خوشبختی بدون پرداخت هزینه، 12 اصل اصولی!

خوشبختی بدون پرداخت هزینه، 12 اصل اصولی!

 اول

میزان خوشبختی و بدبختی افراد تنها به دست خود آنها فراهم می‏شود یادتان باشد کسانی که به شما حسادت می‏کنند امتیازات قابل توجهی در شما دیده‌اند که خود فاقد آنها هستند. این جمله را در تیررس نگاهتان قرار دهید که «صداقت بهترین صفت است» خیلی از کارها غامض و پیچیده نیست با کمی تلاش از پس آن بر خواهید آمد.

دوم

زندگی دره‏ایی نیست که در جستجوی گشودن آن باشید، زندگی واقعیتی است که باید آن را تجربه کرد. سختی‏های فاصله را باید شکست و از بین برد هیچ‏گاه نگذارید برای طولانی‌مدت ارتباطی قطع شود که شاید تا مدت‏ها حاکم شود. هیچ‏گاه کار امروز را به فردا نیندازید بلکه کار فردا را امروز انجام دهید.

سوم

خیری که به دیگری می‏رسانید، در صندوق آخرتتان اندوخته می‏شود و افزوده سپرده روز رستاخیز است. بزرگ‏ترین فن زندگی، استفاده از فرصت‏های بی‏نظیری است که بر ما می‏گذرد اگر جویای کمال و زندگی پاک هستید به تهیدست دل بسپارید و مرهمی بر زخم‏هایش باشید. هیچ‏گاه خود را به سادگی بازنده تلقی مکنید. لغزش دیروز اطمینان فرداست، کماکان صبر و شکیبایی بهترین سلاح شما در برخورد با موانع سر راه‏تان است.

چهارم

رحمت خداوند را هیچ‌گاه فراموش نکنید که ارحم الرحمین است. بهتر است برای دستیابی به کمال هیچ‏وقت در اندیشه‏ات از حرکت به‌سوی کمال غفلت نورزی، لبخند عشق برای شماست، شاید بگویید چطور، همیشه خودتان باشید و خودتان را پیدا کنید و بدانید تا وقتی قدرت عشق باقی است این انتقال مهر و محبت تداوم دارد.

پنجم

زندگی کوتاه‏تر از آن است که شما بخواهید وقت خود را صرف تشویش و نگرانی کنید، یادتان باشد، بی‌ثمرترین‏ روزها، روزی است که نخندیده باشیم. یادمان نرود. چهره مصمم، شاد و صمیمی بزرگ‏ترین حربه درهای بسته است. هیچ‏گاه باروحیه خراب و افسرده به سراغ کسی نروید که دری به روی شما باز نمی‏شود.

ششم

موفقیت شما بستگی به پشتکار و استقامت در برابر مشکلات دارد. گویی، هرچه تلاش می‏کنید انگارنه‌انگار که تلاشی صورت پذیرفته؟ دنبال چیزی یا کسی می‏گردید که از همه‌چیز و همه‌کس به شما نزدیک‏تر است؟ دیگر لازم نیست که نگران باشید. هرگاه از صمیم قلب و با خلوص نیت از خداوند تقاضا کنید، جوابتان را می‏گیرید.

هفتم

بیایید باهم خورشید را باور کنیم و به رحمت حق دل ببندیم. وقتی‌که تنها هستید مواظب اندیشه‌های خود باشید. شما از قابلیت‏های فراوانی برخوردارید. تقریباً از پس بسیاری از کارها برمی‌آیید. موانعی در سر راه زندگی ندارید و خدا را شکر در روزهای آینده زندگی برایتان مفهوم دیگری خواهد داشت.

هشتم

اولین گام در موفقیت، خودشناسی است. هیچ‏گاه خود را به‌سادگی بازنده تلقی مکنید. لغزش دیروز اطمینان فرداست، کماکان صبر و شکیبایی بهترین سلاح شما در برخورد با موانع سر راهتان است. روابط خود را با خانواده سروسامان ببخشید. عاقل آن است که اندیشه کند. تا وقتی می‏شود از راه عشق دیگران را دوست داشت نباید از راه احسان وارد شد. همیشه خود را با گذشته خود قیاس کنید، نه با دیگران. آنچه اندیشه امروز شماست فردای شما را خواهد ساخت.

