برای کمرنگ شدن عبادت فرزند چه کاری باید کرد؟

برای کمرنگ شدن عبادت فرزند چه کاری باید کرد؟

پرسش:

پسر 15 ساله‌ام در دوران کودکی عاشق عبادت بود، اما اکنون به جهت جاذبه‌هایی چون رایانه، عبادتش کمرنگ شده است، لطفاً مرا راهنمایی کنید.

پاسخ:

دوره کودکی و نوجوانی را هرگز باهم مقایسه نکنید کودک به‌ویژه در 7 تا 10 سالگی به جهات عاطفی و احساسی و بیشتر خوشایند والدین به عبادت روی می‌آورد، ولی نوجوان به‌ویژه در سنین بلوغ عاطفه‌اش کمتر می‌شود و قوه عاقله و حس استقلال‌طلبی‌اش فزونی می‌یابد، بدین‌جهت دیگر برای والدین نماز نمی‌خواند و مایل است خود به ارزش عبادت برسد.

من برخلاف عقیده شما چندان معتقد نیستم که جاذبه‌های عصر حاضر چون رایانه سبب کمرنگ شدن عبادت می‌شود و اگر استفاده ازاین‌گونه ابزار درست با برنامه‌ریزی و نظارت باشد، نه‌تنها مانع عبادت و نزدیکی به خدا نیست، بلکه مشوق نیز خواهد بود. زندگی مسلمانان معتقد به دین در سرزمین‌های غربی، یعنی مهد این‌گونه جذابیت‌ها، دلیل بر این مدعا است.

استفاده از نرم‌افزارهای ارزشمند دینی که امروزه به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی فراوان در دسترس است مانند نرم‌افزارهای آموزش ترجمه و حفظ قرآن کریم، آموزش نماز، فرهنگ واژگان و مفاهیم نهج‌البلاغه، برنامه‌های جذاب قرآنی، مداحی و... و سایت‌های ارزشی و جذاب مانند افق، ولایت، تبیان، نورنت ، ملاصدرا و... و نیز سایت‌های مربوط به کودکان و نوجوانان می‌توانند عاملی برای تثبیت ارزش‌های دینی باشند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی(مجموعه مقالات) به اهتمام محمد حسین کیانی و توسط انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شده است. این اثر شامل مجموعه مقالاتی است که در باب «جنبش‏های نوپدید دینی- معنوی» در شماره‌های مختلف فصلنامه مطالعات معنوی توسط متخصصان این حوزه نوشته و منتشر شده است.
معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

كتاب به بررسي تجربه عرفاني در سنت‌های معنوي بوميان قاره امريكا تايوييسم بوديسم و هندوييسم و مطالعه عرفان مسيحي يهودي و اسلامي...
معرفی کتاب جریان شناسی انتقادی عرفان های نوظهور

معرفی کتاب جریان شناسی انتقادی عرفان های نوظهور

کتاب حاضر تحقیقى است مستند و مستدل درباره شناخت مهم ترین گروه هاى نوظهور عرفانى و معنوى از سراسر جهان که سال هاست در ایران رواج یافته اند. به گفته مؤلف کتاب, این گروه ها به دلیل نفوذ در فرهنگ مسلمانان, تعالیم و روش هاى خود را با برخى از آموزه هاى اسلام, همانند معرفى مى کنند و اذعان مى دارند ما همان چیزى را مى گوییم و مى خواهیم که عرفان اسلامى مى جوید.
 معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

گروه­هايي از انسانهاي بدوي، به علت نسبت دادن پديده‌هاي منفي به موجودات شرير (از جمله شيطان) قائل به نوعي دوگانه گرايي و ثنويت شدند و در کنار تعليمات انبياء به تعظيم و تجليل از قدرت­هاي شر گرايش پيدا نمودند
Powered by TayaCMS