والدین سخت‌گیر

والدین سخت‌گیر

والدین در عکس‌العملی که نسبت به مخالفت‌های کودکانشان نشان می‌دهند به دودسته کلی تقسیم می‌شوند. والدین سخت‌گیر و والدین آسان‌گیر. والدین سخت‌گیر با خود می‌گویند: «اگه مقابل مخالفت‌های بچه‌ام نایستم، لوسش می‌کنم. اون همیشه باید بدونه رئیس کیه و چه کسی حرف اول رو میزنه.» شاید این فکر آنها قدیمی باشد اما تا حدی درست است. اگر می‌خواهیم بچه‌ها در زندگی‌شان احساس امنیت و آرامش داشته باشند، باید همیشه بدانند چه کسی در خانواده حرف اول را می‌زند. شاید بچه‌ها دوست داشته باشند نقش رئیس را بازی کنند و همه در خانه به حرف آنها گوش کنند، اما این کار به ضرر آنها است. بچه‌ها باید در عالم بچگی خودشان بازی کنند و شاد باشند و مجبور نباشند بار مسئولیت تصمیم‌گیری‌ها را به دوششان بکشند. اگر به آنها خیلی آزادی و قدرت عمل بدهیم، آنها از درون احساس ناامنی می‌کنند و این هم به‌نوبه خود باعث بروز مشکلات بسیاری برای آنها می‌شود. با این کار، آنها دیگر از شما حرف‌شنوی نخواهند داشت و بچه‌هایی مغرور، خودخواه و زیاده‌طلب می‌شوند. بنابراین به‌جای قبول کردن ضرب‌المثل قدیمی که می‌گوید: تا نباشد چوب‌تر.............. بهتر است بگوییم: اگه بچه‌ها ندونن رئیس خونه کیه، از شما فرمان نمی‌برند. بنابراین باید به بچه‌هایمان بفهمانیم که مخالفت کردن با پدر و مادر مشکلی ندارد به‌شرط اینکه آنها بدانند چه کسی حرف اول را در خانه می‌زند و روی حرف والدین خود حرفی نزنند.

بنابراین زمان آن رسیده که به‌جای گفتن ضرب‌المثل قدیمی، تا نباشد چوب‌تر........... به بچه‌ها بفهمانیم رئیس خانه چه کسی است. همیشه باید به فکر ترسیم و بازسازی سنت‌های قدیمی و نادرست باشیم.. ما دیگر نباید بچه‌هایمان را کتک بزنیم و به حرفه‌ای آنها گوش نکنیم. والدین سخت‌گیر باید روش‌های تربیتی غلط گذشته خودشان را کنار بگذارند و نیازهای نسل جدید را برآورده کنند.اگرچه والدین سخت‌گیر به بچه‌هایشان می‌فهمانند که رئیس خانه چه کسی است، اما آنها نمی‌توانند مخالفت‌های بچه‌هایشان را تحمل کنند. آنها بچه‌های خودشان را با ترساندن و تهدید کردن بزرگ می‌کنند و نمی‌دانند در آینده با چه مشکلاتی روبه‌رو خواهند شد. همان‌طور که قبلاً گفتیم اگر می‌خواهید بچه‌هایتان از شما حرف‌شنوی داشته باشند، ضرورتی ندارد آنها را کتک بزنید و با زور به انجام کارهای مختلف وادارشان کنید. بچه‌ها ذاتاً دوست دارند به حرفه‌ای شما گوش دهند و شما از آنها راضی باشید، اما اگر به آنها اجازه ندهید مخالفت‌هایشان را نشان دهند، یا آنها بچه‌هایی ضعیف بار می‌آیند، و یا سعی می‌کنند با انجام دادن کارهای نادرست و پرخاشگری، به شما نشان دهند که برای خودشان کسی هستند.

شاید تنبیه کردن بچه‌ها در کوتاه‌مدت، باعث شود آنها از شما حرف‌شنوی داشته باشند، اما در درازمدت باعث می‌شود آنها افرادی پرخاشگر و تهاجمی شوند. امروزه این رفتار را به‌خوبی می‌توان حتی در بچه‌های کوچک‌تر نیز مشاهده کرد. والدین باید برای از بین بردن پرخاشگری بچه‌ها وقت و هزینه بسیاری را متحمل شوند چراکه پرخاشگری درروند رشد طبیعی بچه‌ها نیز مشکل ایجاد می‌کند.

