینی به درآید.
دومین نشست "ماهواره و تربیت" برگزار شد.

دومین نشست "ماهواره و تربیت" برگزار شد.

در این نشست دکتر ابراهیم شفیعی سروستانی از مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما سخنران این نشست را بر عهده داشتند که به بررسی موضوع ماهواره و تربیت در چهار محور پرداختند.
Powered by TayaCMS