شیوه‌ای کمک عزتمندانه به نیازمند در سلوک آیت‌الله قاضی

شیوه‌ای کمک عزتمندانه به نیازمند در سلوک آیت‌الله قاضی

اهل نجف و به‌ویژه اهل علم از مرحوم آیت‌الله قاضی داستان‌های بسیاری دارند. وی در نهایت تهیدستی زندگی می‌نمود. با اینکه خانواده پر جمعیتی داشت، اما چنان غرق توکل و تسلیم و تفویض و توحید بود که این خانواده به قدر ذره‌ای او را از مسیر خارج نمی‌کرد.

یکی از بزرگان نجف گزارش می‌کرد که روزی به دکان سبزی‌فروشی رفته بودم، دیدم مرحوم قاضی خم شده و مشغول کاهو سوا کردن است.

 ولی برخلاف عادت عرف، کاهوهای پلاسیده و آنهایی که دارای برگ‌های خشن و بزرگ هستند را برمی‌دارد. من ایشان را یکسره زیر نظر گرفتم تا اینکه مرحوم قاضی کاهوها را به صاحب دکان داد و ترازو کرد و آنها را در زیر عبا گرفت و روانه شد.

 من که در آن وقت طلبه جوانی بودم و مرحوم قاضی مرد مسن و پیرمردی بود به دنبالش رفتم و عرض کردم آقا من سوالی دارم. شما برخلاف همه، چرا این کاهوهای غیر مطلوب را سوا کردید؟

مرحوم قاضی فرمود: آقاجان من! این مرد فروشنده شخص بی‌بضاعت و فقیری است و من گهگاهی به او مساعدت می‌کنم و نمی‌خواهم چیز بلاعوض به او داده باشم، تا عزت و شرف و آبروش از بین نرود. ضمن اینکه خدای نخواسته عادت‌ به مجانی گرفتن نیز نکند.

 برای ما فرقی ندارد که کاهوی لطیف و نازک یا از این کاهوها خشن را بخوریم. می‌دانستم که این کاهوها خریداری ندارد و ظهر که دکان خود را می‌بندد، به بیرون خواهد ریخت. از این‌رو، برای عدم ضرر مالی او مبادرت به خریدن کردم.

برگرفته از آیت الحق

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

یک آسیب‌دیده فرقه عرفان حلقه

فرقه حلقه که این روزها سرکرده آن در زندان به سر می برد، همچنان قربانی می گیرد. متاسفانه این فرقه که در قالب عرفان خود را معرفی کرده و حدود دو دهه است که در ایران فعالیت می کند علی رغم ممنوعیت برگزاری کلاس، همچنان به رهبری مسترهای دست پرورده ...
چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

چیستی و ماهیت شادی در قرآن و روایات و راهکارهایی برای شاد زیستن

‌سؤال ‌اصلی ‌در ‌این ‌نوشتار، ‌چیستی ‌ماهیت ‌شادی ‌در ‌قرآن ‌و ‌روایات ‌و ‌دیدگاههای ‌پژوهشگران ‌اجتماعی ‌است؟ ‌و ‌اینکه ‌راهکارهای ‌عملی ‌برای ‌شاد ‌زیستن ‌چیست؟
آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده؛ تهدیدها و چالش‌ها

در این پژوهش نگارندگان به بررسی مهمترین آسیب های فضای مجازی و تأثیرات آن بر خانواده ها پرداخته و راهكارهايي جهت مقابله و كاهش تهديدات اينترنتي در ابعاد اجتماعی، فرهنگي، آموزشی و ... ارايه می شود...
ارتباط فقر با انحراف

ارتباط فقر با انحراف

فقر زمينه و بستر مناسبي براي پيدايش بسياري از انحرافات است. بر اساس آموزه هاي دين مبين اسلام، فقر نه تنها بر کردار و رفتار افراد فقير تأثير منفي دارد، بلکه حتي بنيان هاي فکري و اعتقادي آنان را نيز مضطرب و لرزان مي سازد؛ چرا که کسب درجات بالاي ايمان نيازمند شناخت قوي و خرد ديني است.
خانواده از منظر پیامبر اسلام (ص)

خانواده از منظر پیامبر اسلام (ص)

رهنمودهای اخلاقی پیامبر اعظم صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله درباره خانواده
Powered by TayaCMS