 نهم

شاید همه روزهای خوب خودتان را از پنجره بیرون انداخته‌اید، با پرده‏ها سخن مگویید و با واسطه با دوست حرف نزنید. با خودتان حرف بزنید و از خودتان بپرسید چه کسی روزهایمان را خراش داده است؟ کسی که صبور باشد می‏تواند آنچه را که می‏خواهد به دست آورد در دنیایی که شادی‏ها موقتی، شب‏ها زودگذر و هیجانات کوتاه هستند باید به خاطر داشت که شادی‏های موقتی هم نقش مهمی را در زندگی‏مان ایفا می‏کنند.

دهم

بیشتر به وضعیت خانواده برسید تا دغدغه‏ای از آن بابت نداشته باشید. خانواده یکی از محکم‏ترین سنگرهایی است که شما نباید در دفاع از آن از هیچ کوششی دریغ ورزید. بهتر است رود بایستی یا مخفی‌کاری را کنار بگذارید و احساسات خودتان را با همسر در میان بگذارید، شفافیت و رودربایستی نداشتن موجب تحکیم روابط می‏شود و بر عشق و محبت می‏افزاید، این را هم بدانید که عاقل، همیشه پایان کار را می‏بیند و بی‏خبر پیش پا را.

یازدهم

اطمینان داشته باشید که اگر یک گام کوچک ولی درست بردارید این گام در دستیابی به هدف نهایی شما بسیار کمک خواهد کرد. همیشه خود را با گذشته خود قیاس کنید، نه با دیگران. آنچه اندیشه امروز شماست فردای شما را خواهد ساخت. هر شکستی را پلی به‌طرف موفقیت قلمداد کنید و درس بگیرید. دوست خوبم همیشه نرمش راهگشا نیست، گاهی جدی بودن ضرورتی اجتناب‏ناپذیر است.

دوازدهم

خودتان را بیهوده معطل گذشته‌ها نکنید تنها درصورتی‌که مفید و آموزنده باشند می‏توان به آنها بها داد. مراقب باشید سررشته کارها از دست‏تان خارج نشود. در زندگی‏تان هر از گاهی اتفاقات دور از ذهنی به وجود می‏آید که شما را سراسیمه می‏کند. اصلاً بهایی برای این مسائل قائل نشوید. تلاش کنید با ورزش و تغذیه مناسب، تندرستی خود را تضمین کنید.

نویسنده: آمنه اسفندیاری

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

جايگاه انسان كامل در نظام هستي از منظر عرفا

اين نوشتار با روش توصيفي-تحليلي به جايگاه انسان كامل در نظام هستي ا ز منظر عارفان مسلمان پرداخته است. از منظر آنان انسان كامل، خليفه حق‌تعالي، قطب عالم امكان و واسطه دريافت فيض از حق‌تعالي است. به عقيده بسياري از عرفا، انسان كامل به منزله روح عالم هستي مي‌ماند؛ همان‌گونه که روح امور بدن را تدبير مي‌كند، انسان كامل هم امور عالم را تدبير مي‌نمايد؛ گرچه به لحاظ بشري خود وي توجه نداشته باشد. هرگاه انسان كامل از عالم دنيا به عالم آخرت منتقل شود، خزائن الهي نيز به آن عالم منتقل خواهند شد، بساط عالم ماده جمع خواهد شد و رستاخيز قيام خواهد كرد. اين باور اهل تصوف، با عقايد شيعي، بسيار هماهنگ است؛ زيرا روايات شيعي نيز در اين معنا، صراحت دارد كه هرگاه حجت خدا از روي زمين ارتحال يابد، زمين متلاشي خواهد شد؛ ويژگي‌هاي كه از زبان اهل تصوف براي اهليبت بيان شده است، حاكي از اين مطلب است كه از منظر آنان انسان كامل، منطبق بر اهلبيت (ع) مي‌شود.
حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي و تعينات آن

