تاجیکستان مرکز جدید پرورش داعش؟!

تاجیکستان مرکز جدید پرورش داعش؟!

✍️احمد کوثری
مدیرگروه امت و تمدن پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام)

برخلاف آنچه بارها تبلیغ شده افغانستان پایگاه جدید پرورش داعشی ها نیست بلکه در کمال ناباوری نام کشور تاجیکستان به چشم می خورد.
بعد از حادثه تروریستی در روسیه و دستگیری چند داعشی تاجیک، نام این کشور بعنوان پایگاه جدید #داعش و نفوذ عقائد #وهابیت_تکفیری بیشتر به چشم آمد.
همانطور که با مروری بر عملیات تروریستی داعش در شاهچراغ و کرمان و عملیات تروریستی داعش در قندهار افغانستان هم نام داعشی هایی با ملیت تاجیک به چشم می خورد.
لذا باید اذعان نمود متاسفانه اینک تاجیکستان به یک مرکز جدیدی برای تولید داعش تبدیل شده است و میان شاخه داعش خراسان و احتمالا منابع امنیتی تاجیکستان ارتباطی برقرار شده است.
البته این نیز قابل توجه است که آن عده از تاجیکستانی ها که همراه داعش خراسان هستند در عکسهای منتشر شده بعد از عملیات تروریستی معمولا با صورت پوشیده شده هستند
همچنان که بعد از حادثه تروریستی کرمان چنین کردند، تا احتمالا طبق دستور منابع امنیتی خودشان، حداقل بی هویت و مخفی نگهداشته شوند تا فشار بر دولت تاجیکستان کاهش یابد.
این مساله البته به معنای انکار نقش ترکیه در آموزش نیروهای داعشی ندارد، همچنان که برخی از این تروریست ها قبل از عملیات سفری به ترکیه داشته اند و همچنین این مساله به معنای متهم نمودن همه ی تاجیک ها نیست، همچنان که بسیاری از آنان انسان های معتقد و فرهیخته ای هستند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

در نوشتار حاضر، با تکیه بر مشاهدات و مطالعات میدانی نگارنده و الهام گرفتن از دسته‌بندی‌های محققین غربی، یک سنخ‌شناسی دو سطحی هفت‌گانه- سه‌گانه عرضه شده است.
قانون جذب

قانون جذب

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

مدیتیشن بر کاهش اضطراب اثري غير مستقیم دارد، به اين صورت كه با کنار زدن افکار اضافی و منفی، فرد را وارد بخش آرام ذهن می‌کند و میزان تمرکز را در افراد بهنجار افزایش می‌دهد، در واقع مي‌توان مفهوم این کلمه را با واژه‌هایی نظیر فکر و اندیشه (تفکر و تعمق) بیان کرد...
تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

با تحقیق در باب داروهای فعال‌ساز روانی، علائق عرفانی به تجربه‌ي عرفانی گسترش یافته است. اعتقاد عمومی این بوده که چنین داروهایی برآورنده‌ی احوال عرفانی یا حالات اسکیزوفرنیک‌اند. گرچه میان این دو گونه حالت، شباهت‌های فیزیولوژیک یا پدیدارشناختی وجود دارد، ولی...
Powered by TayaCMS