دعا؛ حقیقت عبادت و از ارکان سلوک الی الله

دعا؛ حقیقت عبادت و از ارکان سلوک الی الله

فرزند علامه طهرانی از پدر بزرگوار خود چنین نقل می‌کنند: « علامه والد رضوان‌الله علیه، در رسالة شریفة نور ملکوت دعا به تفصیل درباره آداب، شرایط و حقیقت دعا توضیح فرموده‌اند و می‌فرمایند: دعا، روح عبادت و عبادت، روح دین است؛ بنابراین دعا روح دین است. به‌واسطه دعا بنده به حضرت قاضی‌الحاجات متّصل شده و جریان امور خود را از منبع فیض و سرچشمه جود طلب می‌کند؛ دعا بزرگ‌ترین وسیله‌ای برای نیل به مقصود است؛ چون تمام امور مبتنی بر یک سلسله اسبابی است که منتهی به ذات مقدّس ربوبی می‌‌شود و دعا درخواست از آن ذات مقدّس و کلید گشایش تمام قفل‌ها است. در کافی با إسناد خود از سکونی از حضرت امام جعفر صادق (ع) روایت می‌کند که: «قال النبی صلی‌الله علیه و آله: الدعاء سلاح المؤمن و عمود الدین و نور السماوات و الارض[1]» و با همین إسناد، روایت می‌کند که: «قال امیر المؤمنین علیه‌السلام: الدعاء مفاتیح النجاح و مقالید الفلاح و خیر الدعاء ما صدر عن صدر نقی و فی المنجاة سبب النجاة و بالاخلاص یکون الخلاص فإذا اشتد الزع فإلی الله المفزع؛ امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمودند: دعا کلیدهای رستگاری و سعادت است و بهترین دعا دعایی است که از سینه‌ای پاک و قلبی پرهیزگار برخیزد و وسیله نجات در مناجات پروردگار و خلاصی در گرو اخلاص است؛ پس هرگاه دل‌نگرانی شدّت یابد، آنگاه پناه به‌سوی خدا است». از ابن‌قدّاح از حضرت صادق (ع) از حضرت امیرالمؤمنین (ع) نقل می‌کند که: «الدعاء ترس المؤمن، و متی تکثر قرع الباب یفتح لک؛ دعا سپر مؤمن است و هرگاه درب را زیاد بکوبی برایت گشوده می‌شود».

منبع: برگرفته از نور مجرد

پی‌نوشت

[1] ـ «رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم فرمودند: دعا سلاح مؤمن و ستون د ین ونور آسمان‌ها و زمین است».

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

دومین نشست "ماهواره و تربیت" برگزار شد.

دومین نشست "ماهواره و تربیت" برگزار شد.

در این نشست دکتر ابراهیم شفیعی سروستانی از مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما سخنران این نشست را بر عهده داشتند که به بررسی موضوع ماهواره و تربیت در چهار محور پرداختند.
جهاد با نفس؛ راه رسیدن به مقامات بلند معنوی

جهاد با نفس؛ راه رسیدن به مقامات بلند معنوی

نفس آدمی هر گاه به سوی بدی و پلیدی و زشتی‌های سوق می‌یابد، ایده مقابله با آن اهمیت یافته...
افزایش زندگی مستقل برخی زنان تحت تأثیر طلاق

افزایش زندگی مستقل برخی زنان تحت تأثیر طلاق

در سبک زندگی نسل جدید،‌ برخی دختران خواسته یا ناخواسته به دنبال بالا رفتن سن ازدواجشان دیگر بودن در کنار خانواده را تحمل نمی کنند و تعدادی از زنان مطلقه ای نیز به خاطر ترس از سر بار شدن، زندگی مستقلی را پیش می گیرند. این گروه از زنان و دختران آسیب پذیرتر از بقیه در کوچه و خیابان های شهر صاحب خانه می شوند و به دور از خانواده حتی به شهری دیگر مهاجرت می کنند.
Powered by TayaCMS