معرفی کتاب سیری در تربیت اسلامی

معرفی کتاب سیری در تربیت اسلامی

نویسنده کتاب سیری در تربیت اسلامی مصطفی دلشاد تهرانی است. این کتاب توسط انتشارات دریا منتشر شده است.

در پیش گفتار این کتاب می‌خوانیم: نوشتار حاضر مروری است بر مهم‌ترین مباحث تربیتی در اسلام که تلاش شده است بر اساس آموزش‌های قرآن کریم و برگرفته از تعلیمات مدرسه پیامبر اکرم (ص) و اوصیای آن حضرت باشد. این مباحث در پنج بخش تنظیم شده است که حلقه هایی به هم پیوسته و دارای یک جهتگیری‌اند.

در بخش نخستین جایگاه و ضرورت پرداختن به مباحث نظری و عملی تربیت بحث شده است و اینکه گوهر وجود آدمی و حقیقت ملکوتی او جز با تربیتی حقیقی شکوفا نمی‌شود و اگر انسان با تربیتی الهی به سوی حقیقت خویش که فطرت آدمی آن بستر است که وصول به این اهداف و غایت تربیت را میسر می‌سازد؛ اما اینکه چرا همگان به سوی این غایت نمی روند و آنچه باید در ایشان محقق نمی‌شود، به سبب عواملی درونی و بیرونی است که با عنوان عوامل مؤثر در تربیت بحث شده است. در بخش چهارم این مباحث، اصولی از اصول تربیت مطرح شده است که بدانیم برای سیر به سوی اهداف بحث شده با شناختی که از انسان و فطرت او و عوامل مؤ ثر در تربیت او داریم، هر حرکت و فعل تربیتی را بر کدام ستون‌ها بنا کنیم تا حرکت و فعلی مطلوب باشد. در بخش پنجم روش‌هایی از روش‌های تربیت آمده است که با بهره گرفتن از آنها در موارد و مواقع مناسب، بتوان راهی را که در تربیت ترسیم شده است به بهترین وجه دنبال کرد. در بخش دوم که شامل موانع و مقتضی تربیت است، این موانع و مقتضی را شامل: موانع و مقتضی اصلی، فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی می‌داند. در بخش‌های دیگر کتاب به مبانی تربیت اصول و روش‌های تربیت اشاره شده است. اصول تربیت به ترتیب عبارتند از: اصل اعتدال، تدرج و تمکن، تسهیل و تیسیر، زهد، تعقل، تفکر، تدبر، کرامت، عزت است. روش‌های تربیت نیز عبارتند از: روش‌الگویی، روش محبت، روش تذکر، روش عبرت، روش موعظه، روش توبه، روش ابتلا و امتحان، روش مراقبه و محاسبه، روش تشویق و تنبیه است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

این پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد رابطه درست بین فرد و مسائل خود، ایجاد رابطه درست بین فرد و دیگران و ایجاد رابطه با خدا و کسب آرامش در پرتو آن از آثار رشد معنوی است؛ همچنین، تفکر، ایمان، انجام خوبی و ترک زشتی از علل رشد معنوی و جهل، کفرورزی و پیروی از شهویات از موانع رشد معنوی است.
مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

این مقاله برآن است تا نشان دهد عرفان اسلامی تحت تعلمیات پیامبر اکرم- نگاهی متعالی در عین اعتدال و همراهی با فطرت در مساله زن و زناشویی ارائه کرده است.
بحران پوچ‌گرایی انسان معاصر و معنای زندگی از دیدگاه قرآن

بحران پوچ‌گرایی انسان معاصر و معنای زندگی از دیدگاه قرآن

در این مقاله اصول و مبانی معنای زندگی از دیدگاه قرآن با تکیه بر آراء تفسیری آیت‌الله جوادی آملی مورد بحث قرار می‌گیرد.
تربیت معنوی در انیمیشن‌های «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم؟»

تربیت معنوی در انیمیشن‌های «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم؟»

امروزه انیمیشن نقش مهمی در تربیت کودکان دارد. هر انیمیشنی جهان‌بینیِ‌ خاص خود را دارد که بر اساس فلسفه و فرهنگ هر جامعه و خالق اثر متفاوت است. «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» انیمیشنی است که ...
عرفان اشو

عرفان اشو

Powered by TayaCMS