گزارش اولین نشست از سلسه نشست‌های جنبش‌های نوپدید معنوی

گزارش اولین نشست از سلسه نشست‌های جنبش‌های نوپدید معنوی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام، آقای محمد حسین کیانی – مدیرگروه جنبش‌های نوپدید معنوی و سردبیر فصلنامه مطالعات معنوی - ضمن اعلام گزارش از روند برگزاری سلسله نشست‌هایی پیرامون جنبش‌های نوپدید معنوی، چنین گفت: گروه جنبش­های معنوی پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام حدود پنج سال است که به صورت فعال شروع به کار کرده و حدود شش کتاب و سه فصلنامه و چندین طرح و همایش را در دست اجراء دارد، از جمله طرح‌ها‌ی‌ گروه، می‌توان به پروژه­ جدیدی به‌نام «معنویت‌پژوهی معاصر» اشاره کرد. این پروژه به‌صورت سلسله نشست‌ها اجرا خواهد شد و بحمدالله با پی­گیری­های مکرر کادر اجرایی گروه، حدود یک ماه است که فرایند ابتدایی آن آغاز شده و بعد از روند تصویب ابتدایی طرح، اولین جلسه آن نیز برگزار شد. هدف این سلسله نشست‌ها عبارت است‌از:

  1. شناسایی جنبش‌های مطرح و تاثیر‌گذار در حوزه فرهنگی ایران و نقد و بررسی آنها توسط اساتید صاحب‌نظر؛
  2. بررسی راهکارهای مقابله با این پدیده‌ها و همچنین ارائه‌ی راهکارهای مواجهه و هم‌افزایی آن راهکارها؛
  3. با توجه به اینکه در سالیان گذشته اغلب راهکارهای مقابله جنبه سلبی داشته و در بیان نقاط قوت معنویت اسلامی - در رابطه با ادعای مربوطه - غفلت شده است، از دیگر اهداف سلسله نشست‌ها، می‌توان به بیان نقاط قوت و جذاب معنویت اسلامی اشاره کرد؛
  4. تهیه رساله‌ای جامع پیرامون راهکارها و نحوه‌ی مقابله با جنبش‌های نوپدید معنوی.

امید است که توانسته باشیم با استطاعات اندک خود، قدمی در راستای اعتلای آرمان­های انقلاب و فرمایشات مقام معظم رهبری برداشته باشیم؛ ان‌شاءالله.

لازم به ذکر است که اولین جلسه در تاریخ 94/12/18 در پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام برگزار شد. در این جلسه جناب حجت الاسلام حمیدرضا مظاهری‌سیف مقاله خود تحت عنوان «نظریه جذب و راهکارهای مواجه با آن» را ارائه کردند. سپس جناب حجت‌الاسلام دکتر محمدجواد رودگر، حجت‌الاسلام حسین عرب، دکتر حسین قشقایی، دکتر ابوالقاسم جعفری و محمد حسین کیانی به ارائه نظرات و تکمیل بحث پیرامون راهکار مقابله پرداختند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

بررسی مبانی قرآنی و روایی حمایت از مظلومان

بررسی مبانی قرآنی و روایی حمایت از مظلومان

ملاحظه تأکید سنت و روایات متعدد در باب حمایت از مظلومان، از خداوند متعال، پیامبر (صلی الله علیه وآله)، اهل بیت (علیهم السلام) و فقهای شیعه، نشان از اهمیت این مساله در منظومه اسلام و یکی از مسائل پر اهمیت در دین اسلام شمرده می شود. طبق مبانی قرانی و روایی اسلام همه مظلومان جهان، مورد حمایت هستند. دین، مذهب، رنگ، نژاد، جغرافیا، جنست و مانند آنها موجب ترک حمایت و دفاع از مظلومان نمی گردد. از آنجایی که برای برخی، شبهه و سوال است که چه نیازی به حمایت مستضعفین عالم است؟ و به چه دلیل نظام اسلامی به دیگر ملت های مستضعف در مقابل مستکبران حمایت می کند؟ لذا در این نوشتار بررسی می شود آیا حمایت از مظلومان طبق مبانی آیات و روایات است یا نه؟ با تحقیقاتی که انجام شده بدست می آید: آیات و روایات متعددی از اهل بیت (علیهم السلام) دلالت بر حمایت از مستضعفین و مظلومان جهان، دارد تا جایی که بسیاری از فقهای شیعه حمایت از مظلومان را در مقابل ظالم واجب شمردند.
بررسی تولد امام علی (علیه السلام) در کعبه از نگاه علمای شیعه و اهل سنت