حقيقت متعالي، حقيقتي است كه از هر قيدي رها است؛ از اين حقيقت به غيب الغيوب و هويت مطلقه و وجود من حيث هو هو، نيز تعبير كرده‌اند. اين حقيقت در مرتبه اطلاق هيچ حكمي را نمي‌پذيرد، به همه موجودات نسبت يكسان دارد؛ اما از لازمه آن، علم به ذات و شعور به كمال ذاتي و اسمائي است. علم به ذات موجب، افتادن بي‌تعين در دام تعين مي‌شود.
جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

جایگاه عقل در نظام سلوکی عرفا

عقل در نظام سلوکی عرفا، دارای دو جایگاه مجزا است. عقل در مراحل ابتدایی سلوک هدایتگر، راهگشا و روشنگر است؛ اما در مراحل عالی‌تر سلوکشان هدایتگری و راهبری از عقلانیت و تعقل جدا می‌شود؛ در این راستا باید توجه داشت که منزلت عقل نفی نمی‌شود، بلکه عقلانیت در صیرورت وجودی عارف به امری فراعقلی و نه غیرعقلی تبدّل و تحول می‌یابد. متاسفانه نزد برخی راهروان طریق سلوک این امر به مثابه ضد عقلی بودن تعالیم عرفانی تلقی می‌شود، حال آن‌که میان امر فراعقلی و امر غیر عقلی تفاوت و تمایز معناداری است که می بایست مورد توجه و تأمل عرفان پژوهان و سالکان راه قرار گیرد؛ در این مقاله ضمن پرداختن به مفهوم انسان‌شناختی و وجودشناختی مفهوم عقل، به تفاوت و تمایز میان این دو ساحت اشاره و لوازم معرفت شناختی آن استخراج خواهد شد.
الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

الگو رویش اعتقادی افراد و جریانات از منظر قرآن کریم

قرآن کریم با استفاده از آیات خویش انسان را به‌سوی کمال سوق می‌دهد؛ پس باید بر طبق این فرمان‌ها روند زندگی را در مسیر رویش قرارداد. با بررسی و تحلیل الگوی رویش می‌توان اصلی‌ترین نقش را در خود فرد و آن جامعه جستجو کرد که ایمان را در درون خویش حس نمودند و فطرتشان علی‌رغم، القائات منفی افراد دیگر، ایشان را به این مسیر نزدیک نمودند، مانند همسر فرعون که با توجه به محیطی دور از معنویات، به دیندار شد...

پر بازدیدترین ها

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

رشد معنوی انسان از منظر قرآن و حدیث

این پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد رابطه درست بین فرد و مسائل خود، ایجاد رابطه درست بین فرد و دیگران و ایجاد رابطه با خدا و کسب آرامش در پرتو آن از آثار رشد معنوی است؛ همچنین، تفکر، ایمان، انجام خوبی و ترک زشتی از علل رشد معنوی و جهل، کفرورزی و پیروی از شهویات از موانع رشد معنوی است.
آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

آسیب‌ها و تهدیدهای اختلافات مذهبی در جهان اسلام

مقاله حاضر ضمن بررسی فلسفه تفاوت‌ها و تنوع‌های میان انسان‌ها، تنوع و اختلاف از دیدگاه اسلام و انواع اختلافات مذهبی را تبیین و سپس به عوامل پیدایش اختلاف و تفرقه مذاهب را به لحاظ درونی و بیرونی پرداخته و نتایج و آثار ناشی از آن را بیان می‌کند...
سنخ‌شناسی عشق در اندیشه‌ی مولوی و کریشنا مورتی

سنخ‌شناسی عشق در اندیشه‌ی مولوی و کریشنا مورتی

عشق در عرفان مولوي و کریشنامورتی اهميت والايي دارد؛ مولوی و کریشنا ویژگی‏‌هایی را برای عشق شمرده‏‌اند...
جهانی شدن، دین و چالش های دینی

جهانی شدن، دین و چالش های دینی

رابطه ی بین دین و جهانی شدن به چه نحو است؟ مذهب چگونه در چشم انداز جهان گرایانه جای می گیرد؟ آیا جهانی شدن ...
Powered by TayaCMS