کتاب مبانی سبک زندگی اسلامی

کتاب مبانی سبک زندگی اسلامی

کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی» به قلم دکتر محمدتقی فعالی باهدف تبیین اصلی­ترین مسائل سبک زندگی و نیز ارائه رویکرد اسلامی از سوی مؤسسه فرهنگی هنری دین و معنویت آل یاسین منتشرشده است.

این کتاب از دو فصل تشکیل‌شده که در مقدمه آن می­خوانیم:

به‌منظور مواجهه با تغییرات جامعه ایران، سه الگو را می­توان مدنظر قرار داد؛ رها کردن، مقابله و مدیریت. الگوی اول ما را بر آن می­دارد تا سیر دگرگونی­های اجتماعی و فکری در ایران را به حال خود رها کنیم و تنها ناظر فرایندها و روندها باشیم. بر اساس الگوی دوم، با پدیده­های نوظهور مقابله خواهیم کرد و گاه به رویارویی فیزیکی هم متوسّل خواهیم شد. آموزه­های دینی و نیز تجربه خردمندان به ما می­گوید دو راهکار مزبور ما را به پاسخی مطلوب نمی­رساند و شاید پاسخی معکوس در پی داشته باشد؛ بنابراین بهترین شیوه مواجهه با دگرگونی­های اجتماعی در ایران مدیریت آن­هاست؛ البته مدیریت تغییرات و تحولات در جامعه ایران اصول و قواعدی دارد که باید به آن­ها توجه نمود.

در ادامه، نویسنده در فصل اول با عنوان «زمینه‌ها و نظریه‌ها» به موضوع «چرایی اهمیت پدیده سبک زندگی» پرداخته و بروز تغییرات گسترده و عمیق در جهان و ایران و سیر تحولات اجتماعی در ایران را خاطرنشان می­شود.

در «معناشناسی سبک زندگی» نیز پس از ریشه­شناسی واژه سبک زندگی به معناشناسی لغوی آن در فرهنگ­های لاتین، عربی و فارسی رفته اشاره می­کند.

دیدگاه وبلن، زیمل، وبر، آدلر، گیدنز، سوبل، چنی و بوردیو ازجمله مباحثی است که تحت عنوان «نظریه‌ها، تحلیل­ها و تعریف‌ها» بدان اشاره‌شده و نکاتی در قالب کلیدواژه­های اصلی هر دیدگاه و پیامدها بدان ضمیمه‌شده است.

عنوان «عوامل ظهور پدیده سبک زندگی» نیز به مباحث مصرف و مصرف­گرایی، شهرنشینی، کار و فراغت، فردیت و فردگرایی، اصالت یافتن بدن، تحوّل ارزش­ها، رسانه­های جدید و سیّال شدن طبقات پرداخته است.

فصل دوم کتاب با عنوان «روش‌شناسی عام سبک زندگی اسلامی»، به تبیین مسائل مرتبط با سبک زندگی با رویکرد دینی پرداخته‌ که عبارت­اند از: روش‌شناسی عام، تعریف سبک زندگی اسلامی، مؤلفه‌ها، مفاهیم هم‌بسته، سبک زندگی اسلامی به‌مثابه دانشی مستقل، موضوع سبک زندگی اسلامی، گزاره‌های سبک زندگی اسلامی، غایت سبک زندگی اسلامی، ساختار مسائل سبک زندگی اسلامی، وظایف راهبردی سبک‌شناسی، مطالعات میان‌رشته‌ای، فرایند شکل‌گیری سبک زندگی اسلامی، دانش فقه و اخلاق.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

معرفی کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی (مجموعه مقالات)

کتاب جنبش‏های نوپدید دینی – معنوی(مجموعه مقالات) به اهتمام محمد حسین کیانی و توسط انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شده است. این اثر شامل مجموعه مقالاتی است که در باب «جنبش‏های نوپدید دینی- معنوی» در شماره‌های مختلف فصلنامه مطالعات معنوی توسط متخصصان این حوزه نوشته و منتشر شده است.
معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

معرفی کتاب تجربه‌های عرفانی در ادیان

كتاب به بررسي تجربه عرفاني در سنت‌های معنوي بوميان قاره امريكا تايوييسم بوديسم و هندوييسم و مطالعه عرفان مسيحي يهودي و اسلامي...
معرفی کتاب جریان شناسی انتقادی عرفان های نوظهور

معرفی کتاب جریان شناسی انتقادی عرفان های نوظهور

کتاب حاضر تحقیقى است مستند و مستدل درباره شناخت مهم ترین گروه هاى نوظهور عرفانى و معنوى از سراسر جهان که سال هاست در ایران رواج یافته اند. به گفته مؤلف کتاب, این گروه ها به دلیل نفوذ در فرهنگ مسلمانان, تعالیم و روش هاى خود را با برخى از آموزه هاى اسلام, همانند معرفى مى کنند و اذعان مى دارند ما همان چیزى را مى گوییم و مى خواهیم که عرفان اسلامى مى جوید.
 معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

معرفی کتاب «نیم‌نگاهی به خود خدايي شيطان گرايان»

گروه­هايي از انسانهاي بدوي، به علت نسبت دادن پديده‌هاي منفي به موجودات شرير (از جمله شيطان) قائل به نوعي دوگانه گرايي و ثنويت شدند و در کنار تعليمات انبياء به تعظيم و تجليل از قدرت­هاي شر گرايش پيدا نمودند
Powered by TayaCMS