آداب مشی و مسافرت

آداب مشی و مسافرت

قال الصّادق(ع)

ان کنت عاقلاً فقدّم العزیمة الصّحیحة و النّیّة الصّادقة فی حین قصدک الی ایّ مکان اردت، و انه النّفس عن التّخطّی الی محذور، و کن متفکّراً فی مشیک و معتبراً بعجائب صنع اللَّه تعالی اینما بلغت، و لاتکن مستهزئاً و لا متبختراً فی مشیک. [قال تعالی: و لا تمش فی الارض مرحاً و غصّ بصرک عمّا لایلیق بالدّین، و اذکر اللَّه کثیراً فانّه قد جاء فی الخبر: انّ المواضع الّتی یذکر اللَّه فیها و علیها، تشهد بذلک عند اللَّه یوم القیامة و تستغفر لهم الی ان یدخلهم اللَّه الجنّة. و لاتکثر الکلام مع النّاس فی الطّریق فانّ فیه سوء الادب و اکثر الطّرق مراصد الشّیطان و متجره فلاتأمن کیده. واجعل ذهابک و مجیئک فی طاعة اللَّه والسّعی فی رضاه؛ فانّ حرکاتک کلّها مکتوبة فی صحیفتک. قال اللَّه تعالی: یوم تشهد علیهم السنتهم و ایدیهم وارجلهم بما کانوا یکسبون و قال تعالی: و کلّ انسان الزمناه طائره فی عنقه.

 امام صادق(ع) فرمود: اگر عاقل و خردمند هستی، هنگام رفتن به جایی، با عزمی استوار و نیّتی صادق گام بردار، زیرا نفس همواره در خطر غلتیدن به حرام است. و در حال راه‌رفتن، تفکر کن و از عجایب آفرینش عبرت گیر و آنها را سِخریّه مپندار و با تکبّر راه مرو. خدای تعالی می‌فرماید: «و در روی زمین با نخوت گام برمدار». و چشمت را از آنچه با دین سازگاری ندارد، فرو بند و خدا را بسیار یاد کن؛ زیرا در خبر آمده است: مواضعی که خدای تعالی در آن یاد شود، روز قیامت بر این عمل بنده شهادت می‌دهند و پیوسته برای ذاکر طلب مغفرت می‌کنند تا خداوند او را به بهشت داخل کند. در گذرگاه‌ها، با مردم سخنِ بسیار مگو؛ زیرا این از بی‌ادبی است. و بیش‌تر راه‌ها، کمین‌گاه شیطان است و تجارت‌گاه او، پس خود را از نیرنگ او ایمن مدان و رفت‌وآمد خود را در طاعت خداوند و سعی خویش را در کسب رضای او صرف کن؛ چراکه همة حرکات تو در دیوان اعمالت نوشته می‌شود. خدای تعالی فرماید: «روزی که زبان‌ها و دست‌ها و پاهایشان به آنچه انجام داده‌اند علیه آنها شهادت دهند. و نیز فرماید: «اعمال هر انسان را چونان طوقی بر گردن او می‌نهیم.»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

تلاشي در سنخ ‏شناسي جنبش‏هاي نوپديد معنوي ايران

در نوشتار حاضر، با تکیه بر مشاهدات و مطالعات میدانی نگارنده و الهام گرفتن از دسته‌بندی‌های محققین غربی، یک سنخ‌شناسی دو سطحی هفت‌گانه- سه‌گانه عرضه شده است.
قانون جذب

قانون جذب

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

بررسي تحليلي- انتقادي مراقبه از منظر روان شناختي

مدیتیشن بر کاهش اضطراب اثري غير مستقیم دارد، به اين صورت كه با کنار زدن افکار اضافی و منفی، فرد را وارد بخش آرام ذهن می‌کند و میزان تمرکز را در افراد بهنجار افزایش می‌دهد، در واقع مي‌توان مفهوم این کلمه را با واژه‌هایی نظیر فکر و اندیشه (تفکر و تعمق) بیان کرد...
تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

تجربه‏ هاي شبه عرفاني و داروهاي روان‏گردان از منظر روان‏شناختي

با تحقیق در باب داروهای فعال‌ساز روانی، علائق عرفانی به تجربه‌ي عرفانی گسترش یافته است. اعتقاد عمومی این بوده که چنین داروهایی برآورنده‌ی احوال عرفانی یا حالات اسکیزوفرنیک‌اند. گرچه میان این دو گونه حالت، شباهت‌های فیزیولوژیک یا پدیدارشناختی وجود دارد، ولی...
Powered by TayaCMS