دوستی با مؤمنان و دشمنی با دشمنان

دوستی با مؤمنان و دشمنی با دشمنان

خداوند متعال در آیه ۲۹ سوره «فتح» به برخی ویژگیهای ممتاز و مهم رسول الله  و پیروان حقیقی ایشان اشاره میفرماید؛ از جمله این ویژگیها شدت در برابر کفار و مهربانی با یکدیگر است. به تصریح دلایل متعددی از جمله آیه «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ في رسول الله أُسْوَةٌ حَسَنَة»، پیامبر اکرم علیا در تمامی ابعاد مادی و معنوی اسوه ای نیکو برای مسلمانان به شمار می رود؛ از این رو لازم است سیره ایشان در تمامی زمینه ها مورد توجه و اهتمام امت اسلامی قرار گیرد. 
 این نوشتار قصد دارد بخشی از آیه ۲۹ سوره «فتح» را که درباره ویژگی های ممتاز رسول الله له و یاران واقعی ایشان نازل شده است تبیین کند. در بخشی از این آیه می خوانیم: مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ؛ محمد الله فرستاده خداست و کسانی که با او هستند در برابر کفار سرسخت و شدید و در میان خود مهربان اند. مراد از اشداء على الكفار، صلابت استحکام و نفوذ ناپذیری مؤمنان حقیقی در مواجهه با کفار حربی و معاندان است؛ همچنین عبارت رحماء بینهم به معنای عطوفت و مهربانی شدید آنان با یکدیگر است. توجه و اهتمام به الگوی رفتاری مدنظر در آیه پیش گفته که خداوند متعال در آن روش صحیح مواجهه با دوستان و دشمنان را برای مسلمانان تبیین می کند، دارای اهمیت است؛ بنابراین در ادامه ابتدا به تبیین مفهوم «والذین آمنوا معه و سپس دو فقره دیگر این آیه یعنی

 

نسخه کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید

 

 

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

No image

ساختار قداست بخشی نوپدید موردپژوهی یک شماره از نشریه دانش یوگا

گروه های نوپدید معنویت گرا که فعالیت آنها در پنج دهه اخیر کاملا مشهود است، برای مخاطبین خود، فضایی ایجاد می کنند که بی شباهت به فضای قدسی ادیان سنتی نیست.
Powered by TayaCMS