اهتمام به کسب و کار در کنار سلوک معنوی

اهتمام به کسب و کار در کنار سلوک معنوی

مرحوم آیت‌الله حاج شیخ عباس قوچانی (قدس الله سره) می‌فرمودند:‌

یکی از کسانی که خدمت مرحوم قاضی می‌آمد و از ایشان دستور می‌گرفت و از شاگردان ایشان محسوب می‌شد، آقا میرزا ابراهیم عرب است. آقا میرزا ابراهیم عرب که پس از ریاضت‌های سخت طی سالیان طولانی به مطلوب اصلی نرسیده بود، برای وصلِ به کمال خدمت مرحوم قاضی رسید. وی ساکن کاظمین بود و شغلش مرده‌شویی بود، گویا خودش این شغل را به جهت ریاضت سخت نفسانی انتخاب کرده بود.

چون خدمت مرحوم قاضی رسید، گفت: من از شما تقاضا دارم که هر دستوری دارید به من بدهید ولی اجازه دهید من در میان شاگردان شما نباشم، چون آنها تنبل هستند و من را نیز تنبل می‌کنند. این تشرف و گفتگوی وی با مرحوم قاضی در حالی بود که مرحوم قاضی از کنار شط فرات، از کوفه به سوی مسجد سهله می‌رفتند و تا نزدیک مسجد سهله سخنشان طول کشید.

 مرحوم قاضی از او پرسیدند: آیا زن داری؟

 گفت: نه؛ اما خواهری و مادری دارم.

مرحوم قاضی به او فرمودند: روزی آنها را از کدام راه به دست می‌آوری؟

در اینجا وی که نمی‌توانست این سرّ را نزد بزرگ مردی که می‌خواهد از او دستور بگیرد، انکار کند. از سر ضرورت و ناچاری گفت: من به هر چه میل می‌کنم، بلافاصله برایم حاضر می‌شود. برای نمونه، اگر از شط ماهی بخواهم، بلافاصله ماهی خودش را از شط بیرون می‌افکند. وی با دستش اشاره به شط نموده و بلافاصله یک ماهی را از درون آب به روی خاک پرتاب کرد.

مرحوم قاضی به او فرمود: اینک یک ماهی دیگر بیرون بینداز.

دیگر هر چه اراده کرد، نتوانست. مرحوم قاضی به او فرمود: باید دنبال کسب بروی و از طریق کار روزی تهیه نمایی. او تمام دستورات لازم را گرفت و به کاظمین مراجعت کرد و به شغل الکتریکی و سیم‌کشی پرداخت. و از این راه امرار معاش می‌کرد و حالات توحیدی بسیار قوی و شایان تمجیدی کسب کرد. به حدی که در نزد شاگردان مرحوم قاضی به قدر فهم و عظمت و فکر و صحت سلوک و واردات عرفانیه و نفحات قدسیه ربانیه معروف و مشهور گردید.

 

برگرفته از آیت الحق

 

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

با تحقیق در باب داروهای فعال‌ساز روانی، علائق عرفانی به تجربه‌ي عرفانی گسترش یافته است. اعتقاد عمومی این بوده که چنین داروهایی برآورنده‌ی احوال عرفانی یا حالات اسکیزوفرنیک‌اند. گرچه میان این دو گونه حالت، شباهت‌های فیزیولوژیک یا پدیدارشناختی وجود دارد، ولی...
قانون جذب

قانون جذب

مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

این مقاله برآن است تا نشان دهد عرفان اسلامی تحت تعلمیات پیامبر اکرم- نگاهی متعالی در عین اعتدال و همراهی با فطرت در مساله زن و زناشویی ارائه کرده است.
روانشناسی دین در مصاحبه با حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی

روانشناسی دین در مصاحبه با حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی

تعریف روان‏شناسی دین و امهات بحث روان‏شناسی دین کدام است؟ چه چیز باعث می‏شود که این دانش از دانش‏های دیگر جدا شود؟ وجه افتراق آن چیست؟
بحران پوچ‌گرایی انسان معاصر و معنای زندگی از دیدگاه قرآن

بحران پوچ‌گرایی انسان معاصر و معنای زندگی از دیدگاه قرآن

در این مقاله اصول و مبانی معنای زندگی از دیدگاه قرآن با تکیه بر آراء تفسیری آیت‌الله جوادی آملی مورد بحث قرار می‌گیرد.
Powered by TayaCMS