امروزه عده‌ای از روان شناسان عقیده دارند که رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه در دوران بلوغ اشکالی ندارد و کاملاً طبیعی است که بچه‌ها در این سن، از والدینشان فاصله بگیرند و یا بالعکس چشم امید به یاری و حمایت آنها بدوزند. من می‌خواهم بگویم، اگرچه بچه‌ها در دوران بلوغ دستخوش تغییرات بسیاری می‌شوند، اما ضرورتا نباید تهاجمی و پرخاشگر شوند و جلوی والدینشان بایستند. ما نباید اجازه دهیم بین والدین و بچه‌ها فاصله زیادی ایجاد شود، هرچند که این مسئله امروزه، شکلی رایج است.

امروزه جدایی و فاصله میان والدین و بچه‌ها مسئله‌ای رایج است و مشکلات بسیاری به دنبال خود دارد. اگرچه نوجوانان در سنین بلوغ بیشتر به نظر هم سن و سالان خودشان اهمیت می‌دهند، اما این بدان معنی نیست که آنها دیگر به راهنمایی‌های پدر و مادر و حمایت آنها نیازی ندارند. بله آنها نیاز دارند به‌طور مستقل فکر کنند و تصمیم بگیرند، اما نباید از والدین خود جدا شوند و به‌جای عشق ورزیدن به آنها و خشنود کردن آنها، رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی از خودشان نشان دهند.

اگر می‌خواهید زندگی خوب و سعادتمندی داشته باشید، نباید فقط دنباله‌رو قوانین و دستورات دیگران باشید و همیشه از دیگران حرف‌شنوی داشته باشید. حال اگر بچه‌هایمان را مطیع و پیرو دیگران تربیت کنیم، آنها کورکورانه از دیگران تقلید می‌کنند و به استقلال فکری نمی‌رسند درحالی‌که امروزه نسل جدید ما می‌توانند استعدادهایشان را شکوفا کنند و به خواسته‌هایشان برسند.

فرزندان ما می‌توانند رؤیاهای خود را به واقعیت تبدیل کنند، اما برای این کار باید آموزش ببینند. آنها باید قوه خلاقیت خود را پرورش دهند. افراد خلاق هیچ‌گاه در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شوند و به دنبال یافتن راه‌حل‌های جدیدی می‌گردند تا نه‌تنها به خواسته‌های خودشان برسند، بلکه بتوانند به دیگران نیز کمک کنند. اگر روحیه همکاری را در کودکانمان ایجاد کنیم، قوه خلاقیت آنها نیز پرورش می‌یابد. اما اگر فقط سعی کنیم آنها بچه‌های حرف‌گوش‌کنی شوند و همیشه مطيع ما باشند، ما به آنها اجازه نمی‌دهیم که استعدادهای خودشان را شکوفا کنند و در این دنیای رقابتی، افرادی موفق و سعادتمند شوند. اگر فقط سعی کنیم کودکانی مطیع و فرمان پذیر داشته باشیم، آنها نمی‌توانند استعدادهای خودشان را شکوفا کنند.

موفقیت در زندگی فقط با پیروی از قوانین و دستورات دیگران به دست نمی‌آید. ما زمانی می‌توانیم افرادی موفق و سعادتمند باشیم که به ندای درونینمان گوش کنیم و افرادی با اراده و مصمم باشیم. اگر می‌خواهیم بچه‌هایمان افرادی موفق باشند باید آنها را تشویق به همکاری با خود کنیم. اگر کودکانتان را همیشه وادار کنید که مطيع شما باشند، دیگر از خودشان اراده‌ای نخواهند داشت و درهای ورودی به استعدادهای درونی‌شان بسته می‌شود و آنها نمی‌توانند زندگی ای را به دست بیاورند که شایسته ی آن هستند. اما وقتی بچه‌ها بدانند که می‌توانند با خواسته‌های والدینشان - به‌شرط اینکه پدر یا مادر حرف اول را بزند - مخالفت کنند، آنها می‌توانند به استعدادهای درونی‌شان پی ببرند و با پرورش دادن استعدادهای خود به خواسته و آرزوهایشان در زندگی برسند.

اگر می‌خواهید کودکانتان در جامعه افرادی موفق باشند، آنها را مجبور نکنید همیشه مطیع و فرمان‌بر شما باشند. آنها زمانی می‌توانند انسان‌هایی موفق و سعادتمند باشند که به‌طور مستقل فکر کنند و بااراده خودشان تصمیم بگیرند.

هر وقت پدر و مادرها بتوانند در کمال آرامش و بدون ترساندن و تهدید کردن کودکان خود به درد دل‌های آنها گوش کنند و دلیل مخالفت‌هایشان را از آنها بپرسند، آنگاه بچه‌ها کم‌کم یاد می‌گیرند که چگونه می‌توانند مخالفت‌های خود را با دیگران بیان کنند، بدون اینکه مشکلی به وجود آید. آنها وقتی با مخالفت کسی روبه‌رو می‌شوند، به‌خوبی می‌دانند که چطور باید با او رفتار کنند، آن هم بدون اینکه طرف مقابل مجبور شود به‌زور حرف آنها را قبول کند.

