از جمله لوازم سلوک عرفانی: دائم الوضوء بودن و تسریع در غسل‌ واجب

از جمله لوازم سلوک عرفانی: دائم الوضوء بودن و تسریع در غسل‌ واجب

فرزند مرحوم علامه محمدحسین طهرانی از پدر بزرگوار خود چنین نقل می‌کنند:

مرحوم علامه به دائم الوضوء بودن و انجام غسل‌های مستحب تأکید می‌فرموده و آن را جزء لوازم سلوک می‌دانستند. دربارة غسل‌های واجب نیز سفارش زیادی داشتند که هر چه زودتر انجام شود. ایشان می‌فرمودند: «حال حدث اکبر، حال سنگینی است و سالک باید حتی‌المقدور هر چه زودتر با غسل، خود را از آن پاک کند؛ به‌خصوص خوابیدن با حال جنابت که سنگینی و خستگی زیادی بر نفس وارد می‌کند. مرحوم حضرت آقای قاضی حال جنابت را حال بسیار سنگینی می‌دانستند و می‌فرمودند: سالک باید هر چه سریع‌تر خود را از این حالت خارج کند. لذا خود ایشان برای غسل جنابت صبر نمی‌کردند تا به حمام عمومی رفته و غسل کنند، بلکه در همان منزل و در کنار اطاق حوله‌ای پهن کرده، روی حولی می‌ایستادند و طبق سنت با آفتابة آبی غسل می‌نمودند».

 

برگرفته از نور مجرد

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

جايگاه ابليس در عرفان حلقه

جايگاه ابليس در عرفان حلقه

پرسش این است که نقش ابلیس در نظام عرفان حلقه چیست؟ از منظر عرفان حلقه، ابلیس که با طراحی مأموریتی الهی، سر از سجده‏ به آدم باز می‏زند، می‏تواند انسان را کنترل نماید؛ وی ملکی است که مأموریت خاصی در مورد انسان به عهده دارد. این اعتقادات عرفان حلقه نقدهای عقلی و نقلی را به خود متوجه می‏‌کند.
روانشناسی دین در مصاحبه با حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی

روانشناسی دین در مصاحبه با حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی

تعریف روان‏شناسی دین و امهات بحث روان‏شناسی دین کدام است؟ چه چیز باعث می‏شود که این دانش از دانش‏های دیگر جدا شود؟ وجه افتراق آن چیست؟
رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

این پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد رابطه درست بین فرد و مسائل خود، ایجاد رابطه درست بین فرد و دیگران و ایجاد رابطه با خدا و کسب آرامش در پرتو آن از آثار رشد معنوی است؛ همچنین، تفکر، ایمان، انجام خوبی و ترک زشتی از علل رشد معنوی و جهل، کفرورزی و پیروی از شهویات از موانع رشد معنوی است.
 مسيحيت و فرقه‏ گرايي با نگاهي به آراي يونگ

مسيحيت و فرقه‏ گرايي با نگاهي به آراي يونگ

در اين مقاله به شکلي اجمالي به برخي از گرايش‌هايي که از ابتداي مسيحيت، به شکلي بدعت‌آميز در دين مسيحي به وجود آمده است و به ريشه‌هاي آن خواهيم پرداخت. سپس در خلال اين بررسي نيز به آراي يونگ، روان‌شناس شهير، درباره برخي از اين بدعت‌ها نگاهي می‌اندازيم و اين آيين‌ها را از منظر روان‌شناسي، بررسي می‌کنيم.
مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

مسأله زن و زناشويي در عرفان اسلامي

این مقاله برآن است تا نشان دهد عرفان اسلامی تحت تعلمیات پیامبر اکرم- نگاهی متعالی در عین اعتدال و همراهی با فطرت در مساله زن و زناشویی ارائه کرده است.
Powered by TayaCMS