بررسی تولد امام علی (علیه السلام) در کعبه از نگاه علمای شیعه و اهل سنت

یکی از شبهاتی که امروزه وهابی ها مطرح می کنند این است که امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد نشده است و این تولد امام (علیه السلام) در کعبه فضیلتی برای امام (علیه السلام) شمرده نمی شود در حالی که با مراجعه با کتب علمای شیعه و اهل سنت دانسته می شود که علمای شیعه و بسیاری از علمای اهل سنت قائل هستند که امام علی (علیه السلام) در کعبه متولد شده است و این جزو مناقب و فضائل حضرت (علیه السلام) شمرده می شود. از باب نمونه به چند مورد از اقوال کلام علمای شیعه و اهل سنت اشاره می گردد.
بررسی مفاهیم مشترک احادیث شیعه و سنی در مقوله استکبارستیزی

بررسی مفاهیم مشترک احادیث شیعه و سنی در مقوله استکبارستیزی

ملاحظه تأکید سنت و روایات متعدد در مقوله استکبار ستیزی و ظلم ستیزی، از پیامبر (صلی الله علیه وآله)، اهل بیت (علیهم السلام)، نشان از اهمیت این مساله در منظومه اسلام و یکی از مسائل پر اهمیت در دین اسلام شمرده می شود. طبق مبانی قرانی و روایی اسلام همه مسلمانان باید استکبار ستیزی و ظلم ستیزی و حمایت از مظلومان را جزو برنامه خودشان قرار بدهند. از آنجایی که برای برخی، شبهه و سوال است که چرا باید از مستکبرین عالم بیزاری جست و در مقابل آنها باید قیام شود؟ و به چه دلیل نظام اسلامی باید در مقابل مستکبرین و زورگویان بایستد و از ملت های مستضعف در مقابل مستکبران حمایت کند؟ لذا در این جستار بررسی می شود آیا احادیث شیعه واهل سنت دلالت بر استکبار ستیزی و ظلم ستیزی دارد یا نه؟ با تحقیقاتی که انجام شده بدست می آید: روایات متعددی از رسول الله (صلی الله علیه وآله) و اهل بیت (علیهم السلام) در منابع شیع و اهل سنت وارد شده است که مسلمانان باید در مقابل ظالم و مستکبر سکوت نکنند و به آنها کمک داده نشود و اسلام بر هر آیین و مکتبی برتری دارد.
دوستی با مؤمنان و دشمنی با دشمنان

دوستی با مؤمنان و دشمنی با دشمنان

این نوشتار قصد دارد بخشی از آیه ۲۹ سوره «فتح» را که درباره ویژگی های ممتاز رسول الله له و یاران واقعی ایشان نازل شده است تبیین کند
رمز بقاء انقلاب اسلامی در نگاه امام  خمینی (ره)

رمز بقاء انقلاب اسلامی در نگاه امام خمینی (ره)

در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم. انقلابی که افزون بر برکات مادی و معنویش نسبت به ملت ایران و مستضعفان عالم، همچنین بسیاری از معادلات منطقه ای و بین المللی مستکبران را برهم زد و بطور قطع و یقین می توان ادعا کرد برپایی چنین انقلابی، آرزوی بسیاری از مصلحان جهان در ادوار مختلف تاریخ بوده است.
Powered by TayaCMS