پدر و مادرها با استفاده از روش‌های تربیتی صحیح می‌توانند به بچه‌های خودشان یاد بدهند چطور می‌توانند با مشورت با دیگران و کمک گرفتن از آنها مشکلات خودشان را حل کنند. آنها یاد می‌گیرند که با گوش کردن به حرف‌های دیگران و شنیدن خواسته‌های آنها می‌توانند مخالفت‌هایشان را کم کنند. هر طور که پدر و مادرها با کودکانشان رفتار کنند، آنها نیز از والدین خود الگو می‌گیرند و مثل آنها رفتار می‌کنند؛ اگر والدین به حرف‌های کودک خودشان گوش کنند، آنها نیز یاد می‌گیرند به حرف‌های دیگران گوش کنند. منبع کتاب بچه های بهشتی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

فضیلت ام المومنین خدیجه (سلام الله علیها) نزد اهل سنت

فضیلت ام المومنین خدیجه (سلام الله علیها) نزد اهل سنت

حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای مناقب و فضائل کم نظیری بوده اند. حضور ایشان در میان 4 زن برتر بهشتی از جمله همین فضایل بحساب می آید که روایات فراوانی عهده دار بیان چنین فضیلتی برای آن بانوی آسمانی می باشد.

در مسند احمد بن حنبل روایتی به شکل زیر نقل شده است:

«فقال رسول الله(صلی الله علیه وآله): افضل نساء اهل الجنه خدیجه بنت خویلد، و فاطمه بنت محمد(صلی الله علیه وآله)، و مریم بنت عمران، و آسیه بنت مزاحم امراه فرعون»

حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای مناقب و فضائل کم نظیری بوده اند. حضور ایشان در میان 4 زن برتر بهشتی از جمله همین فضایل بحساب می آید که روایات فراوانی عهده دار بیان چنین فضیلتی برای آن بانوی آسمانی می باشد.
آیه «وَ وَجَدَكَ عائِلاً فَأَغنى»، قطره ای از دریای فضائل بی نظیر حضرت ام المومنین خدیجه (سلام الله علیها)

آیه «وَ وَجَدَكَ عائِلاً فَأَغنى»، قطره ای از دریای فضائل بی نظیر حضرت ام المومنین خدیجه (سلام الله علیها)

بسیاری از مفسران شیعه و سنی در تفسیر آیه «وَ وَجَدَكَ عائِلاً فَأَغنى»، تصریح کرده اند بی نیازی رسول خدا (صلی الله علیه وآله) به واسطه اموالی بوده است که حضرت ام المومنین خدیجه (سلام الله علیها)، مجاهدانه و مخلصانه آن اموال را به پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله)، تقدیم فرمود. از این رو می توان آیه مذکور را در واقع، قطره ای از دریای فضائل بی نظیر حضرت ام المومنین خدیجه (سلام الله علیها) تلقی کرد.
سید جمال‌الدین اسد آبادی، اسلام‌خواهِ شجاعِ مبارزِ بزرگ

سید جمال‌الدین اسد آبادی، اسلام‌خواهِ شجاعِ مبارزِ بزرگ

سید جمال الدین اسد آبادی شخصیتی که به عنوان یکی از پیشگامان بیداری اسلامی، همواره مورد توجه رهبر انقلاب اسلامی، بوده است. مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های متعدد، به نقش سیدجمال در بیداری اسلامی و تأکید او بر وحدت مسلمانان اشاره کرده‌اند.
پاسخ به سخنان خلاف اسلام مولوی محمد عثمان قلندرزهی امام جمعه مسجد الخلیل خاش

پاسخ به سخنان خلاف اسلام مولوی محمد عثمان قلندرزهی امام جمعه مسجد الخلیل خاش

سالیان متمادی است که مولوی محمدعثمان قلندرزهی، امام جمعه مسجد جامع الخلیل خاش، در خطبه‌های نماز جمعه یا در درس تفسیر خود یا در سخنرانی‌های خود که غالب آن‌ها در کانال رسمی دفتر او به‌صورت کلیپ یا صوت یا متن منعکس شده است، مباحثی در میان سخنرانی‌های خود مطرح می‌کند که پیامد آن چیزی جز تکفیر مسلمانان و مشرک دانستن آن‌ها و ترویج عقیده وهابیت تکفیری نیست.
دوستی با مؤمنان و دشمنی با دشمنان

دوستی با مؤمنان و دشمنی با دشمنان

این نوشتار قصد دارد بخشی از آیه ۲۹ سوره «فتح» را که درباره ویژگی های ممتاز رسول الله له و یاران واقعی ایشان نازل شده است تبیین کند

پر بازدیدترین ها

بررسی مبانی قرآنی و روایی حمایت از مظلومان

بررسی مبانی قرآنی و روایی حمایت از مظلومان

ملاحظه تأکید سنت و روایات متعدد در باب حمایت از مظلومان، از خداوند متعال، پیامبر (صلی الله علیه وآله)، اهل بیت (علیهم السلام) و فقهای شیعه، نشان از اهمیت این مساله در منظومه اسلام و یکی از مسائل پر اهمیت در دین اسلام شمرده می شود. طبق مبانی قرانی و روایی اسلام همه مظلومان جهان، مورد حمایت هستند. دین، مذهب، رنگ، نژاد، جغرافیا، جنست و مانند آنها موجب ترک حمایت و دفاع از مظلومان نمی گردد. از آنجایی که برای برخی، شبهه و سوال است که چه نیازی به حمایت مستضعفین عالم است؟ و به چه دلیل نظام اسلامی به دیگر ملت های مستضعف در مقابل مستکبران حمایت می کند؟ لذا در این نوشتار بررسی می شود آیا حمایت از مظلومان طبق مبانی آیات و روایات است یا نه؟ با تحقیقاتی که انجام شده بدست می آید: آیات و روایات متعددی از اهل بیت (علیهم السلام) دلالت بر حمایت از مستضعفین و مظلومان جهان، دارد تا جایی که بسیاری از فقهای شیعه حمایت از مظلومان را در مقابل ظالم واجب شمردند.
بررسی مفاهیم مشترک احادیث شیعه و سنی در مقوله استکبارستیزی

بررسی مفاهیم مشترک احادیث شیعه و سنی در مقوله استکبارستیزی

ملاحظه تأکید سنت و روایات متعدد در مقوله استکبار ستیزی و ظلم ستیزی، از پیامبر (صلی الله علیه وآله)، اهل بیت (علیهم السلام)، نشان از اهمیت این مساله در منظومه اسلام و یکی از مسائل پر اهمیت در دین اسلام شمرده می شود. طبق مبانی قرانی و روایی اسلام همه مسلمانان باید استکبار ستیزی و ظلم ستیزی و حمایت از مظلومان را جزو برنامه خودشان قرار بدهند. از آنجایی که برای برخی، شبهه و سوال است که چرا باید از مستکبرین عالم بیزاری جست و در مقابل آنها باید قیام شود؟ و به چه دلیل نظام اسلامی باید در مقابل مستکبرین و زورگویان بایستد و از ملت های مستضعف در مقابل مستکبران حمایت کند؟ لذا در این جستار بررسی می شود آیا احادیث شیعه واهل سنت دلالت بر استکبار ستیزی و ظلم ستیزی دارد یا نه؟ با تحقیقاتی که انجام شده بدست می آید: روایات متعددی از رسول الله (صلی الله علیه وآله) و اهل بیت (علیهم السلام) در منابع شیع و اهل سنت وارد شده است که مسلمانان باید در مقابل ظالم و مستکبر سکوت نکنند و به آنها کمک داده نشود و اسلام بر هر آیین و مکتبی برتری دارد.
رمز بقاء انقلاب اسلامی در نگاه امام  خمینی (ره)

رمز بقاء انقلاب اسلامی در نگاه امام خمینی (ره)

در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم. انقلابی که افزون بر برکات مادی و معنویش نسبت به ملت ایران و مستضعفان عالم، همچنین بسیاری از معادلات منطقه ای و بین المللی مستکبران را برهم زد و بطور قطع و یقین می توان ادعا کرد برپایی چنین انقلابی، آرزوی بسیاری از مصلحان جهان در ادوار مختلف تاریخ بوده است.
بررسی تولد امام علی (علیه السلام) در کعبه از نگاه علمای شیعه و اهل سنت

بررسی تولد امام علی (علیه السلام) در کعبه از نگاه علمای شیعه و اهل سنت

یکی از شبهاتی که امروزه وهابی ها مطرح می کنند این است که امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد نشده است و این تولد امام (علیه السلام) در کعبه فضیلتی برای امام (علیه السلام) شمرده نمی شود در حالی که با مراجعه با کتب علمای شیعه و اهل سنت دانسته می شود که علمای شیعه و بسیاری از علمای اهل سنت قائل هستند که امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد شده است و این جزو مناقب و فضائل حضرت (علیه السلام) شمرده می شود. از باب نمونه به چند مورد از اقوال کلام علمای شیعه و اهل سنت اشاره می گردد.
Powered by TayaCMS